View Single Post
Eski 22-01-2017, 21:05   #1
N.Akdas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 103
Meyvelerle ekmek mayası suyu ve meyve suyu mayasıyla ön hamur mayası ve ekmek yapımı

Genellikle japonya da kuru meyvelerden ya da taze meyvelerden hatta bitkilerden belli bir suyun içinde gerekli mayalanma sıcaklığında , sıcaklığa göre yaklaşık 7 gün kavanozda bakterilerin oluşmasının beklenmesinin ardından elde edilen MEYVE SUYU MAYASI elde edilir.

Elde edilen bu meyve suyu mayasıyla tıpkı ekşi mayadaki gibi ekşi maya hazır olduktan sonra ekmeği mayalamadan ön hamur mayası elde edilir.

Ve son işlem olarakta ön hamur mayasıyla birbirinden farklı lezzet ve kokuda ekmekler yoğrulur ve pişirilir.

Ekşi mayalı ekmek konusunda paylaşmıştım ama daha çok kişi görsün diye konu açmak istedim.
Kuru üzüm,mandalina,limon,çilek,elma vs bir sürü meyve çeşidiyle yapılabiliyor.

Araştırırken en güzel ve basit tarif videosu olarak bunu buldum ve ekliyorum.
Google çeviriciyle çeviri yapabilirsiniz.

MEYVE SUYU MAYASI HAZIRLAMA
Bazen bağlantılarda sorun olduğu için videonun başlığını da yazmak istiyorum.

Youtube peaceful cuisine in tariflerinden

ELDE EDİLEN MEYVE SUYU MAYASI İLE ÖN HAMUR MAYASI HAZIRLAMA

VE EKMEK YAPIMI

Baking with natural yeast 3/3 whole wheat bread | youtube Video

N.Akdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön