View Single Post
Eski 10-07-2009, 16:05   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Vişneli parfe



2kg. vişne
1 su bardağı toz şeker
1 kutu pınar krem şanti (içinden 2 paket çıkanlardan)
4 veya 6 yumurta. (Altı tercih edilir)

Vişne saplarını temizledikten sonra yıkayıp, kevgir süzgeçe alın ve iyice ezin.
Alt kısma hem posası hem de suyu çıksın.
Bu işi parti parti yapın, çıkan çekirdekler elinizi acıtmasın.

Bu posalı suya bir bardak toz şeker ilave ederek iyice karıştırın, şekerin erimesini sağlayın. Arzu ederseniz bunu hafif ateş üzerinde ancak beş dakika gibi bir zamanda da yapabilirsiniz.
Şekeri erimiş bu vişne suyunu ortası delik bir pasta kalıbına boşaltınız. (Eğer kullanacağınız kalıp ufak ise hepsini koymayabilirsiniz)
Ve hemen buzdolabının dondurucu kısmına sürünüz. Hafifçe donmasını bekleyin.

Krem şantinin bir paketini bir bardak süt ile şanti yapın.
Başka bir kap içinde 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı iyice çırpın (mikser ile)
Bu karışımı da şanti içine karıştırın, biraz çırptıktan sonra, buzdolabındaki hafifçe donmuş vişne suyunun üzerine bu karışımı boca edin ve tekrar donması için buzluğa sürün.

Diğer paket ile yine bir bardak sütle şanti hazırlayın.
Ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı toz şeker ile 3 yumurtayı çırpın. Bunun içine bir tatlı kaşığı nescafe ile 1 tatlı kaşığı kakao (beraberce çok az süt içinde ertip) karışımını ilave edin.
Hepsini yine şantiye katarak beraberce biraz çırptıktan sonra, buzdolabında hafifçe donmuş şanti üzerine ilave edin.
En az bir gece buzdolabının buzluğunda iyice donması gerekmektedir.

Servis yapacağınız zaman 10 dakika evvel çıkartın, kalıbı sağa sola hafifçe sallayarak kalıptan ayrılmasını sağlayın.
Üzerine kapatacağınız bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.

(Daha sonra size meyve şekerlemeleri ile yapılan ayrı bir parfe tarifi veririm)


Düzenleyen malina : 26-08-2009 saat 20:15
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön