agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2009, 13:41   #1
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Gece Gündüz Kurabiyesi

Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim.


Malzemeler

1. Hamur
Yarım paket margarin
İki su bardağı un
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Bir adet yumurta akı

2. Hamur

Yarım paket margarin
İki su bardağı un
Bir buçuk su bardağı pudra şekeri
Yarım paket vanilya
Bir adet yumurta akı
İki çay kaşığı kakao


Malzemeler ayrı ayrı yoğurulur buzdolabi poşetine koyularak dolabın dondurucu bölümünde 5 dakika bekletilir mermer **** tahta üzerinde merdane ile yavaşca yarım cm kalınlığında açılır iki hamur üst üste konularak rulo şeklinde yuvarlanır bir parmak kalınlığında kesilerek tepsiye dizilir 180 derece sıcaklıkta 15-20 dakika pişirilir.

 
Eklenen Resimler
 
papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 16:34   #2
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Ben de yaptım bu tariften ama görüntü var , lezzet yok.

Bir daha asla yapmam.

Görüntüsü mükemmel olmayan , tadı şahane olan bir kurabiye tarifim var, ağızda dağılan onu tek geçerim.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 18:12   #3
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Ben de yaptım bu tariften ama görüntü var , lezzet yok.

Bir daha asla yapmam.

Görüntüsü mükemmel olmayan , tadı şahane olan bir kurabiye tarifim var, ağızda dağılan onu tek geçerim.
Tarifinizi verseniz.. Biz de denesek

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2009, 18:23   #4
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim.
Tariften yumurta akını çıkartırsanız geriye kakao hariç, un kurabiye tarifi kalıyor. Eğer yumurta akı çıkarsa hamuru açmanız ve yuvarlamanız çok zor. Hamur dağılacaktır. Kurabiyenin sert olması şekerin fazlalığından. 2 su bardağı un için 1.5 su bardağı pudra şekeri çok fazla. Ölçüde yanlışlık olmasın ?. Şekeri yarı yarıya azaltın bence.
Canım un kurabiyesi istedi şimdi


Düzenleyen kahyanur : 23-01-2009 saat 18:32 Neden: ilave
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2009, 08:10   #5
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Sevgili Kahyanur,

Kurabiyeden dün akşam tekrar yaptım, bizim ufaklıklar kurabiye börek çörek türü şeyleri çok sevdiğinden sık sık yaparız, dediğim gibi gece gündüz kurabiyesinden akşam tekrar yaptım malzemeleri yarı yarıya az kullandım sadece yumurta akı eklemedim kıvamı gayet te iyiydi.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2009, 08:11   #6
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Berduray, tarifini bekliyorum

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2009, 18:38   #7
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Sevgili Papatyam;
Afiyet olsun minikler yine bayram yaptı desenize
Kurabiyeyi şekillendirmekte zorlandınız mı? Beyaz ve kakaolu hamuru açıp, üstüste koyup yuvarlayabilmidiniz mi? Merak ettim. Ben un kurabiyesi yaparken sadece yuvarlak şekil vermekte bile zorlanıyorum. Kenarından köşesinden mutlaka çatlıyor. Ama lezzeti muhteşem oluyor

kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2009, 09:28   #8
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,616
Galeri: 1
Sevgili Kahyanur,
şekillendirmek değil de açmak zor kenarların çatlaması önemli değil çünkü rulo yapılıyor önce bir hamuru açtım sonra diğerini az açıp ilk açtığımın üzerine koydum sonra küçük merdane ile ikisini bir açmaya devam ettim zatem kocaman olmasına gerek yok 20 cm büyüklüğünde bile olsa yetiyor, normalde un kurabiyesi yaparken elimde yuvarlamak yerine kalıp tercih ediyorum çünkü yuvarlaklarım aynı boyda olmuyor

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019