20-01-2006, 09:13 | #1 |
ağaç dostu
|
Avakado çimlendirme
Yurdışındaki bir tanıdığımdan duyduğum kadarı ile 2 adet avakado çekirdeğini çimlendirme girişiminde bulundum. Kendi yaptıklarımın henüz fotoğraflarını çekemedim ama ilk fırsatta çekip burada göstermek niyetindeyim. İlgilenenler için şimdilik internetten bulduğum bir fotoğrafı koyuyorum. Bunu dah önce yapmış olanlardan da deneyimlerini aktarmalarını bekliyorum. Çekirdek meyvanın içinden çıktığında oldukça kaygan, yağlı gibi. Kabuğu oldukça sert, sivri uçlu kürdan parçasını batırırken zorluyor. |
20-01-2006, 09:33 | #4 |
ağaç dostu
|
Bak şimdi şöyle çekirdeğin iki ucu var birisi resimdeki gibi yukarıya bakan daha sivri uç, diğeri renk ve doku olarak daha farklı olan künt uç. Ben sivri ucu suya doğru olacak şekilde koymuştum. Oysa sivri ucun yukarı bakması gerekiyormuş. Kürdanla delerken de bir tarafından girip diğer tarafından çıkmıyorsun!!! Kabuğu sadece birkaç mm geçecek şekilde batırıyorsun. |
20-01-2006, 09:54 | #7 |
ağaç dostu
|
İyi soru! Öğrendiğim kadarı ile alt tarafından kök vermeye başlıyor ve iyice gelişene kadar bekliyorsun daha sonra toprağa dikiyorsun. Tanıdığım kişi bahçesine dikmiş, şimdi bebek bir avakado ağacı varmış. İkinci fotoğrafı da birincisi ile aynı yerden aldım. Yani o çekirdeğin devamı saksıdaki gibi de oluyor. |
20-01-2006, 11:33 | #11 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
|
|
21-01-2006, 09:15 | #13 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
Nikime gelince o benim soyadım ve yanlış anlaşılan daha bir sürü verisyonu var. Aksaray, arkasay, arsakal,.. Kısacası ben alıştım |
|
21-01-2006, 10:12 | #14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2006
Mesajlar: 2
|
selam.mersinden yazıyorum,avakodaları fide olarak yetiştirdikten sonra aşı yapılmazsa meyve vermez.sadece süs birkisi olur. |
21-01-2006, 14:05 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
arkadaşlar avakadoyu kabuğu siyahlanınca yemek gerekiyor. |
22-01-2006, 18:46 | #17 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
|
|
23-01-2006, 12:20 | #18 |
ağaç dostu
|
Eveet bunlarda benim güzellerim. Bu gün 6. günleri. Bir bilgi notu olarak yazyorum, ikinci günün sonu itibarı ile çok küçük beyaz kök tomurcukları belirmeye başlamıştı ama emin olamadığım için yazmamıştım. Artık eminim (Burada görülemiyorlar elbette) |
24-01-2006, 09:41 | #21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2006
Mesajlar: 2
|
Avakado'dan Bonsai
selam bu avakado bonsai si iç mekanmı yoksa dış mekanmı olucak veya her iki ortamdada yaşayabilirmi. |
24-01-2006, 09:56 | #22 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
|
|
24-01-2006, 13:06 | #23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
avakado tropikal iklim meyvası olduğu için iç mekanda durması uydun olur. |
24-01-2006, 17:58 | #24 |
Ağaç Dostu
|
artık benim de var iki tane ama fotoğrafları yok bir de galiba bir kaç yerinden delik açtım neyse bakalım ne olacak bugün iş yerindeki arkadaşlardan biri avokadosunun oldukça güzel büyüdüğünü, yapraklarının malta eriğine benzediğini söyledi o doğrudan toprağa ekmiş |
25-01-2006, 10:24 | #26 |
Ağaç Dostu
|
Avokado bitkisinin salonda çok güzel durduğunu söyledi bir arkadaşım. Aklıma yattı. Önce bir avokado aldım. Kesip çekirdeğini çıkarttım. Meyvesine bir ısırık..... Bunu tavsiye edenin deeee, alan benim gibi salağın daaaaa..... Berbat bişey bu yahu ?? Neyse, amaç bitki yetiştirmek. Ektim çekirdeği toprağa, verdim suyunu. Bekle, bekle bi numara yok? 1 ay sabrettim.. Çekirdeği geri çıkardım, çürümüş.... Benim avokado maceram orda bitti Ama bu yeni köklendirme metoduyla bir daha denesemmi acaba ? Yahu meyvesi yenilebilen başka bitki yokmu deneyebileceğimiz ? Kiwi, mango denesek mesela :P |
25-01-2006, 12:16 | #28 |
doğasever
Giriş Tarihi: 16-12-2005
Şehir: bodrum muğla
Mesajlar: 380
|
g.afrika da doğal olarak bulunan bu tuhaf meyvayı bizim yediğimiz gibi yemediklerini görmüştüm...kesinlikle favorileri kahvaltı da tereyağ niyetine ekmeğe sürmek....biliyorum yine iyi olmayacak ama vardır bir bildikleri diye yazmadan duramadım..ben sevmemiştim hiç bir türlü... |
25-01-2006, 12:42 | #29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
ananası deneyebilirsiniz.ben köklendirdim |
25-01-2006, 13:31 | #30 |
agaclar.net
|
Fırında Avakado
Malzemeler 2 adet orta büyüklükte avokado 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet salatalık turşusu 1 adet küçük soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı çiğ krema 4 dilim tost kaşarı 10 adet konserve sardalye Tuz, kırmızı pul biber Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ikiye ayıracağız. Ama bu işlemde çekirdeğin kesilmemesi için, çekirdeğe kadar yaklaşacak kadar çizip, her iki yarıyı acucunuzda ters yönlere döndürmeye çalışın. Çekirdekleri bonsai yapımında kullanabilirsiniz ama şimdilik çimlenmesi için bardağa koymayla falan uğraşmayın. Bir kenara bırakın, malum millet yemek bekliyor. Sonra yaparsınız. Ayırdığınız Avakoda parçalarının içinin yarısından fazlasını kaşıkla çıkarıp küp şeklinde kesin. Renklerinin kararmaması içine üzerlerine limon suyu gezdirin. Küçük kesilmiş salatalık turşusu, küp şeklinde doğranmış soğan, kılçıkları çıkarılıp ince kesilmiş sardalye, avokado, çiğ krema, tuz, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. İçi boşaltılmış avokadoların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Her birini üzerine şerit şeklinde kesilmiş birer dilim tost kaşarı koyun. 180 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. www.iskenderiye.com |
|
|