agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Genel bitki koruma (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/)
-   -   Bitki hastalıkları ve zararlıları için yardım hattı (http://www.agaclar.net/forum/genel-bitki-koruma/1535.htm)

sokak lambası 19-10-2007 20:33

Peki biyolojik mücadele için yararlı böcekleri nereden temin edebilirim?

MSaygin 20-10-2007 13:25

2 Eklenti(ler)
merhaba,

Hazan Dalı bir sezonda 2 koldan ikişer metre boy atmıştı.1 ay kadar önce büyümesi durdu, mevsimdendir diye düşündüm sonra ilk resimdeki gibi lekeler oluşmaya başladı yapraklarda, en sonunda da uçlardan kurumaya başladı sarmaşık.

Güz geldi kuruyor desem değil, yayladaki kardeşleri kıpkırmızı oldular, halleri de gayet iyi, bunda bir sorun var demek ki :(

Ne yapabilirim acaba?

MSaygin 20-10-2007 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sokak lambası (Mesaj 163820)
Peki biyolojik mücadele için yararlı böcekleri nereden temin edebilirim?

Şu başlığı okursanız konuyla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

poinciana 21-10-2007 11:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sokak lambası (Mesaj 163801)
Çam kese böceğine karşı ne önerirsiniz? Bulunduğum bölgedeki sarıçamlar kuruyup döküldüğü için kesmeye kalktılar. Ağaçların hastalıklı olduğunu anlatıp zor ikna edebildim.

Çam kese tırtılına karşı genellikle Deltametrin gibi sentetik pretroitler kullanılmaktadır.(Mesela Decis). Ancak bunlarla mücadele çok kolay değil.Çünkü birden fazla nesil veren bu türlerde ilaçlamalar tekerrürlü yapılması başarı şansını artırır.

MSaygin 22-10-2007 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin (Mesaj 163988)
merhaba,

Hazan Dalı bir sezonda 2 koldan ikişer metre boy atmıştı.1 ay kadar önce büyümesi durdu, mevsimdendir diye düşündüm sonra ilk resimdeki gibi lekeler oluşmaya başladı yapraklarda, en sonunda da uçlardan kurumaya başladı sarmaşık.

Güz geldi kuruyor desem değil, yayladaki kardeşleri kıpkırmızı oldular, halleri de gayet iyi, bunda bir sorun var demek ki :(

Ne yapabilirim acaba?

Geçen hafta çok kuvvetli bir rüzgar vardı, o mu neden oldu acaba? Yanındaki gelinduvağı da aynı şekilde çünkü.

papatya2 23-10-2007 15:49

Merhaba,
Calathea roseopicta'm sanırım hastalanıyor:( Yapraklarının arkasında pamuk gibi beyaz tüyler var:( Yakından bakınca bunların bazıları yürüyor:( Çiçeğime ne oluyor dersiniz? Ne kullanmam gerekiyor? Bu konu hakkında beni acil bilgilendirirseniz sevinirim. Çiçeğimi kaybetmek istemiyorum:( Şimdiden teşekkürler.

Mine Pakkaner 23-10-2007 22:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatya2 (Mesaj 165034)
...
Calathea roseopicta'm sanırım hastalanıyor:( Yapraklarının arkasında pamuk gibi beyaz tüyler var:( Yakından bakınca bunların bazıları yürüyor:( Çiçeğime ne oluyor dersiniz? ...

Sadece bitlenmiş. Bu yürüyen tüyler de pamuklu bit. Bunları mümkün olduğu kadar elle temizleyin. Sonra da ilaçlayın. Konu ile ilgili ilaç önerileri çok yapıldı. Forum içi arama makinası ile bunlara ulaşabilirsiniz. Bir de bu başlığı baştan kontrol edin.

Selamlar.

poinciana 24-10-2007 08:38

Duygu Hanım
Gerekli bilgileri Mine Hanım yazdı aslında ama ben de katkı yapmak istiyorum.Reçine çıkarma stresten veya aşırı budamadan olabilir.Yaprak bitleriyle mücadele daha kolay.Meyve bahçenizi bilmiyorum ama eğer sayı fazlaysa büyük alanlarda pülverizatörle Confidor ticari isimli preparatı kullanabilirsiniz.Ayrıca başka insektisitler de var.Geniş bilgi isterseniz özele mesaj yazabilirsiniz.

Mine Pakkaner 24-10-2007 10:28

Poinciana, geniş bilgiyi burada veriniz ki, hepimiz faydalanalım, ne dersiniz?

sinaninci1 24-10-2007 10:33

Sayin mine hanim zarlilar sayfasinni arastirdim fakat bulamadim herhalde kacirmis olacagim.
Bu sumuklu bocekler cogalmaya basladi benim bahcemde ne yapabilirim.
Saygilarimla

papatya2 24-10-2007 10:42

Mine hanım vermiş olduğunuz bilgi için çok teşekkür ederim. Dediğinizi aynen uyguladım. Forum içi arama yaparak ilaç önerilerinide buldum. Umarım sorun ortadan kalkar:) İyi çalışmalar.

