View Single Post
Eski 28-08-2009, 21:57   #1
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Pestil Yapımı (üzüm şırasından)

Burada pekmez için çıkarttığımız şıranın 5-6 litre kadarını ayırmıştık.

İçine 1 kg. irmik , 1 avuç dolusu badem, fıstık, ceviz vb. konur.
Cevizler iri iri parçalanır, fıstık ve bademler ikiye bölünür.
Şırayla birlikte bunların hepsi ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.

Aynı irmik helvası gibi yapılır fakat şeker yerine şıra tercih edilmiştir.
İrmik helvası yapımından farkı irmik kızartılmadan, koyulaşmadan ocaktan indirilir.

Name:  IMAG0017.jpg
Views: 9439
Size:  47.8 KB

Tepsilere yayılır ve üzeri düzeltilir.
2-3 gün sonra istenen şekillerde kesilir ve tepsiler ters çevrilerek altları da kurutulur.
Son olarak bez bir torbaya konur, yapışmaması için ara sıra karıştırılır.

Afiyet olsun.

 
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön