agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Gece Gündüz Kurabiyesi (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/12230.htm)

papatyam 23-01-2009 13:41

Gece Gündüz Kurabiyesi
 
1 Eklenti(ler)
Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim.


Malzemeler

1. Hamur
Yarım paket margarin
İki su bardağı un
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Bir adet yumurta akı

2. Hamur

Yarım paket margarin
İki su bardağı un
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Bir adet yumurta akı
İki çay kaşığı kakao


Malzemeler ayrı ayrı yoğurulur buzdolabi poşetine koyularak dolabın dondurucu bölümünde 5 dakika bekletilir mermer **** tahta üzerinde merdane ile yavaşca yarım cm kalınlığında açılır iki hamur üst üste konularak rulo şeklinde yuvarlanır bir parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir 180 derece sıcaklıkta 15-20 dakika pişirilir.

berduray 23-01-2009 16:34

Ben de yaptım bu tariften ama görüntü var , lezzet yok.

Bir daha asla yapmam.

Görüntüsü mükemmel olmayan , tadı şahane olan bir kurabiye tarifim var, ağızda dağılan onu tek geçerim.

kahyanur 23-01-2009 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 350152)
Ben de yaptım bu tariften ama görüntü var , lezzet yok.

Bir daha asla yapmam.

Görüntüsü mükemmel olmayan , tadı şahane olan bir kurabiye tarifim var, ağızda dağılan onu tek geçerim.

Tarifinizi verseniz.. Biz de denesek:o

kahyanur 23-01-2009 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 350043)
Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim.

Tariften yumurta akını çıkartırsanız geriye kakao hariç, un kurabiye tarifi kalıyor. Eğer yumurta akı çıkarsa hamuru açmanız ve yuvarlamanız çok zor. Hamur dağılacaktır. Kurabiyenin sert olması şekerin fazlalığından. 2 su bardağı un için 1.5 su bardağı pudra şekeri çok fazla. Ölçüde yanlışlık olmasın ?. Şekeri yarı yarıya azaltın bence.
Canım un kurabiyesi istedi şimdi:)

papatyam 24-01-2009 08:10

Sevgili Kahyanur,

Kurabiyeden dün akşam tekrar yaptım, bizim ufaklıklar kurabiye börek çörek türü şeyleri çok sevdiğinden sık sık yaparız, dediğim gibi gece gündüz kurabiyesinden akşam tekrar yaptım malzemeleri yarı yarıya az kullandım sadece yumurta akı eklemedim kıvamı gayet te iyiydi.

papatyam 24-01-2009 08:11

Berduray, tarifini bekliyorum :)

kahyanur 24-01-2009 18:38

Sevgili Papatyam;
Afiyet olsun minikler yine bayram yaptı desenize:)
Kurabiyeyi şekillendirmekte zorlandınız mı? Beyaz ve kakaolu hamuru açıp, üstüste koyup yuvarlayabilmidiniz mi? Merak ettim. Ben un kurabiyesi yaparken sadece yuvarlak şekil vermekte bile zorlanıyorum. Kenarından köşesinden mutlaka çatlıyor. Ama lezzeti muhteşem oluyor:)

papatyam 26-01-2009 09:28

Sevgili Kahyanur,
şekillendirmek değil de açmak zor kenarların çatlaması önemli değil çünkü rulo yapılıyor önce bir hamuru açtım sonra diğerini az açıp ilk açtığımın üzerine koydum sonra küçük merdane ile ikisini bir açmaya devam ettim zatem kocaman olmasına gerek yok 20 cm büyüklüğünde bile olsa yetiyor, normalde un kurabiyesi yaparken elimde yuvarlamak yerine kalıp tercih ediyorum çünkü yuvarlaklarım aynı boyda olmuyor :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024