![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
|
Köklerinin suda durduğu zamandan sonra arada büyük bir farkla büyümüş gözüküyor. Görüntü dışında bir zararı olmadığına göre kesmeye gerek yok. Nasıl olsa belirli bir zaman sonra alttaki yapraklar ölecek. O zamana kadar bitkiyi beslemeye devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2019
|
merhaba tekrar, 3 yıl önce burada, 2 kocaman yapraktan nasıl köklendirme yapabileceğimi sorduğum monsteram şu an böyle oldu. büyük yapraklar ölür gibi olunca koparmak zorunda kaldım. bir kez çelik alıp köklendirip anneme verdim, o da bunun yarısı kadar olmuş. yaprakları ilk diktiğim kadar (anne ve babaları gibi diyeyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2022
|
Bende istiyorum bulursak paylasalim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2021
|
https://www.instagram.com/stories/hi...6359553959447/ Nasıl fotoğraf paylaşacağımı anlamadım, son hikayelerde bitkilerim görünüyor. Aydın da yaz kış balkonda bakıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2022
|
Merhabalar. Buyukce bir monstera satin aldim 6 Ay once. Bu surecte yeni filiz verdi ama daha yaprak acmadan kurudu sonra ayni yerden yeniden filiz verdi ve yine kurudu. Asla yeni filizler dayanmiyor. Simdi de var olan yapraklar ortadan kurumaya basladi. Neden oluyor ne yapmam gerek hic bir fikrim yok. Evin salonunda duruyor. Acikcasi salon pek aydinlik degil. Gunes hic almiyor. Yardimci olursaniz cok sevinirim https://imgyukle.com/i/EjTwAv https://imgyukle.com/i/EjTAm6 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Sizdeki sorun da bu olabilir... Toprak kurumadan yeni sulama yapmayın, gerekiyorsa saksı toprağını değiştirin ve durum çok kötüyse çelik alıp suda köklendirin ve yeniden saksıya dikin derim... Aslında daha kesin bir teşhisi olan bir arkadaş cevaplayabilir diye paylaşımınızı görmeme rağmen hemen cevap yazmamıştım... Yine de deneyimimi paylaşmış olayım... Umarım kurtarırsınız... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-10-2019
|
2019 ekim ayında dört yapraklı aldığım monsteram ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Yeni Üye
|
Bu da yeni edindiğim monstera albo variegata. Çelik olarak alıp köklendirdim. Umarım tutar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
bu beyaz yapraklılar çok güzel ama biraz pahalı geldiler bana. Umarım tutar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2023
|
Merhaba albino deve tabanı
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2023
|
Merhaba, Monsteralara bakıyorum bazı dukkanla 500 TL'e satıyor, aynı bitkiyi bir başka dükkan 2.000 küsüre satıyor (ithal ve bitki pasaportu var üzerinde) Arada gercekten saglık bakımından cok fark oluyor mu, yerli bitkiler gercekten cok kolay olebiliyor gibi hissediyorum, sizin yorumlarınız nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-06-2019
|
Sn. Yiğitsarı Bence böyle uçuk fiyatlara almaya hiç gerek yok ![]() ![]() ![]() ![]() Yani demem o ki bitkilerde yerli veya ithal benim açımdan çok farketmiyor iyi hobiler dilerm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2023
|
Monsteram hastalandı
Merhabalar monsteram hastalandı sanırım ama sebebini kesin bir şekilde bulamadım.Mantar mı,böcek mi yoksa fazla sulamak mı emin olamadığım için tedaviye geçemedim.Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Yapraklarda kahverengili sararma,gövdede kahverengi leke,yeni açmak üzere olan yaprak büyüyemeden içinde kahverengi lekesi var ve solmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Şu anda "dev yapraklı" kültivardan bakıyorum ve bu kültivarın gerek susuzluğa gerek aşırı sulamaya çok daha dayanıklı olduğunu söyleyebilirim... Yıllardır en küçük bir sorun yaşamıyorum bu çeşitle.. Şu aşamada ne yapabileceğinize gelirsek, ben olsam bitkiyi toprağıyla birlikte saksıdan çıkarıp uygun, geçirgen toprakla doldurduğum daha büyük bir saksıya o şekilde toprağıyla yerleştirir ve sulamayı azaltırdım... Bunun ardından bitkiyi oynayıp sarsılmayacağı şekilde sırıklara bağlayarak sabitleyip, sıcak, yeterince aydınlık ve hava cereyanına maruz kalmayacağı bir konuma yerleştirirseniz büyük ihtimalle düzelip yeni yapraklarını sağlıklı verecektir... Tabii saksıdan çıkarırken bitkiyi sarsmamaya da çok özen göstermelisiniz.. Zaten zor durumda olduğundan o tür bir travmaya da maruz kalırsa iyice kötüleşebilir.. Gövdede bir çürüme görünüyor üçüncü resimde.. Bitkinin toprağa girdiği kısımdan ne kadar yüksekte olduğunu göremiyorum resimde, ancak eğer o kısımdaki çürüme çok yaygınsa, bitkinin gövdesini kesip suda çelik olarak yeniden köklendirmek de düşünülebilir, ancak dediğim gibi resimden o kısmın durumunu tam anlayamıyorum... Tabii bu öneriler benim sınırlı kişisel tecrübeme dayanıyor.. Belki daha net/kesin önerilerde bulunacak arkadaşlar olabilir.. Umarım bitkiniz düzelir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2023
|
Çok teşekkür ederim yardımınız için.Söylediklerinizi yapıcam gövdedeki çürümeyi de gözlemliycem daha büyürse dediğiniz gibi kesip köklendirmeyi deniycem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2023
|
Alıntı:
Soyle ornek veriyim, bugun yerli olanın fıyatı 550 TL iken ithaller in aynı boyu 3.500 - 4.000'den baslıyor fakat aynı oranda da koklerı ve saglıgı guclu oluyor.. Siz bu bitkiyi yerli üretim mi aldınız, bilginiz var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-06-2023
|
Merhaba, internetten şu şekilde büyük boy bir monstera almıştım 1 ay önce. Geldiğinde bana 10 gün içerisinde ortama alışınca yapraklarının açılacağını söylemişlerdi fakat 1 ay oldu ve hala yaprakları kapalı vaziyette. Düzenli olarak spreyliyorum, suyunu toprak tam kurumadan biraz öncesinde veriyorum, fazla sulamamak adına çift saksı da kullanıyorum. Sizce sorunu ne olabilir? Direkt güneş ışığı altında da muhafaza etmiyorum, küçük olan monsteralarım aynı ortamda gayet güzel şekilde yaprak açıyorlardı. Çok anlamıyorum aslında ama toprağı da iyi gibi duruyor çamur gibi olmuyor, bu da geldikten sonra bir yaprak açtı aslında ve yeni bir yaprak da yolda. Fakat diğer yapraklarda bu şekilde lekeler oluşmaya başladı. Yeni açan yaprak da ufak bir kahverengi yer oluşmuş ve biraz bükük duruyor. Böcek vs mi acaba diyerek Kothrine spray de sıkıyorum ara ara ama yapraklar hala aynı... Yardımcı olabilecek var mı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Bana deve tabanı ve kauçuk göndermek isteyen olur mu? Küçükken vardi bizim. Yetistirmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Merhaba. Çok geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. O dönem bauhaustan 40 lira gibi bir fiyata almıştım. Bildiğim kadarıyla yerli üretim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hastalık, monstera deliciosa |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|