10-07-2009, 16:05 | #1 |
Moderatör
|
Vişneli parfe
2kg. vişne 1 su bardağı toz şeker 1 kutu pınar krem şanti (içinden 2 paket çıkanlardan) 4 veya 6 yumurta. (Altı tercih edilir) Vişne saplarını temizledikten sonra yıkayıp, kevgir süzgeçe alın ve iyice ezin. Alt kısma hem posası hem de suyu çıksın. Bu işi parti parti yapın, çıkan çekirdekler elinizi acıtmasın. Bu posalı suya bir bardak toz şeker ilave ederek iyice karıştırın, şekerin erimesini sağlayın. Arzu ederseniz bunu hafif ateş üzerinde ancak beş dakika gibi bir zamanda da yapabilirsiniz. Şekeri erimiş bu vişne suyunu ortası delik bir pasta kalıbına boşaltınız. (Eğer kullanacağınız kalıp ufak ise hepsini koymayabilirsiniz) Ve hemen buzdolabının dondurucu kısmına sürünüz. Hafifçe donmasını bekleyin. Krem şantinin bir paketini bir bardak süt ile şanti yapın. Başka bir kap içinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı iyice çırpın (mikser ile) Bu karışımı da şanti içine karıştırın, biraz çırptıktan sonra, buzdolabındaki hafifçe donmuş vişne suyunun üzerine bu karışımı boca edin ve tekrar donması için buzluğa sürün. Diğer paket ile yine bir bardak sütle şanti hazırlayın. Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı çırpın. Bunun içine bir tatlı kaşığı nescafe ile 1 tatlı kaşığı kakao (beraberce çok az süt içinde ertip) karışımını ilave edin. Hepsini yine şantiye katarak beraberce biraz çırptıktan sonra, buzdolabında hafifçe donmuş şanti üzerine ilave edin. En az bir gece buzdolabının buzluğunda iyice donması gerekmektedir. Servis yapacağınız zaman 10 dakika evvel çıkartın, kalıbı sağa sola hafifçe sallayarak kalıptan ayrılmasını sağlayın. Üzerine kapatacağınız bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın. AFİYET OLSUN. (Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm) Düzenleyen malina : 26-08-2009 saat 20:15 |
10-07-2009, 22:08 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, Daha tarifinizin ortasında içime nefis bir serinlik yayıldı.. Bu sıcak günlerde böyle bir ikrama kimse hayır diyemez. Kendi adıma teşekkür ederim Sayın Sevim K. da yaparsa fotoğraflarını çekmeyi unutmaz inşallah... Ben henüz cesaretimi toplayamadım... Ama hiç belli olmaz... Çilekle mi denesem, yoksa karadutla mı?... |
11-07-2009, 10:32 | #9 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Ama siz cesaretinizi toplarda yapmaya karar verirseniz karadutla deneyin. Burada karadut altın oldu neredeyse bir türlü bulamıyoruz. Çok yararlı ama bulabilene aşkolsun |
|
11-07-2009, 12:21 | #10 |
Moderatör
|
Sevgili hassoman, istediğin parfe olsun. Mesajını okuduğumdan beri acaba nasıl yapsam da hassoman'a gönderebilsem diye düşünüyorum. Mado'nun dondurma kutuları var, ne dersin? Bari fotoğrafını göndereyim. Bak, buzluktan çıkar çıkmaz vişnelerinin suyu akmaya başladı...... O kadar da lezzetli ki bu vişne bölümü..... Diğer iki kat ta tatlı olduğu için, çilek yerine daha mayhoş bir şey daha çok yakışıyor. O yüzden ben vişneyi tercih ediyorum. Diğer iki kattaki tatlılığı biraz kamufle ediyor. |
11-07-2009, 12:34 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2009
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 207
|
OOOOOO Güler abla bu ne güzellik eminim tadı da şahanedir. |
11-07-2009, 19:21 | #17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
12-07-2009, 14:17 | #18 |
Ağaç Dostu
|
