agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 1 Gönderen N.Akdas
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen N.Akdas
  • 1 Gönderen N.Akdas
  • 2 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2017, 21:05   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
Meyvelerle ekmek mayası suyu ve meyve suyu mayasıyla ön hamur mayası ve ekmek yapımı

Genellikle japonya da kuru meyvelerden ya da taze meyvelerden hatta bitkilerden belli bir suyun içinde gerekli mayalanma sıcaklığında , sıcaklığa göre yaklaşık 7 gün kavanozda bakterilerin oluşmasının beklenmesinin ardından elde edilen MEYVE SUYU MAYASI elde edilir.

Elde edilen bu meyve suyu mayasıyla tıpkı ekşi mayadaki gibi ekşi maya hazır olduktan sonra ekmeği mayalamadan ön hamur mayası elde edilir.

Ve son işlem olarakta ön hamur mayasıyla birbirinden farklı lezzet ve kokuda ekmekler yoğrulur ve pişirilir.

Ekşi mayalı ekmek konusunda paylaşmıştım ama daha çok kişi görsün diye konu açmak istedim.
Kuru üzüm,mandalina,limon,çilek,elma vs bir sürü meyve çeşidiyle yapılabiliyor.

Araştırırken en güzel ve basit tarif videosu olarak bunu buldum ve ekliyorum.
Google çeviriciyle çeviri yapabilirsiniz.

MEYVE SUYU MAYASI HAZIRLAMA
Bazen bağlantılarda sorun olduğu için videonun başlığını da yazmak istiyorum.

Youtube peaceful cuisine in tariflerinden

ELDE EDİLEN MEYVE SUYU MAYASI İLE ÖN HAMUR MAYASI HAZIRLAMA

VE EKMEK YAPIMI

Baking with natural yeast 3/3 whole wheat bread | youtube Video

 
çiğdem42 beğendi.
N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2017, 21:23   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
Mandalina ile yapılanlardan
https://washoku.guide/recipe/303529

Ve birkaç tane daha

https://washoku.guide/categories/how...-natural-yeast

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2017, 21:28   #3
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Güzel bir konu açmışsınız sn. N.akdas, teşekkürler.

Meyvelitepe de bu konuda çok ayrıntılı uygulama ve bilgiler paylaşmıştı. Kaynak olarak çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Yaban Mayasının İzinde | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak

çiğdem42 beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 15:07   #4
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Güzel bir konu açmışsınız sn. N.akdas, teşekkürler.

Meyvelitepe de bu konuda çok ayrıntılı uygulama ve bilgiler paylaşmıştı. Kaynak olarak çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Yaban Mayasının İzinde | Meyvelitepe - Çılgın Kalabalıktan Uzak
Bilgilendirme için teşekkürler rast gelmemiştim

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 15:58   #5
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
Verdiğiniz linke baktıktan sonra çiçeklerle ilgili hamur mayasıyla ilgili köşe yazısına denk geldim.

Çiçeklerden kolay hamur mayası - HTHayat

Ozlem A beğendi.
N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2017, 16:51   #6
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
Kekikten,nardan,reyhan vs ekmek yapmışlar

Images tagged with #yabanmayasi on instagram

Ozlem A beğendi.
N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2018, 19:36   #7
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,747
Elma mayası ile Aralık ayında yaptığım ekmeği de ekleyeyim buraya

Sadece 5 gün fermente ettiğim elma suyu, tuz ve un. Ölçüler bende bu ekmekte göz kararı ama @meyvelitepe instagram hesabı bu konuda önemli bilgiler vermekte.

Eklenen Resimler
 
Güler ve efeege beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019