agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-12-2011, 18:04   #1
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Şeker Fabrikalarına Hayır!!!

Ben bir zıratçı, doktor veya yönetici deyilim; ancak yaşayarak öğrendiğim acı bir gerçek var: Şeker, ölümcül tehlike!... Ailemde 3 kişi şekerden öldü, 4.cü makinaya bağlımlı yaşıyor, % 20 gören tek göz ile. Bu yaşamak ise!...

Doktorların ifadelerine göre, dışarıdan alınan şekerin vucuda bir faydası, gerekliliği yok; ancak zararı pek çok. Kilo, kollesterol, diabet, kanser vb. bir çok hastalığa zemin hazırlıyor. Gerekli şeker sebze ve meyvelerden yeterince alınıyor.

Doping maddesi gibi. Tatlı beyaz zehir. Önce kandırp bağımlılık yapıyor, sonra sağlığınızı, canınızı alıyor. Marketlere gidince bakın, yüzlerce cicili bicili şekerli ürünler, çocukları ağına düşürmek için birbirleriyle yarışıyor. Böyle bir ticaret anlayışı olamaz!... İnsanlar sigara alırken, zararlı olduğunu biliyor; fakat şekerli ürünlerde böyle bir uyarı da yok. Ayrıca şekerin posa ürünü olan küspe, hayvan yemi(şişmanlatıcı) olarak kullanılıyor ve aynı sorunlar bu kez ette ve sütte ortaya çıkıyor. Neresinden bakarsanız bakın, tehlike!...

Şeker olmadan da yaşamak mümkün, hem de daha sağlıklı. Tatlandırma için meyveler kullanılabilir. Şeker pancarı tarlalarına yem bitkileri ekilebilir. Böylece insanlar da, hayvanlar da şekerin şerinden korunmuş olur. Bir araştırma yapılsa, yaşamımızda şeker olmasaydı sağlık tablomuz nasıl olurdu? Şeker bir gün mutlaka üretimden kalkacaktır. Umarım bizler en kısa zamanda bu beladan kurtuluruz. Çok fazla kayıp vermeden!...

Şekersiz-gerçek- tatlı bir hayat için, Şeker Fabrikalarına Hayır!!! Diyorum.

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 13:05   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Pancar şekeri ile Mısır şurubunu karıştırıyor olabilir misiniz?

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) / Mısır şurubu

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 15:58   #3
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Hayır!... Sanırım 20- 30 yıl öncesinde mısır şurubu - en azından Türkiye'de- yoktu; ancak şeker hastalığı o zaman da yaygındı. Genetik yapısı güçlü olup, yapay şekeri kontrollü kullanabilenler için bir tehlike olmayabilir. Ancak bunlar toplumun %'de kaçını oluşturur. Hele günümüzde çocukları şekerden, şekerli ürünlerden nasıl uzak tutacaksınız? Özellikle 1980 sonrasında doğan çocuklarda, şeker hastalığının daha yaygın görüleceğini düşünüyorum. 1980 öncesinde şeker ve şekerli ürünler - kolay bulunamıyordu- piyasayı işgal etmemişti. 1980 den sonra doğanlar 50 yaş civarına geldiklerinde, şekere bağlı hastalıklarda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum. Tabii ki, bu süre içinde, olan bilinçsiz vatandaşa olacaktır.

Ben şuna inanırım: Ürettiğiniz, sattığınız, tükettiğiniz bir ürün birilerine(insan/doğa) zarar veriyor ise, o işten kazanacağınız paranın, aldığınız ürünün size de bir faydası olmaz. Bu temel ilkenin bilinciyle hareket edilirse, sorunların da önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum.


Düzenleyen naturefan : 27-12-2011 saat 17:47
naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 17:46   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Tüm şekerlerin hatta meyvelerin içindeki şekerin bile zehir olduğu artık kanıtlandı ...

Şeker hastalığına yakalanma yaşı 10 a kadar düştü...

Durum tam bir felaket...

Mısır şurubu değil tüm şekerler, nişastanın da bir şeker olduğunu unutmayalım .

http://beslenmebulteni.com/bes/index...lar&Itemid=451

http://beslenmebulteni.com/bes/index...ite&Itemid=420

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 19:01   #5
Ağaç Dostu
 
ahmeter's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 7,826
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Tüm şekerlerin hatta meyvelerin içindeki şekerin bile zehir olduğu artık kanıtlandı ...

Şeker hastalığına yakalanma yaşı 10 a kadar düştü...

Durum tam bir felaket...

Mısır şurubu değil tüm şekerler, nişastanın da bir şeker olduğunu unutmayalım .

Kronik hastalıkların temel nedeni olan şekerin kısa tarihi

Yağlı yiyecekler mi, yoksa şekerli yiyecekler mi şişmanlatır?
Katılıyorum

ahmeter Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 19:21   #6
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Şekerin faydalarını ve zararlarını masaya yatıran, bağımsız bir araştırma yapılamaz mı? Böylelikle, şekerin tüketim ve üretimi sorgulanır hale gelir.

naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 19:22   #7
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Yumurtanın çok kötü olduğu, tereyağından uzak durmamız gerektiği kırmızı etin sağlıksız olduğu suyu damacanalardaki sulardan içmemiz gerektiği de söylenmişti, hiç biri doğru değilmiş meğer, bu konularda yazılanları okuyunca açıkçası çok fazla inanmak gelmiyor içimden.
Linki de okudum atalarımız eskiden şeker yemiyormuş. Atalarımızın eskiden sağlıklı beslendiği doğruysa neden erken öldüklerini anlamak zor oluyor.

Meyvedeki şekerin zehir olduğunu nerede kanıtlamışlar?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2011, 19:31   #8
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Sağlıklı koşullarda (temiz toprak,hava,su ile kimyasal ilaç kullanmadan)yetiştirilmiş,üretilmiş hiç bir gıda maddesi, sağlıklı bir insan için zararlı olamaz. Şeker hastası iseniz İncir, üzüm, muz gibi şeker oranı yüksek meyveler, organik de olsa sizin için zararlı olabilir. Ayrıca şekerin bir gıda maddesi olmadığı da belirtiliyor. Ancak benim piyasa genelindeki-istisnalar hariç- hiç bir gıda maddesine güvenim kalmadı. Üretebildiğim kadarını kendim üretip, diğerlerini satınalırken şeçici olmaya çalışıyorum. Üretimdeki yanlışları bilmek için, uzman olmaya gerek yok; hatalar zinciri....


Düzenleyen naturefan : 28-12-2011 saat 16:47
naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 08:52   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Yumurtanın çok kötü olduğu, tereyağından uzak durmamız gerektiği kırmızı etin sağlıksız olduğu suyu damacanalardaki sulardan içmemiz gerektiği de söylenmişti, hiç biri doğru değilmiş meğer, bu konularda yazılanları okuyunca açıkçası çok fazla inanmak gelmiyor içimden.
Linki de okudum atalarımız eskiden şeker yemiyormuş. Atalarımızın eskiden sağlıklı beslendiği doğruysa neden erken öldüklerini anlamak zor oluyor.

Meyvedeki şekerin zehir olduğunu nerede kanıtlamışlar?

YAĞ - SU - ŞEKERİstanbul Sultangazi’de “KANSERE NEDEN OLAN BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZ” konusundadüzenlediği toplantıda Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL’UN konuşması.

“YAĞ” ve “ŞEKER”

Eğer hayvan merada %100 yeşillikle besleniyorsa, asla başka yabancı gıda almıyorsa, o tereyağı dünyanın en iyi yağıdır. Zeytinyağından da iyidir.

Ama marketten satın aldığınız tereyağı ahırda beslenen, pancar küspesi, mısır silajı veya başka tahıllarla beslenen hayvanların yağıdır…

Sizin sağlığınızı korumak için ne yediğinize bakmanız lazım. İşte temel hatalardan biri yağ seçimi


Biz ayçiçek yağı, mısırözü yağı, margarin veya endüstriyel tereyağı yediğimiz sürece hasta olmaya mahkumuz.

Elimizde iki tane yağ var şu anda.

Bir, zeytinyağı; iki, %100 mera sütünden yapılmış tereyağı. Peki fındık yağını nereye sokacağız? Bu liste içinde bakın fındık yağının yağ asit içeriği, yani temel yağ bileşimi zeytinyağına çok yakındır. Hasta edici bir yağ değildir.

Ama zeytini sıkıyorsun, yağını elde ediyorsun. Fındığı eziyorsun, püre haline getiriyorsun, 80 dereceye ısıtıyorsun, eter katıyorsan, yağını öyle elde ediyorsun.

Hangisi tercih edilir? Zeytinyağı tabii ki. Yani fındık yağını eve sokmanın bir alemi yok. Ha zeytinyağının tadına hiç tahammül edemiyorsan o zaman rafine zeytinyağı kullanabilirsin. O da işte fındık yağıyla aynı yöntemle elde edilir. Yani piyasa değeri olmayan, çok koyu, kokulu zeytin yağlar fabrikaya gönderilir. Onlar da 70-80 dereceye ısıtılır; sonra da eter katılır; yağ elde edilir. İlk etapta rafine zeytin yağı elde edilir. Hiç kokusu yoktur, hiç tadı yoktur. Eğer bu rafine zeytin yağına, %5 oranında sızma zeytin yağı katarsanız, o zaman riviera tipi zeytinyağı elde etmiş olursunuz.

