08-02-2009, 19:10 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Paskalya Çöreği
•4,5 bardak un •2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırınız) •1 bardak pudra şeker (yoksa toz şekeri, robotta çekebilirsiniz) *yarım paket margarin •2 tatlı kaşığı kuru maya •2 tatlı kaşığı mahlep •1çay bardağı ılık süt •Yarım kahve kaşığı tuz Un ve mahlep hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Mahlep ve unu yavaş yavaş eleyerek hamuru yoğuralım. Hamuru mayalanması için ılık yerde bekletelim. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Üç parça hamuru elimizle çubuk şeklinde incelterek, saç örgüsü haline getirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek biraz daha mayalandıralım, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. |
08-02-2009, 19:19 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Ellerine sağlık sevgili berduray. Yılbaşında yapardı rahmetli anneannem. O zamanın en büyük demir parası hangisi ise, dezenfekte ederek hamuruna saklardı. Kestiğinde kime çıkarsa yeni yılda onu uğur parası yapar ve şans getireceğine inanılırdı. Şimdi annem yapıyor. Tadı aynı güzellikte ama yıllar eskidi galiba. Hamuruna para saklamıyor artık. Bir de tavsiye; üzerine margarin sürerek yenildiği zaman önüne geçilemez bir lezzet oluyor. |
08-02-2009, 19:26 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
|
Mahlebin kokusu geldi burnuma. Yarın mahlep alıp ben de yapayım. Ne iyi ettiniz de tarifini verdiniz. |
|
|