Bu bitki Bizde 12 senedir var 3-4 sene evvel seri fide ve meyve üretimine basladık cok iyi sonuclar aldık ama pazar olayı biraz zor oldu.Neden diye sorarsanız pepino az tatlı bol sulu bir meyve bizim Türk halkını pek tatmin etmiyor.Bize şöyle ball gibi meyve lazım onlardan arıyorlar Ayrıca Şeker Hastalıgına İyi geldiğide yok Sadece az şekerli oldugu için Şeker Hastası Rahatlı Yiyebiliyor.1 kg pepino (C Vitamini) 10 kg portakala eşit şimdi Pepino piyasını zarara ugratan Kumluca İlçesi Ve insanları Seri üretim ve Pazar bulmadan biliçsizce üreterek cok zarara ugradılar.Ben Meyve Üretimi Biliçli bi halde Üretiyorum.İlk Ürettiğim zamanlar baya bi talep olmustu ama Sonradan İşi cacıga ceviren kumlucalılar piyasayı tepe takla ettiler su an antalya halde (bu meyveyi kimse almaz bazı kişiler alıyor) kg 'si 1 ytl ben kendi pazarlarımda 8 liradan aşşagı vermezken onlar 1 ytl ye satıyorlar satamadıklarını çöpe döküyorlar kısaca benim yaptıgım meyve cok güzel ve şekerli bunuda tavuk gübresine borcluyum.
saygılar....
|