agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Halil Önen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2009, 21:57   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Pestil Yapımı (üzüm şırasından)

Burada pekmez için çıkarttığımız şıranın 5-6 litre kadarını ayırmıştık.

İçine 1 kg. irmik , 1 avuç dolusu badem, fıstık, ceviz vb. konur.
Cevizler iri iri parçalanır, fıstık ve bademler ikiye bölünür.
Şırayla birlikte bunların hepsi ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.

Aynı irmik helvası gibi yapılır fakat şeker yerine şıra tercih edilmiştir.
İrmik helvası yapımından farkı irmik kızartılmadan, koyulaşmadan ocaktan indirilir.

Name:  IMAG0017.jpg
Views: 9318
Size:  47.8 KB

Tepsilere yayılır ve üzeri düzeltilir.
2-3 gün sonra istenen şekillerde kesilir ve tepsiler ters çevrilerek altları da kurutulur.
Son olarak bez bir torbaya konur, yapışmaması için ara sıra karıştırılır.

Afiyet olsun.

 
Resulgur beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019