agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Köstebek pasta (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/12426.htm)

berduray 08-02-2009 19:33

Köstebek pasta
 
5 Eklenti(ler)
Hayatımda sayılıdır hazır tarifler ama kızlar ısrar edince deneme babında aldık, yaptık.

Pakette tarifi var zaten, karışımlar ayrı ayrı hazır.

Benim ilave edeceğim, süt, yumurta ve yağ var.

Eklenti 62064


Bu karışıma un karışımı ekleniyor.

Eklenti 62065

Fırında pişmeye bırakılıyor.Pişen pandispanya bu şekilde kaşıkla boşaltılıyor.

Eklenti 62066

Krema karışımı hazırlanıyor, içine çikolata parçaları ekleniyor.

Eklenti 62067
Eklenti 62068

berduray 08-02-2009 19:38

4 Eklenti(ler)
Tabanını hazırladığımız pandispanyanın üzerine aldığı kadar muz koyuyoruz, üzerine de kremalı karışımı yayıyoruz.

Eklenti 62069

Eklenti 62070

Elimizde kalan pandispanya parçalarını elimizle iyice ufalayıp, kremayı bununla tamamen kaplıyoruz.

Eklenti 62071

Eklenti 62072

günebakan 09-02-2009 18:53

Bu pastayı ilk çıktığı zamanlarda denemiştim. tadı da görüntüsüde güzel oluyor:)

Güler 09-02-2009 22:55

Yaa, ben kahvede amma da pot kırmışım. Özür dilerim arkadaşlar.
Ben reklamlarda bunu bir öbek olarak görüyordum. Üstünde de ne pudra şekeri vardı ne de başka birşey.
Meğer içi bile değişikmiş.
Kusura bakmayın.

gülşeker 26-02-2009 13:37

ya bu köstebekli pastaya margarin koymasak olmaz mı, bzim evde margarin yenmiyo, yerine ne koyabiliriz alternatifi olan var mı ?

Minem 26-02-2009 13:48

Sıvı yağ koyabilirsiniz Sayın Gülşeker..

gülşeker 26-02-2009 14:06

bazı tarifler margarinsiz olmuyor, yerine sıvıyağ koyduğumuz zaman tadı değişiyo ama denemek gerek teşekür ederim Sayın Minem....

üzüm 26-02-2009 15:56

Zeytinyağ tadına alışık olduğum için keklerde zeytinyağını kullanıyorum. İsterseniz başka sıvıyağ ile de yapabilirsiniz.


Kek Malzemesi:
2 yumurta
1/2 su bardağından biraz az zeytinyağ (eğer margarin kullanacaksanız 125 gr. margarin)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao

Yağ, süt, yumurta, şeker ve kakao çırpılır; un ve kabartma tozu ilave edilir. Karışım kek kalıbına (ortası deliksiz) dökülerek fırına verilir.

Sonraki işlemler krem şanti ve çikolata parçacıkları ile Sayın berduray'ın anlattığı gibi.

Böğürtlenlisini tavsiye ederim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024