Genellikle japonya da kuru meyvelerden ya da taze meyvelerden hatta bitkilerden belli bir suyun içinde gerekli mayalanma sıcaklığında , sıcaklığa göre yaklaşık 7 gün kavanozda bakterilerin oluşmasının beklenmesinin ardından elde edilen MEYVE SUYU MAYASI elde edilir.
Elde edilen bu meyve suyu mayasıyla tıpkı ekşi mayadaki gibi ekşi maya hazır olduktan sonra ekmeği mayalamadan ön hamur mayası elde edilir.
Ve son işlem olarakta ön hamur mayasıyla birbirinden farklı lezzet ve kokuda ekmekler yoğrulur ve pişirilir.
Ekşi mayalı ekmek konusunda paylaşmıştım ama daha çok kişi görsün diye konu açmak istedim.
Kuru üzüm,mandalina,limon,çilek,elma vs bir sürü meyve çeşidiyle yapılabiliyor.
Araştırırken en güzel ve basit tarif videosu olarak bunu buldum ve ekliyorum.
Google çeviriciyle çeviri yapabilirsiniz.
MEYVE SUYU MAYASI HAZIRLAMA
Bazen bağlantılarda sorun olduğu için videonun başlığını da yazmak istiyorum.
Youtube peaceful cuisine in tariflerinden
ELDE EDİLEN MEYVE SUYU MAYASI İLE ÖN HAMUR MAYASI HAZIRLAMA
VE EKMEK YAPIMI
Baking with natural yeast 3/3 whole wheat bread | youtube Video