08-02-2009, 19:33 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Köstebek pasta
Hayatımda sayılıdır hazır tarifler ama kızlar ısrar edince deneme babında aldık, yaptık. Pakette tarifi var zaten, karışımlar ayrı ayrı hazır. Benim ilave edeceğim, süt, yumurta ve yağ var. Bu karışıma un karışımı ekleniyor. Fırında pişmeye bırakılıyor.Pişen pandispanya bu şekilde kaşıkla boşaltılıyor. Krema karışımı hazırlanıyor, içine çikolata parçaları ekleniyor. |
08-02-2009, 19:38 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Tabanını hazırladığımız pandispanyanın üzerine aldığı kadar muz koyuyoruz, üzerine de kremalı karışımı yayıyoruz. Elimizde kalan pandispanya parçalarını elimizle iyice ufalayıp, kremayı bununla tamamen kaplıyoruz. |
09-02-2009, 18:53 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
Şehir: İstanbul.
Mesajlar: 5,388
|
Bu pastayı ilk çıktığı zamanlarda denemiştim. tadı da görüntüsüde güzel oluyor |
09-02-2009, 22:55 | #4 |
Moderatör
|
Yaa, ben kahvede amma da pot kırmışım. Özür dilerim arkadaşlar. Ben reklamlarda bunu bir öbek olarak görüyordum. Üstünde de ne pudra şekeri vardı ne de başka birşey. Meğer içi bile değişikmiş. Kusura bakmayın. |
26-02-2009, 13:37 | #5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
|
ya bu köstebekli pastaya margarin koymasak olmaz mı, bzim evde margarin yenmiyo, yerine ne koyabiliriz alternatifi olan var mı ? |
26-02-2009, 14:06 | #7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 25
|
bazı tarifler margarinsiz olmuyor, yerine sıvıyağ koyduğumuz zaman tadı değişiyo ama denemek gerek teşekür ederim Sayın Minem.... |
26-02-2009, 15:56 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinyağ tadına alışık olduğum için keklerde zeytinyağını kullanıyorum. İsterseniz başka sıvıyağ ile de yapabilirsiniz. Kek Malzemesi: 2 yumurta 1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ (eğer margarin kullanacaksanız 125 gr. margarin) 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı un 1/2 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao Yağ, süt, yumurta, şeker ve kakao çırpılır; un ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım kek kalıbına (ortası deliksiz) dökülerek fırına verilir. Sonraki işlemler krem şanti ve çikolata parçacıkları ile Sayın berduray'ın anlattığı gibi. Böğürtlenlisini tavsiye ederim. |
|
|