23-01-2009, 13:41 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Gece Gündüz Kurabiyesi
Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim. Malzemeler 1. Hamur Yarım paket margarin İki su bardağı un Bir buçuk su bardağı pudra şekeri Yarım paket vanilya Bir adet yumurta akı 2. Hamur Yarım paket margarin İki su bardağı un Bir buçuk su bardağı pudra şekeri Yarım paket vanilya Bir adet yumurta akı İki çay kaşığı kakao Malzemeler ayrı ayrı yoğurulur buzdolabi poşetine koyularak dolabın dondurucu bölümünde 5 dakika bekletilir mermer **** tahta üzerinde merdane ile yavaşca yarım cm kalınlığında açılır iki hamur üst üste konularak rulo şeklinde yuvarlanır bir parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir 180 derece sıcaklıkta 15-20 dakika pişirilir. |
23-01-2009, 18:12 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
|
Tarifinizi verseniz.. Biz de denesek |
23-01-2009, 18:23 | #4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
|
Alıntı:
Canım un kurabiyesi istedi şimdi Düzenleyen kahyanur : 23-01-2009 saat 18:32 Neden: ilave |
|
24-01-2009, 08:10 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kahyanur, Kurabiyeden dün akşam tekrar yaptım, bizim ufaklıklar kurabiye börek çörek türü şeyleri çok sevdiğinden sık sık yaparız, dediğim gibi gece gündüz kurabiyesinden akşam tekrar yaptım malzemeleri yarı yarıya az kullandım sadece yumurta akı eklemedim kıvamı gayet te iyiydi. |
24-01-2009, 18:38 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
|
Sevgili Papatyam; Afiyet olsun minikler yine bayram yaptı desenize Kurabiyeyi şekillendirmekte zorlandınız mı? Beyaz ve kakaolu hamuru açıp, üstüste koyup yuvarlayabilmidiniz mi? Merak ettim. Ben un kurabiyesi yaparken sadece yuvarlak şekil vermekte bile zorlanıyorum. Kenarından köşesinden mutlaka çatlıyor. Ama lezzeti muhteşem oluyor |
26-01-2009, 09:28 | #8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kahyanur, şekillendirmek değil de açmak zor kenarların çatlaması önemli değil çünkü rulo yapılıyor önce bir hamuru açtım sonra diğerini az açıp ilk açtığımın üzerine koydum sonra küçük merdane ile ikisini bir açmaya devam ettim zatem kocaman olmasına gerek yok 20 cm büyüklüğünde bile olsa yetiyor, normalde un kurabiyesi yaparken elimde yuvarlamak yerine kalıp tercih ediyorum çünkü yuvarlaklarım aynı boyda olmuyor |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|