agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Beğeni Düzeni269Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2012, 10:48   #31
Ağaçsever
 
uugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 42
bu konuda benim de çekincelerim var ama sn. syılmaz'a katılıyorum; tedbirli olalım ama her söylenene gözü kapalı inanmayalım.

uugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:01   #32
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bir açıklama yapılmış. . Bakanlık yapmış açıklamayı bana firmadan edindiğiniz bir belge sunuyorsunuz.
Teşhir listesi şu ana kadar bakanlıkça yalanlanmış değil. Bu durumda firmanın verisi değil bakanlığın verisi geçerlidir.

Yukarıda açıklayıcı olmasını umup fazla mesailerle ilgili de bir örnek verdim.

Zaten bilgi kirliliği yaratıp, bak Aselsan da doğru değil, bu da doğru değil işte, biçiminde mantık ülkede bütün sorunların hasır altı edilmesine yardım eden bir mantık.

Entropi beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:13   #33
Ağaç Dostu
 
şehnaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 152
Bireysel olarak asla zaten hiç bir zaman emin olamamki ben şahsıma . Rapordan veya şundan bundan ne kadar emin olunur . İstisnasız her ülkede ne olursa olsun en küçük birimden en üst mertebelere kadar rüşvet ve kayırma var olduğuna inanan bir insanım . Bu şartlar altında kimin raporu kimi kayırdığı veya gözettiği belli olmayan bir dünyada kimin haklı veya haksız olduğunu tartışmak bana anlamsız ve gereksiz yere kırıcı geliyor .

mumunal beğendi.
şehnaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:17   #34
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: KONYA
Mesajlar: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Okumuyorsunuz galiba,

Haberde geçen iddia

-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M

Yukarıda linkini eklediğim rapor, Bakanlığın kanatlı etine rastlandı dediği rapordur.

Ayrıca avukatlık yapmaktan sıkıldım. İsteyen istediğine inansın, benim için farkeden birşey yok.

Yalnız bu konu vesilesi ise birkaç şeyi hatırlatmak isterim. Facebook, twitter gibi sosyal medyada birkaç gün önce Aselsan'ın %51'inin İsrail'e satıldığı haberi yayıldı. Herkes akın akın bu haberi paylaştı, altına yazıklar olsun vs. yorum eklediler. Halbu ki Aselsan'ın %1'i bile satılmış değil ve yapısı gereği de satılamaz (%85'i TSK'yı Güçlendirme Vakfına ait olup geri kalanıda İMKB'de halka açıktır). Haberin yalan olduğu heryerde yazmasına rağmen, bugün bile insanlar Aselsan satıldı şeklinde haberi yaymaya devam ediyorlar.

Bir benzeride birkaç sene önce LCW'nin başına gelmişti, herkes birbirine mail yoluyla LCW'nın sahibi pkklı sakın onlardan birşey almayın şeklinde haber gönderiyordu. Tabi bu da bir iftiraydı, marka sahiplerinin bu işlerle hiç alakası yoktu muhtemelen ticari bir rakibinin yaydığı bir iftiraydı ama o dönem herkes buna inandı, kimse sorgulamadı araştırmadı gerçek mi diye.

Velhasıl cahil bir milletiz. Bu konu ile de alakalı yazdığım son mesajdır. İster Pınar iftiraya uğramış olsun, ister gerçekten sahtekarlık yapmış olsun. Derdim Pınar değil, derdim bu milletin nasıl bu kadar kolay yönlendirmeye gelebildiği. Gerçeği araştırma ihtiyacı hissetmeden, bu kadar kolay her denilene inanabilmesi.
Bende anlamak istiyorum fakat eğer farklı rapor numaralı değilse oda vahim.En gerçeği ise bakanlık aynı rapora hem kanatlı eti var hem yok derse ve bu pınar şirketi bunu biliyorsa açıklama yapacağına hemen bölge idare mahkemesine giderek yayın durdurma kararı alır.Değilse kuru gürültü benim malım temiz denmez dediklerinde de halk bunu yemez.

merlict ve Entropi beğendi.
ozturk59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:19   #35
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
...
Velhasıl cahil bir milletiz. Bu konu ile de alakalı yazdığım son mesajdır. İster Pınar iftiraya uğramış olsun, ister gerçekten sahtekarlık yapmış olsun. Derdim Pınar değil, derdim bu milletin nasıl bu kadar kolay yönlendirmeye gelebildiği. Gerçeği araştırma ihtiyacı hissetmeden, bu kadar kolay her denilene inanabilmesi.
Peki, gerçek nedir acaba?

Gazetelerde çıkan ve "iddia" olarak adlandırdığınız haber pek öyle e-mail'ler ile yayılan asparagas şeylere benzemiyor.

Gazeteler haberi kamuoyuduyuru.tarim.gov.tr adresinden aynen almışlar. Bu adres de görüldüğü kadarıyla gayet resmi.

Şayet resmi kurum tahlilde yanlışlık yapmamış ise ifade son derece net, "Kanatlı Eti Tespiti" deniyor. Az ya da çok olması, bir şekilde bulaşmış olması ya da olmaması durumu değiştirmiyor. Aynı tesiste kanatlı eti işlenmesi sonucu bulaşıklık savunması ise bana "özrü kabahatinden büyük" gibi geldi. Demek ki, bir sürü kalite belgesine sahip "güzide" bir işletmenin yiyecekteki hijyen anlayışı bu kadar. Tesbit edilecek kadar kanatlı eti bulaşıyor ise, başka neler bulaşmaz?

Bu firma benzer şaşkınlığı sütteki GDO'lu girdide de yaptıydı. Sormuştuk süt aldığınız inekler GDO'lu yem tüketiyor mu diye. Hayır, biz yemlerimizi Çamlı'dan alıyoruz dediler. Çamlıya sorduk, bakanlığın izin verdiği ithal girdileri kulanıyoruz dediler

merlict, Entropi ve mrduran beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:20   #36
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Pınar Et'in kendi sitesinde eklediği Tarım Bakanlığı'nın yapmış olduğu 09.04.2012 tarihinde alınan numunenin analiz raporu. Rapor no:2868, parti no: 52228

Haberde geçen kanatlı etine rastlandığı söylenen raporun parti numarası da 52228, yani haberde aynı raporda kanatlı eti varken, aşağıda raporun belgesinde kanatlı eti yoktur demiş.

http://www.pinar.com.tr/images/analiz_raporu.pdf

Evet sayın kendinden çok emin üyeler, Tarım Bakanlığı'nın kendi yaptığı analizin belgesi yukarıda ve kanatlı eti yok diyiyor. Ne diyeceksiniz şimdi?

Cevabınızı merakla bekliyorum.

Bu arada tekrar söyleyeyim, Pınar'ın avukatlığını üstlenecek değilim ama çok sayıda insanın çalıştığı, Türkiye'nin konusunda sayılı şirketlerinden biri olan bir firmaya, elde kesin delil olmadığı halde bu kadar kolay çamur atılabilmesini, bu kadar kolay linç kampanyası yürütülebilmesini, ne vicdanım ne aklım kabul etmiyor.
Sn Syılmaz

Kimsenin bir linç kampanyası başlattığı yok. Konuyu açan benim ve ilk mesajım da en üstte, okursanız hiç yorum yapmadan haberi kurallara uygun bir şekilde olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığımı ve kaynak belirttiğimi de görürsünüz. "Türkiye'de Gündem"

Ancak yerel ve küçük ölçekli A veya B ya da Ali - Veli Restoranın yapması durumunda pek şaşılmayacak hataları (bilinçli veya bilinçsiz) Holding boyutlarında büyük bir firmanın yapması takdir edersiniz ki hayal kırıklığı yaratır, çünkü büyük firmaların sorumlulukları da büyüktür ve kendilerine duyulan güvenin sonucunda böyle büyük boyutlara ulaşmışlardır. Yani 13 firmanın içinden insanların Pınar ismini sürekli zikretmesinin sebebi budur.

"Eser" miktara gelice; Memet beyin dediği gibi o eser tabirini nane, kimyon, karabiber vs. için kullanabiliriz AMA kanatlı etinin %100 dana etinden denilen ürünün içinde olmasında kullanamayız (%0,1 bile olsa). Çünkü bu ana maddesidir ürünün, diğeri de başka ürünün ana maddesidir.
%100 Çelikten denilen ve bina yapımında kullanılan bir ürün için eser miktarda alüminyum içeriyor diyemezsiniz, derseniz de kimse almaz zaten, alsa alsa sahtekar müteahhitler alır.

Evet ortada iki farklı gibi görünen rapor var ANCAK Pınar firmasının taktiği şu: "Aynı ürün için 2 farklı rapor vermişsiniz kendinizle çelişiyorsunuz, aha da kendimi ben de sizi karalayarak aklamış oldum, hadi bana eyvallah!".
Hayır arkadaşım! Bence kendini aklamadın, sen de sadece devletin bir kurumunu kötülemiş oldun! AMA HANGİSİ?

Ben Pınar firmasından şöyle bir davranış beklerdim: Tarım bakanlığının veya Sağlık bakanlığının ikisinden birinde hata var diyelim. O halde insanların güveninin zedelenmemesi, dürüstlüğün tecelli etmesi adına aynı partiden başka numuneleri bağımsız uluslararası laboratuarlara gönderir, test ettirir ve sonuçlarını açıklarsınız halka veya "böyle böyle bir girişimde bulunduk" diye peşinen beyanda bulunursunuz! Olay budur.

Bu olay aydınlığa kavuşana kadar siz çocuklarınıza pınar sucuk almaya devam edecek misiniz? Hiçbir insan bu olay netleşene kadar almayacaktır. Herkesin de bunu bilmeye hakkı vardır.
Eğer sağlık bakanlığı bir art niyete sahip ise uluslararası laboratuardan gelen sonuçlar negatif olduğunda bu sefer de insanların Sağlık bakanlığına güveni yok olabilir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığının böyle bir işe kalkışacağını sanmam.