Hani marketlerde görüyorsunuz ya, o fabrika eseri bir yağdır; ayçiçekle filan karışmış değildir. Saf zeytinyağıdır.

Ama neden yoksundur biliyor musunuz? Sızma Zeytinyağında var olan antioksidanlardan yoksundur.

Çünkü oksitlenme, yani paslanma bütün bizim hastalıkların temelindeki ana unsurdur.

Nasıl açık havada bırakırsan demiri yağmurda paslanır, biz ne yaparız, antipas diye bir boya süreriz paslanmasın diye.
Vücudumuzun da antipasları vardır. Bunlara biz antioksidan diyoruz.

Antioksidanları ağırlıklı olarak sebze-meyvelerden elde ediyoruz. Zeytinyağı antioksidanlardan çok zengindir ve kalp hastalıklarına karşı koruyuculuğu önemli oranda antioksidanlardan dolayı kaynaklanmaktadır. Ama biz onu ısıttığımız zaman, rafine zeytinyağı elde ettiğimiz zaman, bu unsurları geniş ölçüde kaybediyor. O yüzden mümkün mertebe sızma zeytinyağı kullanmalıyız ve çocuklarımıza da bu tadı alıştırmamız lazım.

İkinci temel hatamıza geçmeden birincisi olan yağ seçimini özetlersek, daha Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinin Trabzon bölümünde, hamsinin zeytinyağı ile kızartıldığının tarifi vardır. Sen 500 sene önce bu topraklarda bunu biliyordun. Ama biz, dış etkilerle doğruyu unutturulduk ve yanlışlara sürüklendik. İşte o yanlışlıklar bizi hastalıklara sürüklüyor.

İkinci büyük hata şeker.
Hayatımızda şeker, insanlık tarihi itibarıyla bakarsanız çok yeni bir olgu.

Peki şeker bir besin maddesi midir?
Değildir.

Çünkü besin maddesini nasıl tanımlıyoruz? İnsanın bedensel ve ruhsal işlevlerini ve çoğalmak için, yani neslini sürdürmek için gerekli maddelere biz besin maddeleri diyoruz. Şeker, insanın herhangi bir işlevini yerine getirmek için gerekli mi?

Evet. Beyin glikozla çalışıyor.Omurilik hücreleri glikozla çalışıyor.
Eritrosit dediğimiz alyuvarlar glikozla çalışıyor. Enerji kaynağı olarak glikozu kullanıyor.
Peki dışarıdan şeker alıp da daha akıllı olan bir insan gördünüz mü?

Hani beyin glikozla çalışıyor ya, şeker yediği için daha akıllı olan bir insan gördünüz mü?

Veya sperm, enerji kaynağı olarak früktozu kullanıyor. Meyve yiyip de daha müthiş erkek olanı gördünüz mü? Çünkü;

insanın gereksinimi olan glikozu da früktozu da vücut kendisi üretiyor.
Dışarıdan asla alınmasına gerek yok. Dolayısıyla biz şeker yediğimiz zaman tamamen sadece damak zevkimiz için yiyoruz.

Asla hiçbir bedensel ihtiyacımız yok.

O yüzden şekere boş kalori denir. Yani gereksiz yere aldığımız kalori. E bugün bakın şimdi son bir hafta içinde yediklerinize, ne kadar boş kalori aldınız? Çok… Niye?… Hasta olmak için, Sadece hasta olmanıza katkıda bulundu. Bir de son zamanlarda pancardan elde edilen şeker de bir yana bırakıldı; daha ucuz olsun diye mısırdan elde edilen şeker kullanılmaya başlandı. Fruktozdan zengin mısır şurubu. Ne yazık ki, bizim gıda tüzüğümüzde farklı şekerlerin farklı adlandırılması zorunluluğu yok. Şeker şekerdir mantığıyla ister nişasta bazlı şeker yani mısır nişastasından elde edilmiş şeker olsun ister pancar şekeri ister … şekeri olsun hepsinin üstünde şeker yazılması yeterli.

Halbuki mısırdan elde edilen fruktozdan zengin mısır şurubu,aynı miktar kaloride bile olsa normal şekere göre % 46 daha şişmanlatıcı.

Özellikle karın bölgesi yağlanmasına yol açıyor. Bu bilimsel olarak kanıtlandı.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri, Amerika’da bir teknik üniversitenin bir öğretim üyesinin sözünü ödünç alarak size söylemek istiyorum “Yaşadığımız çağ, akademik kapitalizm.” Yani sermaye sahiplerinin akademisyenleri satın alması sonucu, toplumla paylaşmak istediklerini akademisyenlere söylettirdikleri çağdayız..