Sinan9 25-10-2007 00:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sinaninci1 (Mesaj 165283)
Bu sumuklu bocekler cogalmaya basladi benim bahcemde ne yapabilirim.
Saygilarimla


Sevgili Sinanİnci1

Ben ağaçların dibine odun külü döküyorum. Çokda memnunum. Potasyum açısından zengin olduğunu biliyorum. Ancak bir zararı varmıdır bilmem. Zararı varsa bilenlerden dinlemeği arzu ederim.

Selamlar

Poyraz__2007 25-10-2007 15:49

1 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese selamlar. Bir arkadaştan bu sarmaşığı 10 gün önce getirip bu saksıya diktim. Getirdiğimde saçaklarıda vardı ve boyu 2 m ye yakın. Ancak 4 gün önce dip yaprakları sararmaya başladı. Sarmaşığım kurumayamı başladı yoksa geçici bir sarsılmamı. Sarmaşığımı kaybetmek istemiyorum bu durum için ne yapabilirim bilgisi olan bi arkadaşım beni aydınlatırsa sevinirim. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

poinciana 25-10-2007 17:01

Poyraz selamlar
Anladığım kadarıyla sarmaşık yer değişikliği yaşamış. Aynı güneşlenme ve ışık alma istekleri olmadığı zaman böyle sararmalar yapabilir diye düşündüm. Bi nevi bitkinin farklı iklim özelliklerine tepkisi diyebiliriz. Ama fazla sulamadanda yapabilir veya az sulamadan da olabilir. Resimden bunları anlamak çok zor.Selamlar.

Poyraz__2007 25-10-2007 18:32

Galiba beklemekten başka çare yok. Bakalım ileriki günlerde düzelme olacakmı. Artık allah yardımcısı olsun. poinciana ilgilendiğin içinde sana çok teşekkür ederim.

limon 25-10-2007 18:32

Sinan Bey bizim burda da milyonlarca sümüklü böcek oluyor. Hatta yürüyüş yaparken ayağınızın altında çıtırtılarını duymak berbat bir duygu ama her yerdeler mecburen basıyorsunuz. Turplarımın yapraklarını delik deşik yapmışlar. Hele karalahana ve pazı yapraklarına bayılıyorlar. Kısacası faydalı sebzeleri seviyorlar :)

Ben, zırai ilaç bayilerinde satılan bir gece önceden suyla ıslatılan bir ilaç alıyorum. Sabahtan bahçenin kıyısına köşesine öbekler halinde bırakıyorum. Bitkilere veya sebzelere hiç değmediği için zararlı olduğunu düşünmüyorum. Ertesi sabah ta nerelere bırakıysam topluyorum ve atıyorum. (Eldivenle tabi) Köpeğiniz, kediniz vb.. evde hayvanınız varsa toplayana kadar kapalı tutmanızda fayda var. Bu işlemi arada bir tekrarlamak gerekiyor.

BAHÇECİ 26-10-2007 16:32

Merhabalar:
Ben Bodrumdan yazıyorum. Bahçemde toprak altında 3-4 cm uzunluğunda sarımtırak renkli kocaman kancaları olan kurtlar var. Bunlar bitkileri ısırdığında bitkilerim yavaş yavaş solmaya başlıyo ve sonunda kuruyorlar. Bu bahçenin her tarafında var. Bu kurtların nasıl oluştuğunu ve bunlarla nasıl mücadele edileceği hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. selamlar.

MUSTAFA YILMAZ BODRUM

Mine Pakkaner 27-10-2007 22:50

#11 Böyle canlılarsa Kadılokması başlığını okuyunuz.

BAHÇECİ 29-10-2007 08:34

Kadi Lokmasi:

Merhabalar Mine Hanim. Sizin Kadi Lokmasi Diye Adlandirdiğiniz Kurtlar Benim Sorunum. Bahçede Aşiri Derecede Var. Neden Olduğunu Bilmiyorum. Ziraatçiler Kepekle Karişim Yapilacak Bir Ilaç önerdiler. Ancak Benim Kullanacağim Alan çok Geniş Ve Bunu Uygulamam Mümkün Değil. Hadi Uyguladik Diyelim Bu Kurtlar Toprak üstüne çikmiyor. Dolayisiylabana Toprak Altinda Etkili Olacak Ce Geniş Alanda (10,000 Metre Kare) Kullanilabilecek Ilaç Olursa Sevinirim. Ilginize Teşekkür Eder Başarilar Dilerim. Sağlicakla Kalin. Selamlar.

Mustafa Yilmaz Bodrum

Mine Pakkaner 29-10-2007 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi metinkeskin05 (Mesaj 154637)
menekşelerimin dipleleri ve yaprakları beyaz pamukcuklar oluştu onlardan nasıl kurtulurum yardım edin


Metin bey hoşgeldiniz,

Bir ara yeni gelen arkadaşlar başlığına da uğramanızı rica ederiz, bu sorulara daha hızlı cevap almanızı sağlar. Menekşenizin bir fotoğrafını koyarsanız durumu daha net görürüz.
Ancak tarifiniz bir bit sorununuz olduğunu düşündürüryor. Elinize alacağınız kürdan gibi bir şeyle mümkün olduğu kadar üzerlerindeki pamuksu tabakayı kaldırın. Sonra da örneğin Malathion'la ilaçlayın. İlacı küçük bir püskürtücüye koyup bit olan yerlere sıkın. Tüylü yapraklı olduğu için her yere sıkmayın.