Tarım bakanlığından alınan rapor ile Sağlık bakanlığı raporunun hazırlanma ve test koşullarını, şartlarını vs. bilemem ama dediğim gibi: gönderirsin numuneleri bağımsız bir uluslararası test laboratuarına, alırsın kapı gibi sonuçlarını çarparsın herkesin yüzüne.

Ayrıca; Pınar firması için kanatlı eti içerdiğini söyleyen rapor, domuz ve at veya eşek eti içerdiğini söyleyen raporlarla aynı test yöntemleri kullanılarak verildiğine göre, sizin ifadenizle at, eşek, domuz eti yedirenler de çıkıp "eser" miktarda savunmasını yaparlar ileride ki bu çok tehlikeli bir durum olur.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:33   #37
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Okumuyorsunuz galiba,

Haberde geçen iddia

-Pınar marka, uzun soyulmuş sosis (yüzde 100 dana), Pınar Entegre Et ve Un Sanayi A.Ş Kemalpaşa, İzmir, kanatlı eti tespiti, parti/seri no: 52228 M

Yukarıda linkini eklediğim rapor, Bakanlığın kanatlı etine rastlandı dediği rapordur.

Ayrıca avukatlık yapmaktan sıkıldım. İsteyen istediğine inansın, benim için farkeden birşey yok.

Yalnız bu konu vesilesi ise birkaç şeyi hatırlatmak isterim. Facebook, twitter gibi sosyal medyada birkaç gün önce Aselsan'ın %51'inin İsrail'e satıldığı haberi yayıldı. Herkes akın akın bu haberi paylaştı, altına yazıklar olsun vs. yorum eklediler. Halbu ki Aselsan'ın %1'i bile satılmış değil ve yapısı gereği de satılamaz (%85'i TSK'yı Güçlendirme Vakfına ait olup geri kalanıda İMKB'de halka açıktır). Haberin yalan olduğu heryerde yazmasına rağmen, bugün bile insanlar Aselsan satıldı şeklinde haberi yaymaya devam ediyorlar.

Bir benzeride birkaç sene önce LCW'nin başına gelmişti, herkes birbirine mail yoluyla LCW'nın sahibi pkklı sakın onlardan birşey almayın şeklinde haber gönderiyordu. Tabi bu da bir iftiraydı, marka sahiplerinin bu işlerle hiç alakası yoktu muhtemelen ticari bir rakibinin yaydığı bir iftiraydı ama o dönem herkes buna inandı, kimse sorgulamadı araştırmadı gerçek mi diye.

Velhasıl cahil bir milletiz. Bu konu ile de alakalı yazdığım son mesajdır. İster Pınar iftiraya uğramış olsun, ister gerçekten sahtekarlık yapmış olsun. Derdim Pınar değil, derdim bu milletin nasıl bu kadar kolay yönlendirmeye gelebildiği. Gerçeği araştırma ihtiyacı hissetmeden, bu kadar kolay her denilene inanabilmesi.
Çok farklı şeyler sn Syılmaz.
Sizin dediğiniz email veya sosyal ağlar üzerinden yapılan dedikodular, karalama kampanyaları vs. kapsamına girer, bu ise devletin sağlık bakanlığının rapor ile sabitlediği bir durum.
Sağlık bakanlığı twitterdan karalama dedikoduları üretmez.
İftira, temelleri olmayan, bir kanıta veya belgeye dayanmayan safsata laf demektir. Buradaki duruma uyuyormu sizce?

merlict ve Entropi beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:52   #38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-05-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 83
Merhaba
Aslında ülkemizde gıda sektörü de dahil tüm sektörler yeteri kadar denetime tabi değil diye düşünüyorum. Çünkü öncelikle Girdi-çıktıları kontrol altında değil, ondan sonra sık sık yapılan bir denetim yok, var olan denetimde de imkanlar dahilinde o an el altında bulunan üretim ürünleri kontrol edilip es geçiliyor. Böyle olmazsa bu ülkede bu kadar merdiven altı tabiriyle üretimin olması mümkün olmazdı.

Pazarlarda satılan onca gıdanın (sucuk-salam-sosis-sebze-meyve vb.) hangi biri denetime tabi acaba bilen var mı. Sadece pazarlarla sınırlı olmadığı gündemde olan bu konuyla tesbit edildi. Yani vatandaş geçim derdi kaygısından pazarda denetimsiz satış yapabiliyor, işletmelerde ticari kaygılarından dolayı denetimsiz satış yapıyor. Olan tüketici vatandaşa oluyor.

Eğer ki yeteri kadar denetim olsaydı bu kadar hastalıklar meydana gelmezdi, onca insan varolan yüzlerce sağlık biriminde kuyrukta beklemezdi. Hangi sağlık kurumuna giderseniz gidin yoğunluktan hep sıra beklemek zorunda kalıyorsunuz. Evet doğrusu günümüzde yapmamız gereken kendi ürünümüzü kendimiz üretmeliyiz. Yaşanan bunca güvensizlikte yapılması gereken bu olsa gerek diye düşünüyorum. İmkanı olan kendi gıdasını kendi üretip-tüketsin…

gül- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 11:54   #39
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Burada anlamadığım birkaç şey daha var.

Bakanlık rastgele herhangi bir yerden aldığı "52228 M" parti numaralı ürünü incelemiş ve bu tesbiti yapmış. Duyuru tarihi 5 Haziran 2012.

Pınar et, aynı gün (5 Haziran) basın açıklaması yayınladı. Ekinde de 52228 parti nolu ürünün kanatlı eti bakımından "negatif" olduğunu gösterir rapor var.

Bu raporda 52228 parti numaralı ürünün 28/12/2011'de üretildiği, Son kullanma tarihinin 27/4/2012 olduğu yazılı.

Tahlil için 9 Nisan'da, yani bu ürünün son kullanma tarihi olan 27 Nisana 16 gün kala müracaat edilmiş. Tahlil raporu da 12 Nisan tarihli.

Aklıma gelenler;
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?

vs.vs.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:03   #40
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Bir daha bu konuya yazmayacağım dedim ama cevap veremedi durumuna düşmek istemediğim için yazıyorum. Ayrıca ne zaman bir tartışmaya girsem, forumun geri kalanını karşıma alıyorum. Demek ki benim zihniyetim ve bakış açım, forumun geneli ile oldukça uyumsuz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn Syılmaz

Kimsenin bir linç kampanyası başlattığı yok. Konuyu açan benim ve ilk mesajım da en üstte, okursanız hiç yorum yapmadan haberi kurallara uygun bir şekilde olduğu gibi kopyalayıp yapıştırdığımı ve kaynak belirttiğimi de görürsünüz. "Türkiye'de Gündem"
Niye haberi yayınladınız demedim ki, ya da haber yayınlanıp tartışılacak. Biri haberi yayınlamayalım dese, ona da aynı tepkiyi gösteririm.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster

Evet ortada iki farklı gibi görünen rapor var ANCAK Pınar firmasının taktiği şu: "Aynı ürün için 2 farklı rapor vermişsiniz kendinizle çelişiyorsunuz, aha da kendimi ben de sizi karalayarak aklamış oldum, hadi bana eyvallah!".
Hayır arkadaşım! Bence kendini aklamadın, sen de sadece devletin bir kurumunu kötülemiş oldun! AMA HANGİSİ?

Ben Pınar firmasından şöyle bir davranış beklerdim: Tarım bakanlığının veya Sağlık bakanlığının ikisinden birinde hata var diyelim. O halde insanların güveninin zedelenmemesi, dürüstlüğün tecelli etmesi adına aynı partiden başka numuneleri bağımsız uluslararası laboratuarlara gönderir, test ettirir ve sonuçlarını açıklarsınız halka veya "böyle böyle bir girişimde bulunduk" diye peşinen beyanda bulunursunuz! Olay budur.
Hayır öyle değil, ortada iki ayrı rapor yok. Sağlık Bakanlığı'nın da bu olayla bir ilgisi yok.

Yanlış isem düzeltin arkadaşlar.

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyiyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyiyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Ayrıca; Pınar firması için kanatlı eti içerdiğini söyleyen rapor, domuz ve at veya eşek eti içerdiğini söyleyen raporlarla aynı test yöntemleri kullanılarak verildiğine göre, sizin ifadenizle at, eşek, domuz eti yedirenler de çıkıp "eser" miktarda savunmasını yaparlar ileride ki bu çok tehlikeli bir durum olur.
Hayır aynı şey değil çünkü Türkiye'de üretilen hiçbir üründe domuz ya da eşek eti yoktur. Doğal olarak karışma imkanı yoktur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Çok farklı şeyler sn Syılmaz.
Sizin dediğiniz email veya sosyal ağlar üzerinden yapılan dedikodular, karalama kampanyaları vs. kapsamına girer, bu ise devletin sağlık bakanlığının rapor ile sabitlediği bir durum.
Sağlık bakanlığı twitterdan karalama dedikoduları üretmez.
İftira, temelleri olmayan, bir kanıta veya belgeye dayanmayan safsata laf demektir. Buradaki duruma uyuyormu sizce?
Sadece olaya dediğiniz gibi bakarsak dediğim duruma uymaz ama ortada sadece bir haber ve bu haberin hiç bir delili yokken hatta haberde bahsi geçen analizin kendisi iddiayı yalanlarken, bu kadar kesin yorum yapabilmek internette ki safsatalara kesin yorum yapmaktan farklı değil.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Şayet resmi kurum tahlilde yanlışlık yapmamış ise ifade son derece net, "Kanatlı Eti Tespiti" deniyor. Az ya da çok olması, bir şekilde bulaşmış olması ya da olmaması durumu değiştirmiyor. Aynı tesiste kanatlı eti işlenmesi sonucu bulaşıklık savunması ise bana "özrü kabahatinden büyük" gibi geldi. Demek ki, bir sürü kalite belgesine sahip "güzide" bir işletmenin yiyecekteki hijyen anlayışı bu kadar. Tesbit edilecek kadar kanatlı eti bulaşıyor ise, başka neler bulaşmaz?
Aynı tezgahta işlenmesinden dolayı binde bir karışım ile kasıtlı olarak tavuk eti koyup %50-50 karışım yapmayı aynı kefeye koyarsanız, adalet terazinizde bir hata var demektir.