10 Parmağında ,10 marifet derler , ama bu tanım sizin için çoook hafif kalır , tam da bir parfe tarifi ararken Sizi sanal da olsa tanımak hayranlık uyandırırken , gerçekten tanıyanları kıskanmamak elimde değil |
12-07-2009, 20:47 | #19 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Sevgili Hassoman; zaten kışkırtmadan kastettiğim Güler Hanım değildi. Beni kışkırttığınızı söylemiştim. Mesajlarından takip ettiğim kadarıyla Güler Hanım bilgisi ve becerisiyle önünde saygıyla eğildiğim çok değerli bir insan. Bunu hiç tereddütsüz söylerim. Ondan öğreneceğim çok şey var. Genel olarak forumdan, sizlerden çok şey öğreniyorum bu da beni mutlu ediyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Sevgiyle Tabi bu parfe yapmadığım anlamına gelmiyor. Bugün evden çıkmadan önce meyveli parfemi yaptım buzluğa koydum. Tüm gün dışardaydık. Yarın akşam kızım geliyor İzmirden Anneciği tembelliği, beceriksizliği bir yana bırakıp onun için hazırlık yapacak yarın. Eve döndükten sonra parfenin resmini çektim Kızımın telefonunda kayıtlı. Büyük bir keyifle resmini ekler "buyrunuz" derim. Henüz tam donmamış. |
|
12-07-2009, 21:37 | #20 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Güler Hanım, Nefis görünüyor parfeniz, tadı da öyledir eminim. Yumurta kafamı karıştırdı biraz. Sayı oldukça fazla. Koku hissedilmiyor mu? Ya da vanilya filan mı eklemeliyiz? Salı günü pazar bizim semtte. Vişne alıp denemeyi planlıyorum , mutfakta çok başarılı olamasam da |
12-07-2009, 22:00 | #21 |
Kaybettik
|
işte benim meyveli parfem buyrunuz efendim. Güler Hnımın tarifini tam uygulamadım. Bu nedenle aynı tadı alamıyabilirsiniz. Yumurta katmadım. Evde vişne yoktu kiraz ezdim. İki bardak süt, bir bardak şeker, iki kaşık un ve vanilyayla muhallebi yaptım. Karıştırarak soğuttum. İçine kakaolu bisküvi (6-7 tane) ufaladım. Diğer yanda evde olan meyvelerden şeftali ve muzu küçük küp küp doğradım. Meyveleri muhallebiye kattım. Bir bardak sütle bir paket krem şanti karıştırdım. Muhallebiye katarak hepsini karıştırdım ve krenşantiyi yedirdim. Daha sonra içinde ezilmiş çileği dondurduğum pasta kabına boşaltıp buzluğa koydum. |
12-07-2009, 22:09 | #22 |
Moderatör
|
Sevgili maki01, yumurta adedini azaltabilirsiniz (ikiye indirebilirsiniz) ama o zaman da serleşmesi daha zor olur, malzemeler birbirine karışır. Hiç yumurta kokusu olmuyor, vanilyaya gerek kalmıyor. |
12-07-2009, 23:05 | #27 |
Ağaç Dostu
|
Gülmeyin lütfen, kalıbı ters çevirdikten sonra mı tıklatacağım? Krem karamelli keki kabından düzgün bir şekilde çıkarmayı hiç beceremedim. Aynı şeyi parfede de yaşamaktan korkuyorum açıkcası. Düzenleyen maki01 : 12-07-2009 saat 23:56 Neden: Ek |
13-07-2009, 00:40 | #28 |
Moderatör
|
Sevgili maki01, gülmedim değil hani.... Buzluktan çıkarttığınız kalıbı biraz bekletin sonra elinize alarak hafifçe sağa sola sallayın. Daha sonra üzerine bir tabak kapatarak ters çevirin. Bir tahta kaşıkla veya bıçağın sapı ile kalıbın sağına soluna hafifçe vurarak, kalıbı yukarı çekin. Bozulmadan çıkar. Veya, kalıbı buzluktan çıkarttığınızda çok az bir süre içinde soğuk veya ılık su bulunan bir tepsi içinde tutun, sonra kalıbı sağa sola sallayın yine kapak kapatarak ters çevirin. |
13-07-2009, 08:57 | #29 |
Ağaç Dostu
|
Ben tarifi hafiiiiif bozdum , kabım küçük ,yumurta miktarını azalttım 3'den 2 oldu , vişne yerine kiraz olunca şekeri kırptım , şu an dolapta ve ben işteyim Akşama benden de fotoğraf gelecek ,yani inşallah |
|
|