agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2009, 14:16   #1
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Ağzı Açık Böreği

Afyon yöresinin böreği AĞZI AÇIK

Malzeme ölçüsü yok. Tutacağınız hamura göre. 1 kg undan da olur, 1.5 kg dan da.. Bu size kalmış. Annem 2 kg undan yapıyor.

AĞZI AÇIK BÖREĞİ
Tuz-su-un kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Sıvı yağ ve ezilmiş haşhaş karıştırılır. (haşhaşsız da olabilir)

İç malzemesi için;
Soğan rendelenir. Kıymaya 1 yumurta kırılır yoğrulur. Karabiber,Kırmızı pul biber,tuz ve ince kıyılmış maydonoz. Bu malzemeler bir kapta karıştırılarak iç hazırlanır. (çiğ)

YAPILIŞI:
Un, tuz ve su ile iyice yoğurularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur miktarına göre bir kaç parçaya bölünür. Her bir parça, yufka kadar açılıp, üzerine haşhaşlı sıvı yağ karışımı sürülür. Yufka bohça şeklinde katlanarak tekrar oklava ile inceltilir ve tekrar yağlanır. Bu işlem birkaç kez tekraralandıktan sonra, hamur küçük parçalara bölünür. Bu küçük bezeler yuvarlak bir şekilde açılır. (çok ince açmayın yanar) Ortasına bir miktar harç konularak kenarlar pile kıvrıla kıvrıla katlanır. Ortası açık kalır. Görüntüsü ayçiçeği gibi Yağlanmış tepsiye az aralıkla dizilip,üzerine ayrandan koyu kıvamda yoğurt sürülür. Yoğurttan sonra da üzerine yağ sürülür. (yumurta sürmeyin)
180 derece fırında, yaklaşık 45 dk kadar pişirin.
Afiyet olsun.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024