Şunu savunabilirsiniz, aynı tezgahta işleniyor ve binde bir de olsa karışım olabilecekse bunu ambalajında belirtsin, biz de bilelim. Buna birşey diyemem tabi, bilmek tüketicinin hakkı.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:16   #41
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Ürün etiketi:

A ÜRÜNÜ
İçindekiler: Tuz, şeker, kimyon, karabiber, kırmızı biber, sarımsak, dana eti, koruyucu maddeler ve eser miktarda tavuk/kaz/at/eşek/domuz/kanguru eti çıkabilir.

Oldu mu şimdi sizce? Kim alır bu ürünü (milyonda bir eser miktar deseniz bile)?
%100 dana eti denilen üründe eser miktarda tavuk etine BU MAZERETTEN HAREKETLE izin verilirse veya ses çıkarılmazsa, yarın da eser miktarda kanguru eti çıkarsa ne yapacağız?

"Pardon atı veya kanguruyu kestiğimiz yerde danayı da kesmişiz ondan eser miktarda çıkıyor" mu diyeceğiz?

Bunun koca bir iftiradan müteşekkül kasıtlı bir haber olduğunu bile varsaysanız, Pınara yakışan hareket aynı partiden farklı numuneleri uluslararası laboratuarlara test ettirip sonucunu halka beyan etmektir.

NOT: ALINTI "Türkiye'de üretilen hiçbir üründe domuz ya da eşek eti yoktur" söyleminizi pek anlamadım sn Syılmaz.
Siz mi test ediyorsunuz tüm Türkiye'de üretilen ürünleri?

agozce ve Entropi beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:22   #42
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.
Buna ne diyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Burada anlamadığım birkaç şey daha var.

Bakanlık rastgele herhangi bir yerden aldığı "52228 M" parti numaralı ürünü incelemiş ve bu tesbiti yapmış. Duyuru tarihi 5 Haziran 2012.

Pınar et, aynı gün (5 Haziran) basın açıklaması yayınladı. Ekinde de 52228 parti nolu ürünün kanatlı eti bakımından "negatif" olduğunu gösterir rapor var.

Bu raporda 52228 parti numaralı ürünün 28/12/2011'de üretildiği, Son kullanma tarihinin 27/4/2012 olduğu yazılı.

Tahlil için 9 Nisan'da, yani bu ürünün son kullanma tarihi olan 27 Nisana 16 gün kala müracaat edilmiş. Tahlil raporu da 12 Nisan tarihli.



Aklıma gelenler;
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?
vs.vs.


Alıntı:
Pınar Et olarak, sadece "Uzun Soyulmuş Sosis - %100 Dana" ürünümüz değil, bütün ürünlerimiz etiketlerinde belirtilen içerik bilgileriyle uyumlu olarak üretilmekte olup, hiçbir ürünümüzde "Taklit" ve "Tağşiş" olarak nitelendirilebilecek bir durum sözkonusu değildir. Adı geçen "Uzun Soyulmuş Sosis %100 Dana, 52228 parti numaralı" ürünümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı, Bornova Veteriner Kontrol Enstitütüsü Laboratuarı'nda yapılmış analiz raporu ekte yer almaktadır. Raporda da görüldüğü üzere ürünümüz %100 dana eti içermekte olup, ürünümüzde herhangi bir uygunsuzluk bulunmamaktadır.
Pınar

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:22   #43
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Anlatamadım galiba Sn. Sakaki, Türkiye'de satılan hiçbir üründe zaten domuz ya da eşek eti olmamalı. Doğal olarak karışmış gibi birşey zaten olamaz. Hiçbir şeyde bu ürünleri kullanamazsın ki aynı tezgahta başka bir ürünle karışmış diye savunma yapabilesiniz.

Ayrıca bir et tesisinde çeşitli etlerin aynı tezgahta işleniyor olması bana pek mantıksız gelmiyor. Ambalajın üzerinde yazar, eser miktarda şu şu vardır diye. Siz de tüketici olarak tercihinizi yaparsınız, ister alır ister almazsınız.


Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 12:24 Neden: Düzeltme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:26   #44
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Arıcılık kursuna gittim.