Yani satılmış insanların çağı. Satılmış bilim insanlarının çağındayız.

Üçüncüsü ise karaciğer yağlanması. Ama ne tür bir yağlanma? Alkolizm dışı bir yağlanma.

O yüzden biz buna alkol dışı karaciğer yağlanması deniyor. Ve alkol dışı karaciğer yağlanması, özel tipli bir siroza neden oluyor. Atatürk’ün öldüğü siroz hastalığı var ya. Özel bir tipte siroz hastalığı, kriptojenik siroz deniyor buna. Amerika’da son otuz yıl içinde üç kat artan karaciğer kanserinin de kriptojenik siroz sonucu olduğu belirtiliyor.

Yani sonuçta Amerika’da son 30 yılda üç kattan fazla görülen karaciğer kanserinin sebebi mısır şurubudur.

Bu, bu kadar açıkken bizim bakanlığımız dün yaptığı açıklamada hiçbir bilimsel kanıt sunulamamıştır diyor. Benim 110 tane bilimsel yayın kullanarak yazdığım, on yedi sayfalık raporu da çiğneyerek bunu yapmış.

17 sayfalık rapor gönderdim onlara. 110 tane de literatür ekledim. Ama neoliberalizmdeki iktidarlar sermayenin iktidarıdır; vatandaşın iktidarı değildir. Yurttaşın iktidarı değildir…

Ne olur çocuklarınızı mısır şurubundan uzak tutun. Hem şekerden uzak tutun ama özellikle de yani gofret, bisküvi kek
dışardan alacağına az şekerli bir keki evde kendin yap.Yani ambalajlı bir ürün sunmayın çocuklarınıza.

Bugün gıda sanayisinde sadece ve sadece aksi belirtilmediği takdirde mısır şurubu kullanılıyor.
Dondurmalarda o kullanılıyor, hazır aldığınız baklavanın şerbeti bile mısır şurubundan.

Kartal’da onun fabrikası var Ülker’le Cargill firmalarının ortak kurdukları bir fabrika. Baklava şerbeti bile oradan geliyor. Çocuklarınıza illa tatlı bir şey yedirecekseniz, ne olur evde kendiniz yapın ve olabildiğince az şekerli yapın. Çünkü total olarak da şeker zararlı zaten, yani insanın zarar görmeden günde tüketebileceği şeker miktarı 30 gramdolayındadır.
30 gram, 8 kesme şekeri yapar.

Ama bu şekerin içinde ne yazık ki meyve de var, bal da var, yani siz kahvaltıda bir tatlı kaşığı bal yediyseniz, hakkınız 7 ye düştü. Bu hakkınızı ağırlıklı olarak meyve olarak değerlendirin. Eğer bugün hiç şeker yememişseniz, bal dahi yememişseniz, çayınıza hiç şeker koymamışsanız, başka hiçbir şeker kaynağı da yoksa, 8 kesme şekerin karşılığı 300 gram portakal veya 300 gram elma veya 400 gram kiraz veya vişne veya 100 gram kadar muz, incir veya üzüm yiyebilirsiniz. Ama sadece 100 gram. Yani mandalina zamanı ‘koy hanım önüme bir kilo mandalinayı ben bunu yiyeyim’ bu sağlıklı değil. Siz sınırsızca sebze yiyebilirsiniz ama meyve sınırlı yemeniz lazım. Meyvenin fazlası da şişmanlatır. Ve zararlıdır, karaciğer yağlanması yapar….. Yani meyve tek başına bile hem karaciğer yağlanması, hem karın tipi şişmanlık yapabilir. Karın tipi şişmanlığın çok özel bir yeri vardır

Bağırsak çevresindeki iç organların çevresindeki yağlar hormonal etkin yağlardır ve bu hormonal etkin yağlar ne yazık ki kanser oluşumunda da, kalp-damar hastalığı oluşumunda da etkindir. O yüzden eşit bir şişmanlık, yani kollar bacaklar her taraf eşit ama karın büyümemiş. Bu şişmanlığa çok itirazım yok.



Karın tipi şişmanlık, eşittir şeker hastalığı, eşittir kalp hastalığı, eşittir kanser.

O yüzden göbekler inecek. Göbekler inmediği sürece sağlıklı olma şansımız yok. Göbekleri indirmek içinde şekerden uzak duracağız. Çünkü en çok karın tipi şişmanlık yapan früktozdur. Bizim yediğimiz pancar şekerinin de yarısı früktozdur. Yediğimiz meyvenin şekerinin de yarısı früktozdur. Biz früktozu azaltmak zorundayız. Karın tipi şişmanlığı, dolayısıyla kalp hastalığı, kanser, inme gibi hastalıklardan kurtulmak istiyorsak karnımız inecek.

- Esmer şeker hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Bakın bütün şekerler esmerdir. Üretim aşamasında karamelize olur. O yüzden esmerdir ama yıkandıkça üzerindeki karamel atılır, rafine edildikçe beyazlaşır. Yani senin dediğin esmer şeker, yediğin beyaz şekerin üretimdeki bir önceki aşamasıdır. Sadece ticari bir tuzak. Daha yüksek fiyata satabilmek için ticari bir tuzak……

Şimdi karaciğer yağlanmasının önemli bir bölümü selim seyredebilir. Yani her hangi bir sorun yaratmadan da insan ömrünü bununla sürdürebilir. Ama bir bölümü yine hatalı beslenmenin devam etmesi koşuluyla, yağlı karaciğer iltihabına dönüşebilir. Alkol dışı yağlı karaciğer iltihaplanmasıdır bu hastalığın adı. Ciddi karaciğer yetersizliği, siroz karaciğer kanseri aşamasıdır. Bazen yağlı karaciğer iltihabı olmadan da sadece yağlı karaciğer aşamasında da bazı hastalıklar çıkabilir ama yağlı karaciğeriniz varsa iki yol var sizin önünüzde; biri nispeten hayatınızı idame edeceğiniz bir yol öbürü de ölümdür. O yüzden ne yapıp yapıp karaciğer yağlanmasını tedavi ettirmelisiniz. Bunun da temelinde şekeri tümüyle sıfırlamanız geliyor. Ancak iki yıl gibi bir süre içinde toparlayabilirsiniz……

Şeker kesmeyi dile getirdiğimiz zaman karaciğer yağlanması açısından, o zaman nişastayı da kesmemiz lazım.

Çünkü nişasta, daha ağzımızda çiğnendiğinde tükürükle glikoza dönüşür. Şekerdir; yani nişasta da şekerdir.

- Kolesterolün karaciğer yağlanmasıyla bir ilgisi var mı?

- Kolesterol olmazsa hayat olmaz. Bütün hormonlarımızın ham maddesi kolesteroldür. O yüzden zaten anne sütünde kolesterol çok yüksektir. Çocuğun hormonlarının üretilmesi için başlangıçta anneden aldığı kolesterole ihtiyacı vardır.

Kolesterol masum bir maddedir. Ama oksitlenirse oksikolesterole dönüşür ve damar sertliği yapar.
Peki oksitleyen ne?

Şeker.

Yedikten sonra şeker trigliseride dönüşür. Yağdır o ve o trigliseritten kolesterolü oksitleyerek damar sertliği yapar bir. İki;

ayçiçeği yağı, mısır özü yağı veya margarinden elde edilen trans yağ asitleri kolesterolü oksitler ve böylece damar sertliği oluşur.

Üç, yapay yemle beslenen hayvanların sütünde de iç yağı vardır. Damar sertliği yapıcı doymuş yağ asitleri vardır, bunlar kolesterolü oksitler ve hasta eder bizleri. Şimdi hayvanın merada otlarsa ayçiçeği yağı mısırözü yağı margarin kullanmazsan şekeri de azaltırsan senin damar sertliği olma şansın kalmıyor. Kolesterolün ne olursa olsun. Ama bu bilgi kolesterol ilacı üreten Amerikan şirketlerinin işine gelmiyor.

yılda sadece kolesterol ilacı satımından 50 milyar dolar elde ediyorlar.

O yüzden de Amerikan tıbbı bize ne emrediyor? Kolesterol ilacı ver diyor. Bakın gazetelere yansıyan bir gerçek var. Nasıl bizim Sağlık Bakanlığımız bir bilimsel kurul kurdu,

Amerika’da da böyle bir bilimsel kurul kuruldu ve “Normal kolesterol düzeyi kaçtır?” sorusuna bilim kurulu yanıt versin istendi.

Ve de normalin çok altı bir değer, 200 mü kabul ediliyor normal, 150 gibi bir değer ileri sürdüler.

Sonradan ortaya çıktı ki bilim kurulunda yer alan 9 öğretim üyesinin dokuzu da ilaç şirketlerinden rüşvet almışlar.

- Hocam kızartmalarda ne tip yağ kullanmak gerekir?

- Kesinlikle zeytinyağı, kesinlikle.

- Peki, zeytinyağının yanma derecesi ayçiçeği yağından yüksek midir?
- 240 derece, ayçiçeği yağından çok daha yüksektir. Tava ısısı normal şartlarda 180 dereceyi çok az aşar.

O yüzden rahatlıkla zeytinyağını kullanabilirsiniz ama dumanlaşma derecesi diye teknik jargonda adlandırılır sızma zeytinyağını kullandığınız zaman çok daha düşük derecelerde dumanlanma görürsünüz. O su buharıdır. Su buharıdır ve içindeki bazı organik maddeler yanar, koku maddeleri tat maddeleri yanar. O yüzden o, yağın yandığı anlamında değildir. Ne olur yanılmayın. Yağ yanmıyor. İçindeki bazı koku, renk maddeleri yanıyor. 240 dereceye kadar dayanan bir yağdır……

Bir dinleyicinin elindeki pet şişeden su içtiğini gören hoca,
- Şimdi içtiğiniz su ile neler elde ettiğinizi de gözden geçirelim ve bu günkü toplantıyı kapatalım.

O polietilen tereftalat maddesinden üretilmiş yani pet şişenin içindeki stalatlar suyun içine karışmış bulunuyor.
Ayrıca o plastiği yumuşatmak için antimon denen bir ağır metal kullanılmıştır o da suyun içine karışıyor
dolayısıyla siz hem stalat, hem de antimon içmiş oldunuz şu anda.

Peki, ne yapar bunlar size?

Bunlar hormon bozucular diye geçer. Sizin vücudunuzda bir takım hormonal bozukluklar yaratır. Bu hormonal bozuklukların bir bölümü, örnek, östrojen etkisini göstererek 5 yaşında çocukların adet görmesine sebep olur. İki buçuk yaşında bir çocuk getirdiler Lüleburgaz’dan adet görüyor. İki buçuk yaşında. Hamile bir kadın östrojen etki gösteren bir hormonal bozucuyu aldığı zaman, o madde özellikle bu 19 litrelik su bidonlarında onlar polikarbon denen bir plastiktir ve ham madde olarak Bisfenol-A denen bir maddeden üretilir. Bisfenol-A’nın meme kanseri yaptığı 1930 yılından beri bilindiği halde ve 130 tane bilimsel yayın olduğu halde bunun hakkında hala biz o bidonlardan su içmeye mahkum bırakılıyoruz. Bisfenol-A hamile bir kadının karnındaki çocuğun beynindeki cinsiyet ayrım merkezine gittiğinde çocuğun homoseksüel
olma olasılığı çok yükseliyor. Meme kanseri riski çok yükseliyor erkekse prostat kanseri riski normal bunla temas etmemiş insana göre 3 kat artıyor.

Yani musluk suyu için Allah aşkına.

- Arıtıcılar hocam?

- Paranız varsa arıtıcı kullanın. Ama paranız yok arıtıcı alamıyorsunuz, musluk suyu için.

Musluk suyu İstanbul’da kullandığınız plastik şişedeki su hangisi olursa olsun 100 kat iyidir.

İSKİ’nın her ay İstanbul’daki bütün su havzalarının sağlık raporları internette yayınlanıyor. Biz geçen sene NTV’de bir su programı yapmıştık ve NTV Yıldız Teknik Üniversitesinde piyasadan topladığı suları bakteriyolojik incelemeye gönderdi. Hepsinde mikrop çıktı. Hepsinde istisnasız. Yani siz sağlıklı olsun, temiz olsun çocuğum mikropsuz su içsin diye mikroplu suyu paranızla içiyorsunuz. Bıraktım vazgeçtim mikroptan, kanser yapıyor. Almanya’da geçen sene ocak ayında Avrupa birliğinin gıda güvenliği merkezi vardır EFSA ocak 2010a kadar Bisfenol_A’nın sağlık sakıncası olmadığını iddia ediyordu. Ama toplum baskısıyla mayıs ayında biz bu işi araştıracağız dediler ve ekim ayında biberonlarda Bisfenol-A’nın kullanımını yasakladılar. Tamam, da biberonda yasakladın e çocuğuna Bisfenol-A’lı su bidonundan su katmıyor musun mamasını hazırlarken?

Isı ve zaman etkisiyle plastiğin defalarca kullanılmasıyla Bisfenol-A’nın suya geçiş oranı çok artıyor.

Şimdi su ısınmaz ki diyeceksiniz.

Arizona’da yapılan bir çalışmaya göre şehirlerarası su nakli sırasında kamyon içerisindeki su 80 dereceye kadar ısındığı saptanmıştır.

80 dereceye ısınan su o plastikten ne kadar madde çözüyor biliyor musunuz?

Sizi de sülalenizi de kanser etmeye yeter. Antalya’da yazın açık havada duran suyun derecesi kaç acaba?

Banyo bile yapamazsın o kadar sıcak suyla.

Ne olur musluk suyu kullanın. Bırakın şu plastikleri.

