![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu yıl dikmiş olduğum pepino fidelerindeki meyvelerden bir tanesini tohumluk olarak ayıracağım.Geçen hafta kesip yediğim pepinonun çekirdeklerini gölgede kuruttum bile.Seneye ömrümüz olursa tohumdan pepino üretimi deneyeceğim.Kuruyan çekirdeklere bakılırsa aynı domates çekirdeği gibi,yumuşak.Sadece çok küçükler.Çimlenmede bir sorun olacağını sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
arkadaşlar evdeki bikilerimiz başlıklı forumda gördüm pepinoyu ilk kez dün tanıdım kendisini. ilk sayfadan itibaren bütün yazdıklarınızı okudum. gerçekten çok güzel bilgiler edindim. ben de yetiştirmek istiyorum artık. ama benim bi sorunum var balkonum yanlızca sabahları direk güneş alıyor. sanırım sağlıklı meyveler için bu yeterli olmaz siz ne dersiniz? fide **** tohumları almadan önce bir sorayım dedim. eğer balkonum uygun değilse pepino almayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Turco , 203 nolu mesajımı okursan tavsiye etmediğimi anlarsın .Sanırım Pepino fiden var . Sonbaharda çelik al ve köklendir çok çabuk kökleniyormuş . Tohum ile boşuna uğraşma . Selamlar . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
Bu arada benim pepinoların büyümesi durdu bazılarının, 1 aydır aynı boyuttalar. Nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavsiyene teşekkürler ama ben tohumdan yetiştirmeyi fideye tercih ediyorum başaramazsam da bu beni fazla üzmeyecek sadece denemiş olacağım evet sonbaharda elimdekilerden çelik alabilirsem çelikten de deneyeceğim. Selamlar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Nisan da çimlendirdiğim Pepino fidelerim . Geçen süre 100 gün yani 3.5 aya yakın , mevcut yaprak sayısı 7 adet , fide boyu 4 cm . Kullanılan toprak torf % 50 , % 25 keçi gübresi , % 25 bahçe toprağı Kullanılan gübreler ( extra ) organik gübre + sıvı gübre Fidelerde bir türlü büyüme ve gelişme göremedim , yapmadığım kalmadı en son saksılarını karşıma alıp amuda kalkacağım belki büyürler . Tropikal bitkilerle uzun süredir uğraşan sayın Yusuf Ustaoğlundan yardım istedim , oda çelikle üretiyoruz , tohumu tavsiye etmem dedi .Bu bilgileri bir anlamda size bir katkı olması umuduyla yazdım .Kolay gelsin . Aşağıda resimleri olan fideler 100 günlüktür . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2007
|
İnanılır gibi degil yüz günde domates çıkıyor yahu. Ben bu kadar sorunlu olacagını tahmin etmiyorum yinede, Sayın Oyaman birseyleri yanlış yapıyor da diyemem cünkü fideler saglıklı görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene çok değişik ve ilk defa tanıştığım birçok bitki çimlendirdim ve büyütüyorum . Cape meyveye başladı büyütüyor . Kiwano 2 metre boyda büyüyor. Ufak Kamkatım deli gibi çiçek açtı ve meyveye başladı . Beyaz salkım çimlendirdim onlarda büyüyor .Passiflora edulis ve incarnatam 2 metre boydalar . 9 cins domates çimlendirdim ve meyveleri yemeye başladım .Daha sayabileceğim bir dolu çiçek ve sebze . Ama bu Pepinonun işine akıl erdiremedim . Şu anda gölge bir yerde iken üzerine poşet geçirdim nemli bir ortam yaratmaya çalışacağım . Değişiklik olurmu bilemiyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Penelophe'den aldıgım pepino üzerinde çok çiçek oldugu halde bir tene meyve oluştu. Çiçekler kuruyor neden meyve oluşmuyor, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
selam
pepino sıcak havayı sevmediği havalarda çok sıcak olduğu için çiçekelrini döküyor meyve tutması için sonbaharı bekleyeceksiniz bu kadar bilgi yetermi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sayın Adem 09, paylaşımınız için teşekkürler. Eşim de benim pepinoya çok su verdiğim için çiçeklerini döktüğünü iddia ediyordu. Sayenizde temize çıktım galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Tekrar çiçeklerini döken pepinomu gölge bir yere aldım. İnşallah bu sefer meyve tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok ilginç. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Gerçekten pepino bu değil mi?Patlıcangillerden bir bitki olduğunu duymuştum ama patlıcana benzeyenini ilk defa görmüş oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