Hoca gıda denetimleri yapıyor. Yani adı yukarıda geçen bakanlık görevlisi. Sütlerin yanlış ısıda pastörize edildiğini, olması gerekenden çok yüksek ısıda işlem yapıldığını söyledi. Firma yetkilisi, gerekli cezayı kesin ödeyeceğiz bu ısıda işlem yapmaya devam edeceğiz raf ömrünü arttırıyor, demiş. Hangi firma bilelim onu almayalım dedik. Daha önce bu nedenle firma tarafından, adımızı açıklayıp firmamızı karaladı gerekçesiyle mahkemeye verilmiş.

Hangi firmanın hangi beyanına itibar edeyim.
Bütün o devekuşu etleri nerede tüketiliyor. Piyasada devekuşu diye satılan et hiç görmedim. Bizim buralar keçi sürüs dolu, kasapta hiç keçi eti satılmıyor. Hep kuzu.


Çalışanlarının fazla mesaisini ödemeyen dev şirketlerin de beyanı benim için gerçekçi değil.

ozturk59, Entropi ve mrduran beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:28   #45
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Ayrıca burada istemeden Pınar'ın avukatı rolüne soyunmuş oldum. Dediğim gibi sonuçta Pınar ister haklı olsun ister haksız olsun. Benim tepki göstermemin sebebi bu değil, ortada kesin bir delil yokken nasıl bu kadar emin konuşulabiliyor, ona tepki gösterdim.

Yarın Tarım Bakanlığı haberde bir yanlışlık yok der, kanatlı etini buldum dediği raporu açıklar. O zaman istediğinizi yazın, haklı olarak. Kimse bir şey diyemez. Ama şu an ortada böyle bir durum yok.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:40   #46
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
...Ayrıca bir et tesisinde çeşitli etlerin aynı tezgahta işleniyor olması bana pek mantıksız gelmiyor. Ambalajın üzerinde yazar, eser miktarda şu şu vardır diye. Siz de tüketici olarak tercihinizi yaparsınız, ister alır ister almazsınız.
Sizi anlıyorum ve sanırım artık tartışmamız gereksiz, çünkü sizin mantıksız gelmiyor dediğiniz şey bana da hiç ama hiç mantıklı gelmiyor
Hijyeniklikle bağdaşmamasının yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü bu tür hususları da kabul etmiyor. Diyelim benim tavuk etine veya yağına alerjim var, veya o üründe eser miktarda olabilecek başka bir maddeye alerjim var, o zaman kimse çıkıp da %1 veya binde bir eser miktarda tavuk, şu veya bu madde karışabilir, etikette görülmeyebilir diyemez kimse! Kimsenin buna hakkı yok.

Birkaç önceki postunuzda Türkiye halkı cahil diyordunuz, şimdi de o minnacık yazıları Türkiyedeki herkesin bilinçli bir beyin ve sağlıklı gözlere sahip olduğu varsayımından hareketle (?) "okurlar ve isterse alır istemezse almazlar" diyorsunuz.

Saygılar

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:43   #47
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Çalışanlarının fazla mesaisini ödemeyen dev şirketlerin de beyanı benim için gerçekçi değil.
Eklenen rapor şirketin kendi beyanı değil, Tarım Bakanlığı'nın kendi yaptığı analizin raporudur.

Şirkette ki çalışma koşulları nasıl ya da çalışanların özlük haklarına ne kadar saygılılar bilemiyorum. Forumda borsa ile ilgilenen üyeler var mı bilmiyorum ama bu kadar üye içerisinde muhakkak vardır.

İMKB'de 400 küsur şirket içerisinde her sene karını küçük yatırımcılarına nakit temettü olarak düzenli dağıtan ender 15-20 şirketten biridir Pınar. Bir çok şirket çeşitli hileler ile dağıtması gereken temettüyü dağıtmaz ya da olması gerekenden az dağıtır. Veya sadece büyük ortakların işine gelecek şekilde karını kullanır, küçük yatırımcıyı düşünmez. Bu konuda yatırımcı dostu, düzgün bir şirkettir Pınar.


Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 12:43 Neden: Harf hatası
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:46   #48
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Diyelim benim tavuk etine veya yağına alerjim var, veya o üründe eser miktarda olabilecek başka bir maddeye alerjim var, o zaman kimse çıkıp da %1 veya binde bir eser miktarda tavuk, şu veya bu madde karışabilir, etikette görülmeyebilir diyemez kimse! Kimsenin buna hakkı yok.
Daha önce yazdığım mesaj.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Şunu savunabilirsiniz, aynı tezgahta işleniyor ve binde bir de olsa karışım olabilecekse bunu ambalajında belirtsin, biz de bilelim. Buna birşey diyemem tabi, bilmek tüketicinin hakkı.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:48   #49
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Ayrıca Sn. Sakaki, Pınar ürünümüzde binde bir oranında karışmış falan demiyor. Direk kesinlikle yoktur diyiyor. Haklı olup olmadığı konusunda sanıyorum Tarım Bakanlığı tekrar bir açıklama yapacaktır ya da mahkeme gideceğini söylemiş, yargı sonucunu görürüz.

