agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   Avakado çimlendirme (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/1569.htm)

arsakay 20-01-2006 10:13

Avakado çimlendirme
 
1 Eklenti(ler)
Yurdışındaki bir tanıdığımdan duyduğum kadarı ile 2 adet avakado çekirdeğini çimlendirme girişiminde bulundum. Kendi yaptıklarımın henüz fotoğraflarını çekemedim ama ilk fırsatta çekip burada göstermek niyetindeyim. İlgilenenler için şimdilik internetten bulduğum bir fotoğrafı koyuyorum. Bunu dah önce yapmış olanlardan da deneyimlerini aktarmalarını bekliyorum.

Çekirdek meyvanın içinden çıktığında oldukça kaygan, yağlı gibi. Kabuğu oldukça sert, sivri uçlu kürdan parçasını batırırken zorluyor.

arsakay 20-01-2006 10:15

1 Eklenti(ler)
Umarım benim avakadolarım da böyle olur. Bu arada bir itiraf bu fotoğrafları bulana kadar suya ters koymuştum:o

backyard 20-01-2006 10:21

çekirdekleri delip suyun içine mi koymak lazım
bir de suya hangi yönde ters koydunuz
yani ben anlamadım kısaca

arsakay 20-01-2006 10:33

Bak şimdi şöyle çekirdeğin iki ucu var birisi resimdeki
gibi yukarıya bakan daha sivri uç, diğeri renk ve doku
olarak daha farklı olan künt uç. Ben sivri ucu suya
doğru olacak şekilde koymuştum. Oysa sivri ucun
yukarı bakması gerekiyormuş.
Kürdanla delerken de bir tarafından girip diğer tarafından çıkmıyorsun!!!
Kabuğu sadece birkaç mm geçecek şekilde batırıyorsun.

arsakay 20-01-2006 10:34

Suya sadece alttaki künt kısım temas etmeli.

backyard 20-01-2006 10:41

üç tarafından kürdanla delip bir bardağın içine künt kısım suda kalacak şekilde koyuyorum
peki sonra ne olacak?

arsakay 20-01-2006 10:54

İyi soru! Öğrendiğim kadarı ile alt tarafından kök vermeye başlıyor ve iyice gelişene kadar bekliyorsun daha sonra toprağa dikiyorsun. Tanıdığım kişi bahçesine dikmiş, şimdi bebek bir avakado ağacı varmış.
İkinci fotoğrafı da birincisi ile aynı yerden aldım. Yani o çekirdeğin devamı saksıdaki gibi de oluyor.

backyard 20-01-2006 10:57

ben de deneyeceğim
acaba meyve verecek mi bakalım
denemelerim hep başarısız oluyor gerçi ama olsun

arsakay 20-01-2006 11:03

:) Tamam! Ben bunu yapalı 2 gün oldu. İlk kök filizini gören yazsın, bakalım ne olacak!

backyard 20-01-2006 11:14

2 gün önce başlamışsınız
ben ancak salı günü yapabilirim
lütfen yarışma komitesi bu unsuru göz önünde bulundursun :)

arsakay 20-01-2006 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard
lütfen yarışma komitesi bu unsuru göz önünde bulundursun :)

Yaa şaka maka böyle bir yarış fikri çok hoş olur bence. Biryerlerde birisinin "fotoğraf dalı dışında da yarışma düzenleyelim" dediğini okumuştum. Neden böyle bir şey olmasın! İlgili yerde önermeye ne dersin?

backyard 20-01-2006 14:02

olabilir tabi
ama sen öner
benim önerilerimi yönetim kabul etmiyor ;)

konu dışı olacak ama nikini hep aksaray okuyorum :rolleyes:

arsakay 21-01-2006 10:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard
olabilir tabi
ama sen öner
benim önerilerimi yönetim kabul etmiyor ;)

Öneriyi yaptım. ;) Şimdi sıra sizde efenim, desteklemenizi bekliyorum. Yeri ağaçla.net çalışmaları "öneri" de.

Nikime gelince o benim soyadım ve yanlış anlaşılan daha bir sürü verisyonu var. Aksaray, arkasay, arsakal,.. Kısacası ben alıştım :D

tugrul 21-01-2006 11:12

selam.mersinden yazıyorum,avakodaları fide olarak yetiştirdikten sonra aşı yapılmazsa meyve vermez.sadece süs birkisi olur.

cemboa 21-01-2006 15:05

arkadaşlar avakadoyu kabuğu siyahlanınca yemek gerekiyor.

backyard 22-01-2006 14:24

avokadoyu salatalarda kullanın
çok lezzetli oluyor
eğer kabuğu sert olanından alırsanız yumuşayana kadar bekletin
doğru mu dedim :)

arsakay 22-01-2006 19:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard
avokadoyu salatalarda kullanın
çok lezzetli oluyor
eğer kabuğu sert olanından alırsanız yumuşayana kadar bekletin
doğru mu dedim :)

Kesinlikle doğru!! Bu arada ben sizin bitkileri sadece yemek için sevdiğinizi düşünmeye başladım.

arsakay 23-01-2006 13:20

1 Eklenti(ler)
Eveet bunlarda benim güzellerim. Bu gün 6. günleri.
Bir bilgi notu olarak yazyorum, ikinci günün sonu itibarı ile
çok küçük beyaz kök tomurcukları belirmeye başlamıştı ama
emin olamadığım için yazmamıştım. Artık eminim :) (Burada görülemiyorlar elbette)

arsakay 23-01-2006 13:22

1 Eklenti(ler)
Bakın bakalım! Bu da ikisi beraber...

backyard 23-01-2006 21:39

Alıntı:

Bu arada ben sizin bitkileri sadece yemek için sevdiğinizi düşünmeye başladım.
külliyen yalan, ben sadece onlarla mide boşluğumun gizemli köşelerini paylaşıp, sıcak bir ortam sunuyorum

hanjinsan 24-01-2006 10:41

Avakado'dan Bonsai
 
selam
bu avakado bonsai si iç mekanmı yoksa dış mekanmı olucak veya her iki ortamdada yaşayabilirmi.

arsakay 24-01-2006 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanjinsan
selam
bu avakado bonsai si iç mekanmı yoksa dış mekanmı olucak veya her iki ortamdada yaşayabilirmi.

Sana da selam hanjinsan. Lütfen 2. mesajdaki resme bak. İç mekan bitkisi olarak çok hoş oluyor. Ayrıca dışarıda da olabilir ama sanırım daha çok Antalya gibi kışları hafif geçen illerde!

cemboa 24-01-2006 14:06

avakado tropikal iklim meyvası olduğu için iç mekanda durması uydun olur.

backyard 24-01-2006 18:58

artık benim de var iki tane
ama fotoğrafları yok
bir de galiba bir kaç yerinden delik açtım :(
neyse bakalım ne olacak
bugün iş yerindeki arkadaşlardan biri avokadosunun oldukça güzel büyüdüğünü, yapraklarının malta eriğine benzediğini söyledi
o doğrudan toprağa ekmiş

arsakay 24-01-2006 19:41

Çok iyi, tebrik ederim. Herşeyi gözler ve buraya yazarsan
avakado konusunda ciddi bir birikim sağlayabiliriz.

qitted 25-01-2006 11:24

Avokado bitkisinin salonda çok güzel durduğunu söyledi bir arkadaşım.
Aklıma yattı.

Önce bir avokado aldım.
Kesip çekirdeğini çıkarttım.
Meyvesine bir ısırık.....
Bunu tavsiye edenin deeee, alan benim gibi salağın daaaaa.....
Berbat bişey bu yahu ??

Neyse, amaç bitki yetiştirmek.
Ektim çekirdeği toprağa, verdim suyunu.
Bekle, bekle bi numara yok?
1 ay sabrettim..
Çekirdeği geri çıkardım, çürümüş....

Benim avokado maceram orda bitti :)
Ama bu yeni köklendirme metoduyla bir daha denesemmi acaba ?

Yahu meyvesi yenilebilen başka bitki yokmu deneyebileceğimiz ?
Kiwi, mango denesek mesela :P

backyard 25-01-2006 11:42

aklında bildik meyve tadlarıyla soğan yemeye kalkarsan ne olacaksa avokado için de öyle olmuş
portakal mı bu öyle soy ye
bak salata içinde dene vallahi güzel oluyor

karakedi 25-01-2006 13:16

g.afrika da doğal olarak bulunan bu tuhaf meyvayı bizim yediğimiz gibi yemediklerini görmüştüm...kesinlikle favorileri kahvaltı da tereyağ niyetine ekmeğe sürmek....biliyorum yine iyi olmayacak ama vardır bir bildikleri diye yazmadan duramadım..ben sevmemiştim hiç bir türlü...

cemboa 25-01-2006 13:42

ananası deneyebilirsiniz.ben köklendirdim

malina 25-01-2006 14:31

Fırında Avakado
 
http://www.iskenderiye.com/yasam/yem...4fca396c79.jpg

Malzemeler
2 adet orta büyüklükte avokado
2 çay kaşığı limon suyu
3 adet salatalık turşusu
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı çiğ krema
4 dilim tost kaşarı
10 adet konserve sardalye
Tuz, kırmızı pul biber


Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ikiye ayıracağız.
Ama bu işlemde çekirdeğin kesilmemesi için, çekirdeğe kadar yaklaşacak kadar çizip, her iki yarıyı acucunuzda ters yönlere döndürmeye çalışın.

Çekirdekleri bonsai yapımında kullanabilirsiniz ama şimdilik çimlenmesi için bardağa koymayla falan uğraşmayın. Bir kenara bırakın, malum millet yemek bekliyor. Sonra yaparsınız.

Ayırdığınız Avakoda parçalarının içinin yarısından fazlasını kaşıkla çıkarıp küp şeklinde kesin. Renklerinin kararmaması içine üzerlerine limon suyu gezdirin.

Küçük kesilmiş salatalık turşusu, küp şeklinde doğranmış soğan, kılçıkları çıkarılıp ince kesilmiş sardalye, avokado, çiğ krema, tuz, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kapta karıştırın.

İçi boşaltılmış avokadoların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Her birini üzerine şerit şeklinde kesilmiş birer dilim tost kaşarı koyun.

180 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

www.iskenderiye.com


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019