View Single Post
Eski 26-06-2023, 05:41   #466
oguzerdo
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-06-2023
Şehir: Izmir
Mesajlar: 1
Merhaba, internetten şu şekilde büyük boy bir monstera almıştım 1 ay önce.

Geldiğinde bana 10 gün içerisinde ortama alışınca yapraklarının açılacağını söylemişlerdi fakat 1 ay oldu ve hala yaprakları kapalı vaziyette.

Düzenli olarak spreyliyorum, suyunu toprak tam kurumadan biraz öncesinde veriyorum, fazla sulamamak adına çift saksı da kullanıyorum.

Sizce sorunu ne olabilir? Direkt güneş ışığı altında da muhafaza etmiyorum, küçük olan monsteralarım aynı ortamda gayet güzel şekilde yaprak açıyorlardı.

Çok anlamıyorum aslında ama toprağı da iyi gibi duruyor çamur gibi olmuyor, bu da geldikten sonra bir yaprak açtı aslında ve yeni bir yaprak da yolda. Fakat diğer yapraklarda bu şekilde lekeler oluşmaya başladı. Yeni açan yaprak da ufak bir kahverengi yer oluşmuş ve biraz bükük duruyor.


Böcek vs mi acaba diyerek Kothrine spray de sıkıyorum ara ara ama yapraklar hala aynı...

Yardımcı olabilecek var mı

Eklenen Resimler
     
oguzerdo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön