agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Pestil Yapımı (üzüm şırasından) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17097.htm)

Halil Önen 28-08-2009 21:57

Pestil Yapımı (üzüm şırasından)
 
1 Eklenti(ler)
Burada pekmez için çıkarttığımız şıranın 5-6 litre kadarını ayırmıştık.

İçine 1 kg. irmik , 1 avuç dolusu badem, fıstık, ceviz vb. konur.
Cevizler iri iri parçalanır, fıstık ve bademler ikiye bölünür.
Şırayla birlikte bunların hepsi ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir.

Aynı irmik helvası gibi yapılır fakat şeker yerine şıra tercih edilmiştir.
İrmik helvası yapımından farkı irmik kızartılmadan, koyulaşmadan ocaktan indirilir.

Eklenti 100105

Tepsilere yayılır ve üzeri düzeltilir.
2-3 gün sonra istenen şekillerde kesilir ve tepsiler ters çevrilerek altları da kurutulur.
Son olarak bez bir torbaya konur, yapışmaması için ara sıra karıştırılır.

Afiyet olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024