Bu bitki Bizde 12 senedir var 3-4 sene evvel seri fide ve meyve üretimine basladık cok iyi sonuclar aldık ama pazar olayı biraz zor oldu.Neden diye sorarsanız pepino az tatlı bol sulu bir meyve bizim Türk halkını pek tatmin etmiyor.Bize şöyle ball gibi meyve lazım onlardan arıyorlar Ayrıca Şeker Hastalıgına İyi geldiğide yok Sadece az şekerli oldugu için Şeker Hastası Rahatlı Yiyebiliyor.1 kg pepino (C Vitamini) 10 kg portakala eşit şimdi Pepino piyasını zarara ugratan Kumluca İlçesi Ve insanları Seri üretim ve Pazar bulmadan biliçsizce üreterek cok zarara ugradılar.Ben Meyve Üretimi Biliçli bi halde Üretiyorum.İlk Ürettiğim zamanlar baya bi talep olmustu ama Sonradan İşi cacıga ceviren kumlucalılar piyasayı tepe takla ettiler su an antalya halde (bu meyveyi kimse almaz bazı kişiler alıyor) kg 'si 1 ytl ben kendi pazarlarımda 8 liradan aşşagı vermezken onlar 1 ytl ye satıyorlar satamadıklarını çöpe döküyorlar kısaca benim yaptıgım meyve cok güzel ve şekerli bunuda tavuk gübresine borcluyum. saygılar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Mahon67 , benim beklediğim yanıt tamda bu idi .Bende bu sene meyve beklemiyorum , biraz büyüdüğünü görsem işte ! diyeceğim emeğimin karşılığı ortaya çıktı . Neyse zamana bırakacağım dediğiniz gibi .Zonguldağa ve Zonguldaklılara sevgiler , selamlar . Hanım terliği tohumları sanırım sizden gelmişti . Yazmadan duramayacağım ; yemeğini yaptık eşim ve ben çok beğendik . Sitemizde komşular bu nedir ?diye sürekli soruyorlar . Bu sebze çok ilgi çekti . Tanışmama vesile olduğunuz için ayrıca çok teşekkür ederim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sayın Adem 09, verdiginiz bilgiler için teşekkürler. Pepinonun tek meyvesi aman nazar degmesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu.
|
selamlar
bilgi için önemli degil bilmediklerimizi paylasarız sizin gibi arkadaşlarla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Bu iş nasıl iş anlayamadım. Bendeki fideler sizinkiyle aynı bitkiden olmalı. 15 kadar tohumdan 7-8 tane çimlendi. Çok sonradan bir tane daha çimlendi. Önceden çıkanlar 2 ay bile olmadan bu hale geldi. Yalnız bunları 20 cm derinlikte poşetlere aktarmıştım viyolden, 2-3 cm oldukları zamandı. Suyu verdiğiniz zaman çok çabuk kökleri poşetin dibine ulaşıyor. Hatta bir kısmının kökleri poşetten 8-10 cm daha aşağıya inmişti. Evelki gün ise kola şişelerine geçirdim. Bir miktar afit var ancak fazla olmadığından mücadele yapmadım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kürşat bey , benim fideler 7 lik saksılarda , bu gelişmesine engel olabilirmi? Birde çimlenmeden bu güne kadar buralarda hava çok sıcak , bitki yüksek rutubet istiyor olabilir mi ?, 3 fideden birisine poşet geçirdim , gelişmesi hızlandı gibi .Kullandığım toprak , torf ve gübre karışımı . Özel olarak bir gübre kullanıyormusunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Aslında orman toprağı-gübre-bahçe toprağı karışımını elek ile elemiştim, tüplere dikim yaparken bununla dolduruyordum. Viyol büyüklüğü poşetten küçük olduğu için kolay oluyordu. Daha sonra bu elenmiş toprakla doldurulmuş tüplerden çıkarıp 2,5 litrelik kola şişesine aktardım. Bu sefer de o elediğim malzemenin elek üstünde kalan kısmını doldurdum kola şişelerine. Orta kısım suyu tutan malzemeden, dış kısım iye iyi drenajlı malzemeden oluşuyor. Hemen hemen her gün 1 kez sulandığı için bu şekilde geliştiklerini düşünüyorum. Bitki almış olduğu suyun %98 gibi bir kısmını kendini soğutmak için kullanıyor. Bizim teras sürekli estiği için pek stres de olmuyor bitkide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu.
|
selamlar
arkadaşlar resimlerini yüklediğim pepinoların tadını baktım internette bahsadilen tatı yok ya ben erken kopardım ama öyle bahsedilen tatı yok diyorlar pepinosunu yiyip tadını bakan varmı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Ben de denedim ama bizim damak tadımıza uygun bir meyve olduğunu sanmıyorum.En son yediğimin üstüne biraz pudra şekeri döktüm fakat damakta bıraktığı tad pek hoşuma gitmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Ağaç Dostu.
|
selam
Alıntı:
bahsettiğiniz yosunlu su dediğiniz ne zıraatçılarda toz halinde satılan dan mı bahsediyorsunuz yosunlu suda denedim yine suda kalan yerleri erime yapıyor toprağa dikiyorum olumlu sonuçlar aldım |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|