01-06-2012, 19:43 | #91 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Gönül çok şey ister ama. Mesela bir kuzinem olsa...Ama sitedeki apartman dailerinde baca deliği bile yok ki kurayım. Bir küçük fırınım olsa isterdim...apartmanda nerde olacak... Ancak bahçeli bir evin olacaki istediğini istediğin yere yap. Buna da Allah a şükür. Ben de şeker var.O nedenle diabet perhizi yapıyorum. Beyaz ekmek bile yasak. Ne yaptım,valla gittim SİNBO ekmek makiası aldım olayı çözdüm. Şimdi ister söke nin tam buğday unu al,ister git kutularda satılan ruşyemli un al,istersen git değirmenden açık tam buğday unu,kepekli un al... Makinenin kullanım kitabına göre koyuyorum unu ve gereken şeker,tuz,su ve yağı.basıyorum proğramına istediğim saatte mis gibi 700 gr lıktam buğday ekmekleri,kepekli ekmek çıkarıyorum ortalık da pastahane gibi kokuyor. Vallahi bazen oturup evdekilere kakaolu kekler yapıyorum,buzdolabında ne reçeli varsa bir kaç kaşıkda ondan koyuyorum içine,inanın yiyenler aklını kaçırıyor. Geçen hafta pazar günü akşam mutfak tüpümüz bitti.Tüpçüler kapalı.Ekmek makinasında pirinç pilavı yaptık mükemmel oldu. Bazı pazar sabahları atıyorum unu,pizza hamuru yapıyoruz.Bizde kahvaltıda pizza yiyoruz.Ortalıkda ne dağınıklık,ne un ne de bir şey. Fırından aldığımız bütün ekmekler dandik. İçleri hava dolu,tam buğday unu diye esmerleştirici katkı maddeleri koyuyorla,neler neler sonrada deli paraya satıyorlar.Ben onların bir ekmek fiyatına kaç kilo un alıyorum daha da bereketli hakiki ekmekler yapıyorum.Hem daha lezzetli,hem daha lifli besin değeri yüksek,üstelik şekerimi dengeleyen.. Sevgili dostlar hepinize tavsiye ederim.Sağlık dolu günler dileğimle.Sevgiler |
18-12-2012, 02:08 | #92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
Şehir: Amasya
Mesajlar: 146
|
Ekmeğimden yabancı maddeler çıktığından beri yaklaşık 15 yıldır ekmeğimi kendim yapıyorum.Bir tepsi bir hafta gidiyordu.Evin diğer bireyleri de ekmeğime ortak olmaya başlayınca her gün ekmek yapmaya başladım. Artık her gün ekmek yapmaktan bıkmıştım. Dört yıl önce ekmek yapma makinesi aldım. Yine her gün bir ekmek yapıyordum ama hiç değilse uğraştırmıyordu.Malzemeleri içine attın mı yoğuruyor,pişiriyor.Fakat kazanları bir yıl dayanmıyordu.Son aldığım kazan sa 2 ay dayandı.Şimdi bir kaç aydır yine elimde yoğurup fırın tepsisinde pişiriyorum. Bu akşam iki tepsi yaptım.O yüzden hala oturuyorum.Ekmek yapma makinesi alacaklara tavsiyem makinanın tavanının camının geniş olanından almamaları. Çünkü tavanı büyük oranda cam olanların üstü kızarmıyor ve hamurumsu oluyor. |
|
|