agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Müjgan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2012, 22:35   #1
moderatör
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara- Manisa
Mesajlar: 4,542
Galeri: 30
Humuslu (nohut unu) ekmek

Cumartesi günü elime bol miktarda humus unu geçti. Ne humus yemişliğim, ne de yapmışlığım varken, elimdeki humusu ekmek yapmakta kullanmaya karar verdim
Humus unu pişmiş nohuttan elde edildiği için, maya yapmada kullanılması mümkün değilmiş gibi geldi. Aslında bunu da denemekte yarar var Neyse...

Akşamdan ılık su ile ıslattığım humusun içine bir çorba kaşığı kadar ekşi maya ve un ilavesi yapıp, "cıvık" bir hamur halinde dinlenmeye bıraktım. ( bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu unutmadım

Ertesi gün öğleye doğru kabarcıklarla dolu, yüzümü güldüren bir hamurla karşılaştım. Hemencecik yoğurup, bir parçasını heka demirdöküm tencereye, bir parçasını da, başka bir kek kalıbına koyup, mayalanmalarını bekledim. 2 saattan az bir zamanda kabardılar. Kapların dibine ve hamurların üzerine susam dökmüştüm, pişince evim misler gibi koktu Ama gözenek yapısı bakımından heka tenceredeki ekmek daha başarılı oldu.

Hafiften humus kokusu gelirken, susam ve ekşi mayanın tadı da lezzetini artırdı.
Denemeye değer )


Name:  DSC_0086.jpg
Views: 2435
Size:  39.0 KB

 
nevsune beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019