agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-06-2012, 19:43   #91
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Gönül çok şey ister ama.
Mesela bir kuzinem olsa...Ama sitedeki apartman dailerinde baca deliği bile yok ki kurayım.
Bir küçük fırınım olsa isterdim...apartmanda nerde olacak...
Ancak bahçeli bir evin olacaki istediğini istediğin yere yap.
Buna da Allah a şükür.
Ben de şeker var.O nedenle diabet perhizi yapıyorum.
Beyaz ekmek bile yasak.
Ne yaptım,valla gittim SİNBO ekmek makiası aldım olayı çözdüm.
Şimdi ister söke nin tam buğday unu al,ister git kutularda satılan ruşyemli un al,istersen git değirmenden açık tam buğday unu,kepekli un al...
Makinenin kullanım kitabına göre koyuyorum unu ve gereken şeker,tuz,su ve yağı.basıyorum proğramına istediğim saatte mis gibi 700 gr lıktam buğday ekmekleri,kepekli ekmek çıkarıyorum ortalık da pastahane gibi kokuyor.
Vallahi bazen oturup evdekilere kakaolu kekler yapıyorum,buzdolabında ne reçeli varsa bir kaç kaşıkda ondan koyuyorum içine,inanın yiyenler aklını kaçırıyor.
Geçen hafta pazar günü akşam mutfak tüpümüz bitti.Tüpçüler kapalı.Ekmek makinasında pirinç pilavı yaptık mükemmel oldu.
Bazı pazar sabahları atıyorum unu,pizza hamuru yapıyoruz.Bizde kahvaltıda pizza yiyoruz.Ortalıkda ne dağınıklık,ne un ne de bir şey.
Fırından aldığımız bütün ekmekler dandik.
İçleri hava dolu,tam buğday unu diye esmerleştirici katkı maddeleri koyuyorla,neler neler sonrada deli paraya satıyorlar.Ben onların bir ekmek fiyatına kaç kilo un alıyorum daha da bereketli hakiki ekmekler yapıyorum.Hem daha lezzetli,hem daha lifli besin değeri yüksek,üstelik şekerimi dengeleyen..
Sevgili dostlar hepinize tavsiye ederim.Sağlık dolu günler dileğimle.Sevgiler

Kiraz, selis ve hk50 beğendi.
sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 02:08   #92
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2011
Şehir: Amasya
Mesajlar: 146
Ekmeğimden yabancı maddeler çıktığından beri yaklaşık 15 yıldır ekmeğimi kendim yapıyorum.Bir tepsi bir hafta gidiyordu.Evin diğer bireyleri de ekmeğime ortak olmaya başlayınca her gün ekmek yapmaya başladım. Artık her gün ekmek yapmaktan bıkmıştım. Dört yıl önce ekmek yapma makinesi aldım. Yine her gün bir ekmek yapıyordum ama hiç değilse uğraştırmıyordu.Malzemeleri içine attın mı yoğuruyor,pişiriyor.Fakat kazanları bir yıl dayanmıyordu.Son aldığım kazan sa 2 ay dayandı.Şimdi bir kaç aydır yine elimde yoğurup fırın tepsisinde pişiriyorum. Bu akşam iki tepsi yaptım.O yüzden hala oturuyorum.Ekmek yapma makinesi alacaklara tavsiyem makinanın tavanının camının geniş olanından almamaları. Çünkü tavanı büyük oranda cam olanların üstü kızarmıyor ve hamurumsu oluyor.

17mine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024