Humuslu (nohut unu) ekmek
1 Eklenti(ler)
Cumartesi günü elime bol miktarda humus unu geçti. Ne humus yemişliğim, ne de yapmışlığım varken, elimdeki humusu ekmek yapmakta kullanmaya karar verdim :)
Humus unu pişmiş nohuttan elde edildiği için, maya yapmada kullanılması mümkün değilmiş gibi geldi. Aslında bunu da denemekte yarar var :) Neyse... Akşamdan ılık su ile ıslattığım humusun içine bir çorba kaşığı kadar ekşi maya ve un ilavesi yapıp, "cıvık" bir hamur halinde dinlenmeye bıraktım. ( bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu unutmadım :) Ertesi gün öğleye doğru kabarcıklarla dolu, yüzümü güldüren bir hamurla karşılaştım. Hemencecik yoğurup, bir parçasını heka demirdöküm tencereye, bir parçasını da, başka bir kek kalıbına koyup, mayalanmalarını bekledim. 2 saattan az bir zamanda kabardılar. Kapların dibine ve hamurların üzerine susam dökmüştüm, pişince evim misler gibi koktu :) Ama gözenek yapısı bakımından heka tenceredeki ekmek daha başarılı oldu. Hafiften humus kokusu gelirken, susam ve ekşi mayanın tadı da lezzetini artırdı. Denemeye değer :)) Eklenti 298753 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024