27-06-2009, 16:14 | #1 |
Moderatör
|
Ispanaklı Krep
Krep (eskilerin tabiri ile akıtma) yapmayı hepiniz biliyorsunuzdur ama ben yine de kısaca tarif edeyim. 250 gr. süt 30 gr. tereyağ 135 gr. un (1 nescafe bardağı dolusu) 3 yumurta Sütü ılındırın, içine bir çimdik tuz ve 30 gr. tereyağ ilave ederek eritin. Un ile yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Sütü azar azar ilave ederek yedirin. Elde ettiğiniz bu koyuca malzemeden, ısınmış ve yağlanmış teflon tavaya, 1/2 kepçe veya bir kahve fincanı dökerek, tavanın her yanına yayın. Daha sonra arka yüzünü de renk değişinceye kadar çok az pişirin. Krepler hazır...... Ispanakları iyice yıkadıktan sonra iri iri doğrayın. Biraz tuz ilave ederek, iyice yoğurun. Daha sonra iki elinizin içine alarak suların iyice sıkın. Hazırladığınız beşamel sos (40 gr.tereyağ, 40 gr.un, biraz tuz, koyuluğuna göre 250 veya 500 gr. süt) tan biraz ayırın. Geriye kalan beşamel sos içine biraz beyaz peynir rendeleyin, ve sıktığınız ıspanakları da ilave edin, karabiber ile tatlandırın. (karabiber de tatlandırır mı demeyin-tatlandırır) Bir adet krebi düz bir tabağa koyun. Ortasına ıspanaklı malzemeden koyarak, dört parmak genişliğinde, geniş bir sıgara böreği gibi kıvırın. Üst üste bindirmeler çok fazla olmamalı. Her geniş böreği, kat kısmı alta gelecek şekilde ve aralarında birer parmak boşluk bırakarak, bir payrex kaba dizin. Bir kenara ayırdığınız beşamal sosu da biraz süt ilave ederek sulandırın, akıcı bir duruma gelsin. Bu hafif sulandırılmış beşameli, payrexe döşediğiniz, içinde ıspanak olan kreplerin üzerlerine tek tek dökün. Yine hepsinin üzerine rendelenmiş kaşer peynirini ilave ederek, fırına sürün. Kabarmaları 20-25 dakikayı buluyor. Sıcak sıcak servis yapın. AFİYET OLSUN. |
03-07-2009, 13:09 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 42
|
Sevgili Güler Hanım, Tarif için çok teşekkür ederim.Dün sadesini yapmıştım, en kısa zamanda da ıspanaklısını yapıcam. |
10-11-2013, 16:54 | #3 |
Moderatör
|
Bugün komşum bahçesinden topladığı ıspanaklardan bana da getirdi. Körpe körpe çok güzeller. Temizledim- yıkadım- kuruttum, bir kısmını kilitli poşete koyarak daha sonra kullanırım diye dolaba koydum. Bir kısmı ile de krep yaptım. Yukarıda Ispanaklı Krep tarifini vermiştim, bu kez fotoğrafladım. Ben krepleri, krep makinesinde döküyorum. Krepler döküldü, ıspanaklar temizlenip yıkandı ve kuşbaşı doğrandı. |
10-11-2013, 17:00 | #4 |
Moderatör
|
Doğradığım ıspanakların üzerine çok az tuz serperek, iyice ovdum, suları çıktı. Sonra iki avcumun arasında iyice sıkıp, çukur bir kaseye aldım. Tarif ettiğim gibi beşamel sos hazırladım, sosun bir kısmını daha sonra kullanmak üzere ayırdım. Diğer sosu yoğurduğum ıspanaklara katıp, biraz karabiber ile tatlandırdım. Ispanaklar ovuldu, beşamel sos ve krep içi malzeme hazırlandı. |
10-11-2013, 17:07 | #5 |
Moderatör
|
Bir krebin ortasına iç malzemeden koyarak yayvan bir sigara böreği gibi sardım ve ek kısmı alta gelecek şekilde payrex kaba yerleştirdim. Kenara ayırdığım beşamele biraz süt ilave ederek sulandırıp, payrex kaba yerleştirdiğim krep bohçalarının üzerine kaşıkla döktüm. Rendelenmiş kaşer peynir ve çok az kırmızı pul biber ilavesi ile fırına sürülmeye hazır. |
10-11-2013, 17:19 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Çok severim ve de yaparım. Elinize sağlık. Ama rejimdeyim. |
12-10-2018, 21:47 | #8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 81
|
Sabah yapilmak üzere tarif alındı.teşsekkürler tarif için malzemeler olunca sitede gezerkende denk gelince hem teşsekkür edeyim hemde tarif tekrar ortaya çıksın benim gibi gözden kaçıran olduysa faydalansın istedim. |
|
|