Binde bir oranında karışmış olabileceği düşüncesi benim raporu görmeden önce ki olabilecek varsayımlarımdan biriydi.


Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 12:49 Neden: İlave.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:50   #50
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz
Şunu savunabilirsiniz, aynı tezgahta işleniyor ve binde bir de olsa karışım olabilecekse bunu ambalajında belirtsin, biz de bilelim. Buna birşey diyemem tabi, bilmek tüketicinin hakkı.
Hijyen kurallarına, standartlarına, Dünya Sağlık Örgütü kılavuzlarına aykırı!
At veya eşek eti satsanız ve dürüstçe at eti satıyorum deseniz bile bu ülkede mecburen yiyebilecek durumda olan insanlar var malesef, unutmayın!

Ve ayrıca:
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz
Velhasıl cahil bir milletiz.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:54   #51
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Meseleyi kişiselliştirmek istemediğim için artık size cevap yazmayacağım Sn. Sakaki.

Sakaki beğendi.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 12:57   #52
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Ayrıca belirteyim Dünya Sağlık Örgütü şimdiye kadar tavsiyede bulunduğu konularda defalarca değişikliğe gitmiştir. Dünya Sağlık Örgütü'nün sözü gökten inen vahiy değil.

syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 13:02   #53
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Yarın bir gün at veya eşek eti de faydalıdır derse veya %100 dana etinde tavuk eti çıkabilir derse şaşırmayalım mı yani?
Gelişmenin gereği olan değişiklikler ile Keyfi veya şartlara/zorunluluklara bağlı değişiklikleri karıştırmamak gerekir.

Kişiselleşen birşey de yok sn Syılmaz. En azından ben öyle algılamıyorum.
Tartışmak güzel bir şeydir ve medeni olduğu sürece gereklidir de. Siz A'yı savunursunuz ben B'yi. Tartışır fikir alışverişi yaparız, doğrular konusunda orta noktayı buluruz. Böyle gelişir medeniyetler.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 13:33   #54
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
...
Hayır öyle değil, ortada iki ayrı rapor yok. Sağlık Bakanlığı'nın da bu olayla bir ilgisi yok.

Yanlış isem düzeltin arkadaşlar.

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyiyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyiyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.
Sn.Syılmaz, Sanırım burada bir yanılgı var. Ortada olan tek bir rapor değil, iki ayrı rapor, dolayısıyla da iki ayrı numune ve iki ayrı tahlil söz konusu.

Biri bakanlığın denetim kapsamında edindiği numuneye yaptığı tahlil, diğeri geçen sene üretilmiş bir ürün için Pınar Et'in 9 Nisanda Bornova Veteriner Kontrol Enstütüsü Müdürlüğüne bir dilekçe ile birlikte kendisinin verdiği 400gr numunenin "Özel Analiz" isteği.

Aynı kuruma siz de herhangi bir numune göndererek tahlil ettirebilirsiniz. Ücreti karşılığı yaparlar.

Bu durumda sorularımı tekrarlıyorum:
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Göndermez ise bunu neden göndermiş (özellikle bu parti numarasıyla)?
  • Neden raporu aldığı 12 Nisanda yayınlamamış da 5 Haziranda yayınlamış?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?

vs.vs.

Alıntı:
Aynı tezgahta işlenmesinden dolayı binde bir karışım ile kasıtlı olarak tavuk eti koyup %50-50 karışım yapmayı aynı kefeye koyarsanız, adalet terazinizde bir hata var demektir.
Sanırım bunu da yanlış anlamış olabilirsiniz. Tavuk eti işledikten sonra dana eti işleniyor ve arada iyi temizlik yapılmadığından dolayıı dana eti olması gereken sosiste tavuk eti tesbit ediliyor ise beni en çok rahatsız eden şey bulunan tavuk eti değil, arada yeterince temizlik yapılmamış olmasıdır. Bu durumda mikrobiyal kontaminasyon haydi haydi oluyor demek ki. Bu sebepten özrü kabahatinden büyük diyorum

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 13:49   #55
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Syılmaz, Sanırım burada bir yanılgı var. Ortada olan tek bir rapor değil, iki ayrı rapor, dolayısıyla da iki ayrı numune ve iki ayrı tahlil söz konusu.
Eğer öyle ise tabi ki niye iki ayrı raporda farklı sonuç var sorusu haklı bir soru. Tarım Bakanlığı mutlaka bir açıklama yapar diye düşünüyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sanırım bunu da yanlış anlamış olabilirsiniz. Tavuk eti işledikten sonra dana eti işleniyor ve arada iyi temizlik yapılmadığından dolayıı dana eti olması gereken sosiste tavuk eti tesbit ediliyor ise beni en çok rahatsız eden şey bulunan tavuk eti değil, arada yeterince temizlik yapılmamış olmasıdır. Bu durumda mikrobiyal kontaminasyon haydi haydi oluyor demek ki. Bu sebepten özrü kabahatinden büyük diyorum
Yok bu kısmı yanlış anlamadım.


Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 13:52 Neden: İlave
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 14:02   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Bu malum büyük marka, belirli bir standardı sunamadığı anda benim için büyük firma olmaktan çıkar. Standardı yakalayamıyor veya yanıltıcı içerik bilgisi altında ürünü pazarlıyorsa, ikisi de savunulacak bir durum olamaz.

Artık bu firmanın imzasını attığı hangi ürün olursa olsun, benim için soru işaretidir.

agozce beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 14:13   #57
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Şirkette ki çalışma koşulları nasıl ya da çalışanların özlük haklarına ne kadar saygılılar bilemiyorum.

Bu benim Pınarla ilgili bir sözüm değil. "Büyük şirket" konusundan verdiğim bir örnek daha da büyük holdinglerin uygulaması.

Büyük şirket olmanın, uygulamalarının da doğru olduğu anlamına gelmediğine işaret etmek istedim.

merlict beğendi.
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 15:16   #58
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Eğer öyle ise tabi ki niye iki ayrı raporda farklı sonuç var sorusu haklı bir soru. Tarım Bakanlığı mutlaka bir açıklama yapar diye düşünüyorum.
Sn.Syılmaz, bu noktada Tarım Bakanlığının bir açıklama yapacağını tahmin etmiyorum. Piyasada rastgele bir dükkandan numune satın alıp tahlil etmişler. Sonuç da yayınlandığı gibi.

Bence esas açıklanması gerekenler Pınar'ın yayınladığı tahlil ile ilgili. O da tahlili yapan kurum değil (neticede o kurum da kendisine getirilen numuneyi tahlil etmiş) Pınar Et'in kendisi.

Lütfen anlamını vererek bir daha okuyun. Bu sorulara siz yanıt veremezsiniz. Pınar vermeli;
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Göndermez ise bunu neden göndermiş (özellikle bu parti numarasıyla)?
  • Neden raporu aldığı 12 Nisanda yayınlamamış da 5 Haziranda yayınlamış?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?

Pınar Et basın açıklamasında yukarıda listelediğim konulara da açıklık getirmiş olsaydı acaba mı derdim.

Fakat bunun yerine bakanlıkla aynı günde, söz konusu parti için önceden hazırlanmış bir raporu yayınlamış olması sizi bilmem ama bende fazlasıyla şüphe uyandırıyor. Çünkü durumu önceden haber alarak o partiye özel (üretici kendileri olduğuna göre istedikleri parti numarasıyla numune hazırlama imkanı sadece kendilerine ait) numuneyi tahlile göndermeleri son derece mümkün.

Şirketin normal süreçleri içinde üretilen her partiyi bir devlet kurumuna tahlil ettirmek gibi bir şey olduğunu da sanmıyorum. Şayet olsaydı son kullanma tarihine 16 gün kala değil, piyasaya verilmeden önce yapılmış olması gerekirdi.

Çok açık söyliyeyim. Bu raporun önceden haber alınarak, bakanlığın açıklamasına karşı durumu örtme gayreti ile alındığı çok belli. Böyle bir gayretin varlığı ise maalesef tek başına işin vehametini ortaya koyuyor.

Hiç rapor göstermeselerdi, Apikoğlu gibi geçiştirmeye çalışsalardı (ki Apikoğlu kamuoyuna yeni yatırım yaparak tesislerini ayıracağını bildirdi - sebep ne olursa olsun iyi niyet göstergesi) çok daha samimi bulurdum. Ne yazık ki Pınar, bu haliyle "gizleme" gayretini tescillemiş oldu.

Sakaki, atax, Entropi ve 1 kişi beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 15:31   #59
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Sn. Meyvelitepe, sorularınızı gayet iyi anladım. Bu son mesajınızda ki tahmininizi de önce ki mesajlarınızdan sezdim. Dediğim gibi sorularınız haklı sorular. Biraz zaman geçince herşey daha netleşir.

Yalnız borsada Pınar Et'in durumu ne diye bakıyorum. Fiyatı aynı, haberlerden hiç olumsuz etkilenmemiş. Demek ki en azından şu an için piyasalar Pınar Et hakkında ki haberi ciddiye almamış. Piyasalar doğruluğuna inansaydı (ki kapitalizm çok vahşidir, kimsenin gözünün yaşına bakmaz ) bugün Pınar Et'in hisseleri taban görürdü.


Düzenleyen syılmaz : 06-06-2012 saat 15:35 Neden: İlave
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 15:42   #60
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Borsayı bilemiyorum, pek ilgilendiğim bir alan değil. Vatandaş ne düşünecek daha önemli.

Kendi adıma, en son ne zaman sucuk/sosis aldığım sorulsa herhalde epey bir düşünüp oldukça eski bir tarih söylerdim

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024