- Hocam bazı yiyecekleri plastik poşetlere koyup buzluğa atıyoruz . bu da sakıncalı mı?
- Şimdi bakın naylon folyo polietilen denen bir maddedir ve polietilenin bu güne kadar bir sağlık sakıncası saptanmamıştır.

Daha büyük sorun yoğurt kapları.

Mesela bazen çay içiyoruz köpük gibi bardaklardan veya uçağa bindiğimizde şeffaf cam gibi çıt diye kırılan plastik bardaklar var hem o polystryne hem köpük gibi olan bardaklar da polystryne onlardan stryne çayımıza geçiyor o da kanser yapıyor.

Şimdi plastik yoğurt kaplarında, ben anlata anlata zannediyorum bazı firmalar artık polipropilen kullanmaya başladı.

Kabın altına baktığımız zaman veya yanına baktınız zaman bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. 5 numara polipropilendir altında da zaten PP yazar.

Yoğurt alırken artık markaya göre değil kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın.

Ben her yoğurt almaya gittiğimde maalesef aynı firma farklı marketlere farklı plastik gönderebiliyor. Daha ucuz marketlere adi plastiklerde, lüks semtlerdeki marketlere daha kaliteli plastikte gönderiyor.

Ne acı. Yani ayırım yapıyor.

- Yani hocam üçgenin içinde 5 miyazması lazım?
- Evet polipropilen

- 1,5 litrelik su şişelerinde 1 yazıyor.

- Evet, işte o PET polietilen tereftalat, kötü, 1 numara kötü. Evde 19 litrelik bidonların altına bakın. Onda da 7 yazar. 7 diğer plastikler anlamına gelir. Diğer plastiklerin içinde 6-7 farklı plastik vardır bunlardan bir tanesi de polikarbondur onun için üçgenin altında PC kısaltması vardır.

Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 09:00   #10
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Linki de okudum atalarımız eskiden şeker yemiyormuş. Atalarımızın eskiden sağlıklı beslendiği doğruysa neden erken öldüklerini anlamak zor oluyor.
Taş Devri Diyeti

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 12:21   #11
Ağaçsever
 
aclimm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-08-2011
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 31
insülin direnci

Babamın geçen yıl yaşadığı hastalık beni çok etkiledi.Tüm hayatımı,tüm yediklerimi,tüm alışkanıklarımı gözden geçirmeme sebep oldu.Babam şeker hastalığına bağlı olarak oldukça kötü bir hastalığa yakalandı.Ailece çok etkilendik ve hayatımız,düzenimiz değişti.Sağlıklı olmanın kıymeti maalesef elden gidince anlaşılıyor.

Sayın Prof.Canan Karatay der ki;
''Dilimizde 4 çeşit tat alma duyusu vardır;tatlı,acı,ekşi,tuzlu olmak üzere... Şeker ağıza alındığı zaman diğer 3 duyunun üzerini kaplıyor ve o duyuları dumura uğratıyor!Bütün dünyada yiyecek endüstrisi de bu tat alma duyusunun bağımlılık yaptığını biliyor.Tatlı ve tuzlu her hazır yiyeceğin içine bu nedenle mısır şurubu dediğimiz,mısır unundan elde edilen son derece ucuz bir şeker olan früktoz katılıyor.Bütün ekmek,pasta,tatlı veya tuzlu ürünlerde bu yüzden früktoz bulunuyor.Onun için insanlar kilo problemlerini halletmeye çalışırken, alıştığı gıdaları bırakmakta özellikle de ekmek ve tatlı grubunda son derece zorlanıyorlar.Aynı eroin gibi beyin 'ekmeksiz yapamam'diyor.Bundan vazgeçmek hiç kolay olmuyor.Bu sebeple burada früktozdan en tatlı zehir olarak bahsedebiliriz''

Sayın Prof.Ahmet Aydın der ki;
Nişasta glükoz moleküllerinden oluşan birleşik bir şeker.Mısır şurubu,mısır nişastasının işlemden geçirilmesiyle elde ediliyor.Nişasta parçalanarak glükoza,ardından glükoz früktoza dönüştürülüyor.Bazı ürün paketlerinde mısır şurubuna 'nişasta bazlı sıvı şeker'adı veriliyor;kısaca 'NBSŞ' dendiği de oluyor.
Mısır şurubu , şeker pancarından elde edilen şekerden daha tatlı,üstelik daha ucuz ve taşınması daha kolay.Bu da gıda üreticileri için daha düşük maliyet ve daha yüksek kar anlamına geliyor.

