Paskalya Çöreği
5 Eklenti(ler)
•4,5 bardak un
•2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırınız) •1 bardak pudra şeker (yoksa toz şekeri, robotta çekebilirsiniz) *yarım paket margarin •2 tatlı kaşığı kuru maya •2 tatlı kaşığı mahlep •1çay bardağı ılık süt •Yarım kahve kaşığı tuz Eklenti 62059 Un ve mahlep hariç diğer malzemeleri karıştıralım. Eklenti 62060 Mahlep ve unu yavaş yavaş eleyerek hamuru yoğuralım. Eklenti 62061 Hamuru mayalanması için ılık yerde bekletelim. Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Üç parça hamuru elimizle çubuk şeklinde incelterek, saç örgüsü haline getirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek biraz daha mayalandıralım, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim. |
Ellerine sağlık sevgili berduray. Yılbaşında yapardı rahmetli anneannem. O zamanın en büyük demir parası hangisi ise, dezenfekte ederek hamuruna saklardı. Kestiğinde kime çıkarsa yeni yılda onu uğur parası yapar ve şans getireceğine inanılırdı. Şimdi annem yapıyor. Tadı aynı güzellikte ama yıllar eskidi galiba. Hamuruna para saklamıyor artık.
Bir de tavsiye; üzerine margarin sürerek yenildiği zaman önüne geçilemez bir lezzet oluyor. |
Değil mi? fırından sıcacık çıkmışken,yağ da eriyiverir üzerinde... yanına da çay...
|
Mahlebin kokusu geldi burnuma. Yarın mahlep alıp ben de yapayım. Ne iyi ettiniz de tarifini verdiniz.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim dev paskalya çöreğim, küçükken beslenme çantama konulmasına en çok sevindiğim şey :)
Tarifim yukarıdakinde biraz farklı. 40fırınekmek.com blogundaki tarifi uyguladım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024