![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
|
Kaynar suda bırakırsam tohumun özüne zarar gelmez mi? Limon suyunu deneyen oldumu acaba? Bide passion-fruit edulis tohumu ile pasi-flora caerula tohumunu ayırt etmemizin bi yöntemi var mıdır? Çok soru sordum galiba ![]() Düzenleyen tolgahann : 15-12-2008 saat 21:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
selam arkadaşlar ev ortamında saksıda yetiştirmek mümkünmü acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Ben passifloramı evde yetiştiriyorum Sevgili AgacSevdalısı, tohumdan yetiştirmiştim 2 yaşında şu an. Kış geldiğinden dolayı eve aldım sert birde budama yaptım, sıcak ve ışık alan bir yerde rahatça yetiştirilebilir. Boyu uzadıkça saksısında geniş olmasını istiyor, ayrıca sarılıcı bir bitki olduğu için yanına sarılması için bir ip koyulması iyi olur... Yaz geldiğinde güneş alan bir yere koymanız daha iyi olur dışarda yeriniz varsa saksısı ile çıkarırsanız daha da iyi olur ![]() Kış gelince budayıp içeri alırsınız... Biraz zahmetli gelebilir ama passifloralar için değer ![]() Ayrıca tohumdan yetişen passifloralar ikinci sene çiçek açmaya başlıyorlarmış, bakalım benim ki bu sene çiçek acacak mı? Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
çok teşekkür ederim sayın sebahattin sargın.elinde tohum olan varsa bana gönderebilirse bende yetiştirebilme şansını yakalayacağım.tohumunu bulmak çok zor galiba hiç bir yerde rast gelmedim.yardımcı olursanız memnun olurum.sayın sebahattin sargın halen elinizde tohum varsa gönderebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın sebahattin bey.iyi günler iyi yetiştirmeler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
Karınca 70'den 4 çeşit tohum aldım. Tüm yazıları okumama rağmen net bir fikre sahip değilim. Ne zaman, nereye, nasıl ekmem gerekiyor. Bu konuda daha önce yetiştiren arkadaşlar biz yenilere yardımcı olur musunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zerrin Hanım; Havaların ısınmasını bekleyin bence, torf, perlit ve dere kumu karışımına ekin. Ekmeden önce tohumları 24 saat sıcak suda bekletin. Tohumların olduğu yer sıcak olmalı bu çimlendirmeyi hızlandırıyor. Toprak nemli olmalı ama tohumları çürütücek kadarda ıslak olmamalı, yarı gölge bir alanda bırakın tohumları... Bunları bir deneyin bakalım... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
/
Giriş Tarihi: 05-02-2008
|
tohumlar 24 saat nasıl sıcak suda bekletiliyor anlamadım? sürekli tohumların üzerine sıcak su dökmek mi gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2006
|
benim sağda solda saçılan kaybettiğim tohumlar bir sene sonra falan çimlenmişti |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sevgili Ophrys'ten tohumunu alıp yetiştirdiğim passifloram, ikinci senesinde geçen yıl çiçek açmadı. Bende bu yıl eve alabilmek için budadım, güneşi görünce bir sürü yeni sürgün verdi. İnşallah bu sene çiçeğini ve meyvesini görebilirim. Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Benim tohumdan yetiştirme çabası verdiğim passionfruitim, resimlenecek büyüklüğe geldi.Şu an için herşey yolunda gibi gözüküyor.Henüz küçük olduğundan pet bardakta,bardak şeffaf olduğundan köklerini görebiliyorum.Gayet iyi gelişiyorlar.Ne zaman büyür de ne zaman meyve verir bilmiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
|
Çimlenen 3 pasiflorayı dün güneş alsın diye akşam güneşi alan camın önüne bırakmıştım. İşten döndüğümde ikisinin iki yaprağınında solduğunu gördüm.Bu sabahta düşmüşlerdi. Güneşi doğrudan almamalılar.Çimlendikten sonra gölge sıcak ve aydınlık ortam daha uygun bence.(Zaten toplam üç yaprakları vardı.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Benim passifloram ikinci yılında Tolgahan ama hala otsu gövde ![]() Bu kadar çabuk kalınlaşmasını bekleme, sıcak ve güneş alan bir yerde hızla büyüyecekler. Her tarafa kol atmaya başlayacaklar. Zerrin Hanımın dediği de direket güneş ışığı yaprakları yakıyor, aydınlık ortam en iyisi... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2008
|
Merhaba arkadaşım. ben de bu gün passifilora tohumu aldım ve diktim. Acaba geç mi kaldım. Paketin üzerinde ocak-nisan sonuna kadar ekilir yazıyor. Şimdilik saksıya ektim. Ne kadar zamanda çimlenir? Bilgilendirebilir misiniz? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Güle güle büyütün.Çok güzel görünüyor.Meyveleride pek şirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Oğuzhan..Fotoğrafta 2 meyvası çıkmış ama saydım 6 adet meyvası, vede bol çiçeklenme var..Herhalde Büyükada havası iyi gelmiş,feijolarda kendini toparladı...Bu sene meyva olmaz ama seneye Allah Kerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|