Ev yapımı ilaç kullanmak isterseniz yine sitede bu konuda başlık var, uygun bir tarif seçip aynı şekilde kullanınız. Fırça ile bitlerin üzerine pamuğu kaldırıp ilaç da sürebilirsiniz.

Bu arada pamuklu bit, unlu bit diye site içi arama makinası ile bir bakarsanız çok bilgi de bulursunuz.

metinkeskin05 29-10-2007 11:26

Mine Pakkaner'e istediği resimler
 
2 Eklenti(ler)
Sn. Mine Pakkaner istediğiniz resimleri koydum.İlginize teşekkür ederim.

Mine Pakkaner 30-10-2007 01:05

Metin Bey yukarıda önerdiğim ilaçlamayı yapınız, ancak önce bütün bozuk, hastalıklı lekeli yaprakları temizleyiniz. Toprağın üzerindeki yarım cm kadar kısmı alıp atınız. Ayrıca 1 çay bardağı suda 1/4 aspirin eritip saksıyı sulayınız.

williamwallace 03-11-2007 19:31

Yaprak Bitleri
 
Arkadaşlar 2 hafta önce almış olduğum kasımpatılarım harika çiçeklendi yapraktan çok çiçek var ama son birkaç gündür küçük kırmızı böcekler gördüm dallarında ve bugün praktikerden bir sprey aldım kullanma talimatında böceklerin olduğu yarık çatlak duvar dipleri vs. püskürtün yazıyor görevli kıza sordum doğrudan çiçeğe sıklır mı diye o da evet dedi akşam üstü saksının tamamına çiçeklere yapraklara heryerine sıktım spreyi böcekler pek hoşnut olmadı dağıldılar gibi gerçi 10 20 kadar vardı zaten şimdi bu uygulama çiçeğime bir zarar verir mi birde aldığım zamandan beri yaprakları lekeli gibi bunun nedeni nedir yardımcı olurmusunuz?

Koyu yeşil 03-11-2007 20:25

Merhaba Mine Hanım,

Bahçemdeki defne agacında bitler koloni kurmuş durumda. Aslında epeydir gözüme hasta görünüyordu. Ama ben bu siteyle tanışınca teşhis koyabildim. Bunlar yaprak altlarında yapışık hareketsiz kabuklar gibi durmaktalar. Karıncalarda tam anlattığınız gibi işbirliği içinde. Önceki mesajları okudum ve ilaç isimlerini not ettim. Yanlış anlamadıysam bu ya kabuklu bit **** yaprak biti ve uykudalar. Sonuçta güçlü bir ilaçlama mesela Suprathion 40 EC (Methidathion) kullanmam gerekiyor sanırım. Yalnız bu agacın altında galalarım, ortancalarım, yakınında da yeni çimlenen turp, ıspanak ve rokalarım var. İlacın diğer bitkilerime zararı olur mu acaba?

Ophrys 03-11-2007 20:33

Sevgili williamwallace burada kendinizi tanıttıktan sonra buraya gözatın lütfen.

Teşekkürler

Mine Pakkaner 03-11-2007 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koyu yeşil (Mesaj 169094)
...Suprathion 40 EC (Methidathion) kullanmam gerekiyor sanırım. Yalnız bu agacın altında galalarım, ortancalarım, yakınında da yeni çimlenen turp, ıspanak ve rokalarım var. İlacın diğer bitkilerime zararı olur mu acaba?

Etiket dozunda kullanırsanırsanız bitkilerinize zararı olmaz, ancak, yine etiket üzerinde son ilaçlama ve hasat arasındaki süreyi dikkatle takip edip, ıspanak ve rokalarınızı ona göre tüketin.

İlaçlamada iyi bir kaplama yapın. Püskürtücünüz çok iyi olmalı. Sisleme gibi ince taneciklerle atış yapmalı.

Koyu yeşil 04-11-2007 11:35

Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

Koyu yeşil 05-11-2007 10:05

Bu bir beslenme bozukluğu mu?
 
1 Eklenti(ler)
Merhabalar,

Afrika menekşelerimin bazılarının yapraklarında beyazlanmalar başladı. Verdiğim suyla mı ilgili yoksa bir beslenme eksikliği midir? Ne yapabilirim?

Sevgiler,

Mine Pakkaner 05-11-2007 16:22

İkisi de değil gibi görünüyor, ama bir yaprağın daha detaylı yakın çekim görüntüsünü eklerseniz iyi olacak. Bu oluşum ne zaman başladı, kaç menekşede var?

Koyu yeşil 05-11-2007 16:42

Mine Hanım, oluşum 1-2 haftadır, 8 saksıdan 4 tanesinde var. Bir tanesinde ilerlemiş, diğerlerinde sadece 1-2 yaprakta başlangıç aşamasında. Yarın sabah detay bir fotoğraf ileteceğim.

Saygılar,


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024