25-08-2009, 16:19 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Babaannemin Kurabiyesi
Defteri açınca en sevdiklerimden örnekler vermeye başlayayım o zaman: Bu tarif oldukça bereketli ve geç bayatlayan bir tariftir. Malzemenin tamamı uygulanınca, şekilli kalıp kullanılırsa 4 tepsi kurabiyeniz oluyor az olsun derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz. Malzemeler: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı erimiş yağ (tereyağı+zeytinyağı) 6 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek, ayıralım) 1 su bardağı yoğurt 2 çay kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı ceviz (kırılmış) Aldığı kadar un. Babaannemin tarifinde yok ama istenirse 1 yemek kaşığı mahlepte kullanıyorum bazen. |
25-08-2009, 16:25 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi sizler için örnek olsun, diğer zamanlarda da kullanabilesiniz diye bu kurabiye hamuru ile yapabileceğiniz farklı işlemler önereceğim. Sadece kalıpla kesmeyeyim evde ki çocuklara değişiklik olsun derseniz. Hamurun bir yumruk kadar kısmını sade bırakıp bir kenarda azıcık açın, gene bir yumruk kadar kısmınada kakao karıştırıp iyice yoğurun. Kakaolu olanıda açın aşşağıdaki gibi. |
25-08-2009, 16:27 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Sonra açtığınız bu iki parçayı üst üste koyup biraz daha açıp, rulo şeklide kıvırın. Bunları bir parmak genişliğinde kesip avucunuzun içinde hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Böylece iki renkli kurabiye yapmış oluyorsunuz. |
25-08-2009, 16:37 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Fırından çıkınca tabağa koyup servis yapabilirsiniz, süt ile birlikte çocuklarınız (sizler içinde tabi) güzel bir lezzet olacaktır. Babaannem bu kurabiyelerin yumuşak kalması için iyice ılındıktan sonra, altına temiz bir mutfak bezi serilmiş bakır tencereye koyup ağzınıda kapatırdı. Dilerim sizlerde yapar ve beğenerek yersiniz. Afiyet olsun. |
|
|