25-01-2006, 14:08 | #31 |
Ağaç Dostu
|
O kadar eziyet çekeceksem yemem daha iyi yahu ) Ben portakal gibi soyup yemeliyim. Şaka yapmıyorum, pek çok sebzeyi ben çiğ yerim, pişince yiyemiyorum. Mesela patlıcan, karnıbahar, lahana, semizotu favorilerimdir. Pişirmemek şartıyla bunlardan salata veya meze de yaparım. Avokado ise yiyecek olarak ilk 50 yıllık planımda artık yer almıyor Karakedi, takma kafaya, o mereti sevmeyenler çoğunluktayız bence Ananası deneyeyim de görüntü olarak işe yarar bir bitkisi oluyormu? Uğraştığımıza değecekmi yani? |
26-01-2006, 09:23 | #34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dolayısıyla bir gün (olmaz ama) yapmaya karar verirsem top bende anlayacağın Ama sen bir kahramanlık yapıp salatayı hazırlar, beni de davet edersen sadece çatalın ucu ile tatmak şartıyla davete icabet edebilirim |
|
26-01-2006, 09:41 | #35 |
Ağaç Dostu
|
valla dün yaptım söylemesi ayıp marul, beyaz beynir, avokado, limon, biraz zeytinyağı isteyen üzerine nane serpebilir koyabilir hatta biraz çekirdek varsa, bildiğimiz çekirdeğin içi elime sağlık sen gelsen kebap diye tutturursun yahu avokadoya dönüp bakar mısın? |
26-01-2006, 10:37 | #37 |
agaclar.net
|
Sen ona bakma! :) Çimlenmesini görüntülediğin fotoğrafları bekliyoruz... |
26-01-2006, 12:40 | #40 |
Ağaç Dostu
|
aydınlatayım sizi bir avokado ustası olarak "avokado daha çok salatalarda kullanıldığı için sebze olarak düşünülse de aslında, sebze tadında olan bir meyvedir, bazı bölgelerde avokado armutu bazı bölgelerde perse meyvesi olarak da bilinir, avokado (Persea gratissima ya da P.americana) adını Latin Amerikanca da (bu dil neyse artık) şekline gönderme yapan "testis" anlamına gelen Nahuatl ahuacatl'dan alır." |
26-01-2006, 19:11 | #42 | |
ağaç dostu
|
backyard verdiğin bilgiler için teşekkürler ama bonsaisever arkadaş bugün çok zor bir gün geçirmiş sanırım... Alıntı:
|
|
27-01-2006, 05:25 | #46 |
Ağaç Dostu
|
- AVAKADO DOLMASI - ( 4 KİŞİLİK ) 2 tane olgunlaşmış avakado 4 çay kaşığı zeytinyağı 1 tane limonun suyu 1 çay kaşığı ezilmiş kişniş tohuMU 1 tane kereviz sapı 1 çay kaşığı kimyon 50 gr ceviz 100 gr siyah zeytin 1 tutam maydanoz Tuz , biber Garnitür olarak siyah zeytin Avakadoları kesin , ikişer parçaya ayırın ve çekirdeklerini çıkarın . Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın ve kişniş ile kimyon ilave edin . Sapkerevizi , soğan , ceviz ve zeytinleri karıştırıp bu karışımı avakadoların içine doldurun . Üzerine maydanoz serpin ve garnitür olarak siyah zeytinle beraber servis yapın . www.maxionline.net |
27-01-2006, 08:23 | #48 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
Bu arada topiğin içeriğinde yavaş yavaş sapma olmaya başladığı kesin. Bence topiklerde böyle olmasının en önemli sebebi topiğe girenler sadece son mesajlara bakıyor. Başından itibaren incelenmiyor. Özüne döndürmek üzere çalışmaya başladım bile. Yardım lütfen... Avokado'dan bonsai çok yaygın görülen birşey değil. Google'dan çok araştırdım Birçok forumda tartışması var ama anladığım kadarıyla bu çok kolay bir iş değil. Herkes birbirinden fikir almaya çalışıyor. Bir forumda bunu 2 adet bonsai ile başarabilen bir bayandan bahsediliyordu ama nerede?? aramak gerekli... Bulabildiğim tek anlamlı resim olarak 1,5 yaşında bir avokadoyu sunuyorum. |
|
27-01-2006, 09:42 | #49 |
Ağaç Dostu
|
Yaw kardeşim sen de niye sorun ediyorsun kendine bu işte öncü sen olur yani bir kaç yüz tane avakado kurutup çürütürsün ama becerirsen de ilk olursun. Ağaç A.Ş. ye Acer Palmatum almaya gittiğimde "Nereden geliyor bu fideler" diye sorduğumda Türkiyede yetiştirilmediği ve İtalyadan getirildiğini öğrenince tohumlarını aldım deniyorum Gerçi Ağaç A.Ş.nin Zeytinburnundaki satış yerinden çaldığım tohumlardan biri hariç hiç bir ot çıkmadı ancak denemeye devam |
27-01-2006, 13:12 | #51 | |
ağaç dostu
|
Alıntı:
Eğer bir de ileride Avokado Holding gerçekleşirse onbinyüzmilyon YTL'ye en büyük deteği ben veririm. Sağol backyard cidden fikir veriyor. Bunun devamı da var mı acaba? |
|
27-01-2006, 15:25 | #52 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
Şehir: izmit
Mesajlar: 662
|
arkadaşlar bütün ağaçlardan bonsai olur.yanlız genelde yaprak şekillerine göre pek büyük olanlar tercih edilmez.avakadodanda bonsai yapabilirsiniz.üzerdindeki dal sayısı çoğaldıkça yaprakları küçülmeye başlıcaktır.yanlız bunun için yeterli boya ulaştırdığınız avakado için 3 sene sabırlı olun.tabi ki bunun için sizinde üzerinde gerekli çelışmalara yapmanız lazım. |
28-01-2006, 14:12 | #56 |
ağaç dostu
|
O halde vadesi dolan diğerine yardım eder!!! Bu arada diğer topikten gördüğüm kadarıyla senin kapitalin bir kısmı A.P. borsasında uçmuş. Senin için Acer Palmatum araştırması yapıcam söz. Sen de arada dinlenmek için avokadao'ya bak, istersen tabi karşılık diiil... |
30-01-2006, 12:19 | #59 |
Ağaç Dostu
|
|
31-01-2006, 12:45 | #60 |
ağaç dostu
|
Evet mango için ayrı bir köşe açılmasının ardından avokadoya devam. Henüz bir gelişme kaydedemediğim için elimdeki çekirdeklerle ilgili başka birşey yazamıyorum ancak çekirdek sayısını artırmayı ve bu defa değişik seviyelerde suya koymayı düşünüyorum. Bir de bu çekirdekler ilk çıktığında gaayet kaygan bir tabakayla kaplı! Bunu temizlemeli mi acaba diyerek bir deneme yapacağım. Son olarak sizlere yeni bir uğraşımdan sözedeyim. Evde yaklaşık iki aydan beri kurumuş gibi görünen ama kuru dallarının üzerinden yemyeşil dallar çıkaran bir süs narım var. Bunun iki de kurumuş meyvası vardı. Meyvalardan birisini açıp çıkan çekirdekleri değişik sayılarda ektim. Eğer bir gelişme olursa bununla ilgili de bir topik açmayı düşünüyorum. Fotoğrafları da var. Şimdilik süs narı hakkında birşeyler bilen varsa buraya yazarsa iyi olur. Bir de sorum var süs narı tohumdan yetiştirilse bile meyva vermesi için aşı gerekli mi? Hadi bakalım rastgele... |
|
|