agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2009, 16:19   #1
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Babaannemin Kurabiyesi

Defteri açınca en sevdiklerimden örnekler vermeye başlayayım o zaman: Bu tarif oldukça bereketli ve geç bayatlayan bir tariftir. Malzemenin tamamı uygulanınca, şekilli kalıp kullanılırsa 4 tepsi kurabiyeniz oluyor az olsun derseniz yarım ölçü yapabilirsiniz.

Malzemeler:

3 su bardağı şeker,
2 su bardağı erimiş yağ (tereyağı+zeytinyağı)
6 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek, ayıralım)
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz (kırılmış)
Aldığı kadar un.
Babaannemin tarifinde yok ama istenirse 1 yemek kaşığı mahlepte kullanıyorum bazen.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:20   #2
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Tüm malzeme karıştırılır. Orta yumuşaklıkta, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Unu elerseniz iyi olur tabi.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:25   #3
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Şimdi sizler için örnek olsun, diğer zamanlarda da kullanabilesiniz diye bu kurabiye hamuru ile yapabileceğiniz farklı işlemler önereceğim. Sadece kalıpla kesmeyeyim evde ki çocuklara değişiklik olsun derseniz. Hamurun bir yumruk kadar kısmını sade bırakıp bir kenarda azıcık açın, gene bir yumruk kadar kısmınada kakao karıştırıp iyice yoğurun. Kakaolu olanıda açın aşşağıdaki gibi.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:27   #4
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Sonra açtığınız bu iki parçayı üst üste koyup biraz daha açıp, rulo şeklide kıvırın. Bunları bir parmak genişliğinde kesip avucunuzun içinde hafifçe bastırıp tepsiye dizin. Böylece iki renkli kurabiye yapmış oluyorsunuz.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:29   #5
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Yağlı kağıt / fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 140 derece fırında pişirilir.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:31   #6
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Bir değişiklik, farklılık daha olsun isterseniz kalan kalıpla kestiğiniz bir kaç tanesinin üzerine sürdüğünüz yumurta sarısının içine sarı gıda boyası karıştırıp öyle sürün.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:33   #7
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Bunları fırına vermeden önce üstlerine akmayacak koyulukta olan bir reçelden, örneğin karadut reçelinden birer kaşık koyabilirsiniz.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:37   #8
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Fırından çıkınca tabağa koyup servis yapabilirsiniz, süt ile birlikte çocuklarınız (sizler içinde tabi) güzel bir lezzet olacaktır. Babaannem bu kurabiyelerin yumuşak kalması için iyice ılındıktan sonra, altına temiz bir mutfak bezi serilmiş bakır tencereye koyup ağzınıda kapatırdı. Dilerim sizlerde yapar ve beğenerek yersiniz.

Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 
M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 16:55   #9
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Kek yapacaktım, iki kek arasında kalmıştım zaten şimdi bir de kurabiye eklendi

Nişastalı kakolu mu yapsam, nişastalı limonlu mu...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 17:08   #10
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Ramazan diye çok fazla tarif yazmak istemiyorum ama defter açıldı bir kere.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2009, 20:02   #11
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Mutfağa gidince kek yapmaktan vazgeçtim, evdekilerin tezahuratıyla Şekerpare yaptım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2009, 19:11   #12
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Galeri: 93
Afiyet olsun. Ramazan olunca iftardan sonra tatlı şeyler çekiyor nede olsa insanın canı.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024