agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2008, 16:52   #1
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Galeri: 31
Merhaba,

Sayın İzzeterisen,
Yaprak bitleri yoktu. Onlar ve beyaz sinekler gülde vardı. Bu böceğin öyle beyaz olmayan halini de gördüm ama fotoğraflayamadım. O nedenle unlu bit diye düşündüm. Daha bunlar için ilaç yapmadım. Beyaz sinekler ve bitler için 1 hafta önce spreyleme yapmıştım. Sadece Mine ağacı var bahçede onun yaprakları ile bir şeyler yapıp sıktım. Unlu bitler var ağaçta. Özellikle yoğun şekilde pamuksu koza gibi kendini kapatmış. Ama predatör olabileceğini doğal olarak düşünemedim. Kaktüsümde de vardı bunun gibi 2 tane... Toplamda 3-4 tane öldürdüm. Üzgünüm Ağaçlardakiler çoğalıyor. Beyazlama da öyle. Başka bir ilaç daha varmış ama diğer canlıları da etkiliyormuş. Onu kullanmak istemedim.

Sayın Nkbalki,

Teşekkür ederim size de. Bu çok hızlı hareket etmiyordu ama çok yavaş da olmadığını söyleyebilirim. Anlatabildim umarım. Predatör -Predetör ? olduğunu düşünmemedim. Zenk deniyormuş buralarda bu böceğe. Ha bir de sıvı yapışkan da vardı bir tanesinde. O yüzden öyle düşündüm.

Uygun bir ilaçlama yapılacak zaten ama doğrusunu yapmalı. Benim ayrı olarak yetiştirmeye çalıştıklarımı korumam da gerekiyor.

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-01-2009, 15:19   #2
Ağaçsever

Antaios's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani Mesajı Göster
toprakdaki minik böcekler için ne yapmalıyım toprağınımı değiştirsem acaba yelken çiçeğimin içinde minik beyaz böcekçikler var minik kurtçuk gibi bişey ve alttan yaprakları sararmaya başladı çiçeğimin başlık açılalıda 3 sene olmuş ama inşallah gören olur beni
Sayın gullyabani,

İlgili resimi koysanız daha iyi fikir yürütebiliriz. Kök bölgesinde zarar yapan bir zararlı olabilir tabi. Zararı ilerlemeden toprağı değiştirmeniz faydalı olabilir ama kök bölgesinin iyi temizlenmesi şartıyla

Antaios Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 00:18   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gullyabani Mesajı Göster
ayrıca sitenin tarihinde bi yanlışlık var sanırım bugün ocağın 3 ü ve sene 2009 oldu siteye bakan yok mu
Sizde benim gibi terkedilmiş site sandınız sanırım...Gördüğünüz eski tarihler üyelerin siteye giriş tarihi.. Mesajların sol üst tarafındaki hardal rengi şeride bakarsanız yeni tarili cevaplar göreceksiniz.Şu ana kadar gördüğüm en geniş kapsamlı site ..insan bağımlısı oluyor

Nesli-hanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2010, 16:56   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-05-2010
kulaktan dolma bir kaç şey söylediler yaza girerken bordo bulamacı diye bir ilaç yapmanız gerekir filan diye yapraklarının birazının büzüştügünü gördüm(şeftali agacı)üzerinde böyle örümcek agı gibi bir şey vardı. yani ben hersene ilaç yapmak zorunda degilmiyim veya şu an bi ilaç yapacakmıyım.

escobarcobra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025