View Single Post
Eski 21-05-2012, 22:35   #1
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Humuslu (nohut unu) ekmek

Cumartesi günü elime bol miktarda humus unu geçti. Ne humus yemişliğim, ne de yapmışlığım varken, elimdeki humusu ekmek yapmakta kullanmaya karar verdim
Humus unu pişmiş nohuttan elde edildiği için, maya yapmada kullanılması mümkün değilmiş gibi geldi. Aslında bunu da denemekte yarar var Neyse...

Akşamdan ılık su ile ıslattığım humusun içine bir çorba kaşığı kadar ekşi maya ve un ilavesi yapıp, "cıvık" bir hamur halinde dinlenmeye bıraktım. ( bir tatlı kaşığı şeker ve tuzu unutmadım

Ertesi gün öğleye doğru kabarcıklarla dolu, yüzümü güldüren bir hamurla karşılaştım. Hemencecik yoğurup, bir parçasını heka demirdöküm tencereye, bir parçasını da, başka bir kek kalıbına koyup, mayalanmalarını bekledim. 2 saattan az bir zamanda kabardılar. Kapların dibine ve hamurların üzerine susam dökmüştüm, pişince evim misler gibi koktu Ama gözenek yapısı bakımından heka tenceredeki ekmek daha başarılı oldu.

Hafiften humus kokusu gelirken, susam ve ekşi mayanın tadı da lezzetini artırdı.
Denemeye değer )


Name:  DSC_0086.jpg
Views: 5747
Size:  39.0 KB

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön