agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Babaannemin Kurabiyesi (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/17053.htm)

M.Sema 25-08-2009 16:19

Babaannemin Kurabiyesi
 
1 Eklenti(ler)
Defteri açınca en sevdiklerimden örnekler vermeye başlayayım o zaman: Bu tarif oldukça bereketli ve geç bayatlayan bir tariftir. Malzemenin tamamı uygulanınca, şekilli kalıp kullanılırsa 4 tepsi kurabiyeniz oluyor az olsun derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3 su bardağı şeker,
2 su bardağı erimiş yağ (tereyağı+zeytinyağı)
6 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek, ayıralım)
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz (kırılmış)
Aldığı kadar un.
Babaannemin tarifinde yok ama istenirse 1 yemek kaşığı mahlepte kullanıyorum bazen.

M.Sema 25-08-2009 16:20

1 Eklenti(ler)
Tüm malzeme karıştırılır. Orta yumuşaklıkta, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Unu elerseniz iyi olur tabi.

M.Sema 25-08-2009 16:25

1 Eklenti(ler)
Şimdi sizler için örnek olsun, diğer zamanlarda da kullanabilesiniz diye bu kurabiye hamuru ile yapabileceğiniz farklı işlemler önereceğim. Sadece kalıpla kesmeyeyim evde ki çocuklara değişiklik olsun derseniz. Hamurun bir yumruk kadar kısmını sade bırakıp bir kenarda azıcık açın, gene bir yumruk kadar kısmınada kakao karıştırıp iyice yoğurun. Kakaolu olanıda açın aşşağıdaki gibi.

M.Sema 25-08-2009 16:27

1 Eklenti(ler)
Sonra açtığınız bu iki parçayı üst üste koyup biraz daha açıp, rulo şeklide kıvırın. Bunları bir parmak genişliğinde kesip avucunuzun içinde hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Böylece iki renkli kurabiye yapmış oluyorsunuz.

M.Sema 25-08-2009 16:29

1 Eklenti(ler)
Yağlı kağıt / fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 140 derece fırında pişirilir.

M.Sema 25-08-2009 16:31

1 Eklenti(ler)
Bir değişiklik, farklılık daha olsun isterseniz kalan kalıpla kestiğiniz bir kaç tanesinin üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine sarı gıda boyası karıştırıp öyle sürün.

M.Sema 25-08-2009 16:33

1 Eklenti(ler)
Bunları fırına vermeden önce üstlerine akmayacak koyulukta olan bir reçelden, örneğin karadut reçelinden birer kaşık koyabilirsiniz.

M.Sema 25-08-2009 16:37

1 Eklenti(ler)
Fırından çıkınca tabağa koyup servis yapabilirsiniz, süt ile birlikte çocuklarınız (sizler içinde tabi) güzel bir lezzet olacaktır. Babaannem bu kurabiyelerin yumuşak kalması için iyice ılındıktan sonra, altına temiz bir mutfak bezi serilmiş bakır tencereye koyup ağzınıda kapatırdı. Dilerim sizlerde yapar ve beğenerek yersiniz.

Afiyet olsun.

limon 25-08-2009 16:55

Kek yapacaktım, iki kek arasında kalmıştım zaten şimdi bir de kurabiye eklendi :)

Nişastalı kakolu mu yapsam, nişastalı limonlu mu... :)

M.Sema 25-08-2009 17:08

Ramazan diye çok fazla tarif yazmak istemiyorum ama defter açıldı bir kere.:)

limon 25-08-2009 20:02

Mutfağa gidince kek yapmaktan vazgeçtim, evdekilerin tezahuratıyla Şekerpare yaptım. :)

M.Sema 31-08-2009 19:11

Afiyet olsun. Ramazan olunca iftardan sonra tatlı şeyler çekiyor nede olsa insanın canı.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024