Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman
Bu sene çok değişik ve ilk defa tanıştığım birçok bitki çimlendirdim ve büyütüyorum . Cape meyveye başladı büyütüyor . Kiwano 2 metre boyda büyüyor. Ufak Kamkatım deli gibi çiçek açtı ve meyveye başladı . Beyaz salkım çimlendirdim onlarda büyüyor .Passiflora edulis ve incarnatam 2 metre boydalar .
9 cins domates çimlendirdim ve meyveleri yemeye başladım .Daha sayabileceğim
bir dolu çiçek ve sebze .
Ama bu Pepinonun işine akıl erdiremedim . Şu anda gölge bir yerde iken üzerine poşet geçirdim nemli bir ortam yaratmaya çalışacağım . Değişiklik olurmu
bilemiyorum .
|
Deportivo, bence pepinoları bol güneş alan bir yere koyun. Ve bol sulayın. Belli bir süre sonra hızlı bir şekilde büyüyecektir. Fakat bu yıl meyve vermeyecek.(Tahminen kasım 15'e kadar 25-30 cm olur. Kasım 15 gibi eve alırsanız- oda içinde ışıklı, nemli bir yere- kışı çıktığınızda çelikleme ile yaklaşık 1 bitkiden 15-20 kadar yeni bitki elde edip Nisan başı gibi bu çelikleri önce torfta çimlendirip sonra nisan sonunda bahçeye diktiğinizde 2. yıl kesin meyve verecektir.) Not: saksıdaki toprak ne kadar iyi olursa olsun; pepino direkt bahçede çok daha iyi büyüyüp ürün veriyor. Ben de bu yıl yurtdışından mor pepino tohumları getirttim ve ektim benimkiler de sizinkilerden çok az büyük ama kışa kadar dedeğim gibi 30 cm'yi bulurlar. Yani bu fideleri ikinci yıl için kaynak olarak kabul edin. İşte tohumunu getirdiğim pepino; bitki şu an 5-6 cm.