agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-02-2009, 19:10   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Paskalya Çöreği

•4,5 bardak un
•2 yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırınız)
•1 bardak pudra şeker (yoksa toz şekeri, robotta çekebilirsiniz)
*yarım paket margarin
•2 tatlı kaşığı kuru maya
•2 tatlı kaşığı mahlep
•1çay bardağı ılık süt
•Yarım kahve kaşığı tuz



Name:  Photo-0313.jpg
Views: 1301
Size:  39.7 KB

Un ve mahlep hariç diğer malzemeleri karıştıralım.


Name:  Photo-0314.jpg
Views: 1085
Size:  25.7 KB

Mahlep ve unu yavaş yavaş eleyerek hamuru yoğuralım.
Name:  Photo-0315.jpg
Views: 1478
Size:  40.1 KB

Hamuru mayalanması için ılık yerde bekletelim.

Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim.

Üç parça hamuru elimizle çubuk şeklinde incelterek, saç örgüsü haline getirelim.



Üzerine yumurta sarısı sürerek biraz daha mayalandıralım, 200 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.

 
Eklenen Resimler
  
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2009, 19:19   #2
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Ellerine sağlık sevgili berduray. Yılbaşında yapardı rahmetli anneannem. O zamanın en büyük demir parası hangisi ise, dezenfekte ederek hamuruna saklardı. Kestiğinde kime çıkarsa yeni yılda onu uğur parası yapar ve şans getireceğine inanılırdı. Şimdi annem yapıyor. Tadı aynı güzellikte ama yıllar eskidi galiba. Hamuruna para saklamıyor artık.
Bir de tavsiye; üzerine margarin sürerek yenildiği zaman önüne geçilemez bir lezzet oluyor.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2009, 19:22   #3
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Değil mi? fırından sıcacık çıkmışken,yağ da eriyiverir üzerinde... yanına da çay...

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2009, 19:26   #4
Ağaç Dostu
 
Günüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-08-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,013
Mahlebin kokusu geldi burnuma. Yarın mahlep alıp ben de yapayım. Ne iyi ettiniz de tarifini verdiniz.

Günüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2015, 23:19   #5
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Bu da benim dev paskalya çöreğim, küçükken beslenme çantama konulmasına en çok sevindiğim şey

Tarifim yukarıdakinde biraz farklı. 40fırınekmek.com blogundaki tarifi uyguladım.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019