İnce bağırsaktan emilerek karaciğere gelen früktoz metabolize edilmek için insüline gerek duymuyor.Sanki bu bir avantajmış gibi görünüyor.Fakat değişik metabolik süreçler için çok az früktoz kullanılabiliyor.Geri kalan tüm früktoz ise trigleseridlere (kan yağları) dönüşüyor.Tüm şekerler arasında en hızlı yağa dönüşen ise früktoz.Fazla früktoz tüketiminin hayvan modellerinde diyabet,hipertrigliseridemi,koroner kalp hastalığı,karaciğer yağlanması ve hipertansiyona yol açtığı gösterilmiş''

Yine sayın Canan Karatay'ın vurguladığı bir konu insülin direnci.Hazır olarak tükettiğimiz her gıdanın içinde şeker var.Ve şeker bağımlılık yapan bir tat.Yukarıda da anlatıldığı gibi firmalar insanları bağımlı hale getirmek için aklınıza gelebilecek herşeyin içine şeker katıyorlar.Fakat en ucuz ,en zararlı olanını , mısır şurubundan yapılan früktozu katıyorlar.Gıda firmaları için önemli olan elde edecekleri milyar dolarlık karlar.İnsanların sağlığı zerre kadar umurlarında değil.Hatta bence insanları soktukları durumlar tam da hayal ettikleri gibi!!Bir çoğumuz ''tatlı krizleri'' ni biliriz ve yaşamışızdır.İşte tüm bu döngü insanları bitmek bilmez bir tatlı aşerilmesi durumu içine sokuyor.

Şeker hastası olmasakta sürekli früktoz tükettiğimiz için karaciğerimizi yoruyoruz.Eh bir noktada artık vücut iflas etmeye başlıyor ve insülin direnci oluşuyor.İnsülin direnci oluşmuş bir kişi bu direnci kırmadıkça kilo almaya başlıyor ve buna engel olamıyor dahası aldığı kiloları bu dirençten dolayı veremiyor.Ve yağların çoğu göbekte birikiyor.Karnımızın içindeki iç organlarımız hızlı bir şekilde yağ ile çevreleniyor.Bu noktadan sonra 'su içsem yarıyor' dediğimiz noktaya geliyoruz.Bu şekilde kilo alan insanlar maalesef ;Obezite,karaciğer yağlanması,diyabet,hipertansiyon,kalp krizi,felç,inme,kronik artritler,kronik bel ağrıları,kanser çeşitleri,alzheimer,erken bunama,fibromiyosit,polikistik meme hastalığı,polikistik over sendromu,erken adet görme...gibi hastalıklara yakalanmaktan kaçamıyorlar.

Umarım sıkmamışımdır sizleri.Sadece çok doluyum, nasıl kandırılmışız yıllarca, nasıl koyun gibi onların oyunlarına gelmişiz çok yazık çok.
Sağlıkla kalın.

aclimm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 12:37   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Biri size "tüm anlatılanlara, yazılanlara, çizilenlera , diyetlere Prof.lara inanmıyorum karınca kararınca yiyorum sağlıklıyım turp gibiyim,bugün söylenenler yarın değişebilir" derse

Siz de ona "gelin beraber iki kan testi yaptıralım" deyin.

1-Açlık İnsilün testi
2-Tokluk şeker testi

Tüm yazılanlar çizilenler yalan olsa bile bu iki test yalan söylemez

Bu iki testin sonucuna göre şekerli ve unlu gıdalara devam edip etmemekte kararı SİZ mecburen vereceksiniz zaten...

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2011, 16:42   #13
Ağaç Dostu
 
naturefan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-11-2011
Şehir: Tokat- Erbaa
Mesajlar: 260
Galeri: 12
Bir Çin Masalı: Evvel zaman içinde, bir kaç avcı ormanın içlerinde çok tatlı bir su kaynağı bulmuşlar. Bu su o kadar tatlıymış ki, bir içen bir daha vazgeçemiyormuş; ancak bu suyu içenler aklını kaybediyor, diğerlerinin deli olduğunu düşünmeye başlıyormuş. Köyün bilge kişisinin tüm uyarılarına rağmen, birer ikişer derken, köy halkının tamamı bu sudan içmiş. Sonunda köyün en bilge kişisi, köy halkının gözünde olmuş en deli.

Bu masal ne zaman, kim tarafından yazılmış bilmiyorum; ancak günümüz ekonomik sistemini ne kadar iyi özetliyor. Özelde ise ben bu tatlı suyu şekere benzetiyorum. Aklınıza, sağlığınıza dikkat!...


Düzenleyen naturefan : 30-12-2011 saat 13:18
naturefan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2011, 22:26   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2010
Şehir: Mersin
Mesajlar: 217
Sayın Naturefan;

Ölenler için başsağlığı, hastalar için acil şifalar dilerim. Gösterdiğiniz tepkiye katılıyorum. Masal da çok güzel. Ayrıca, bunun bir sistem işi olduğunu vurgulamanız, oldukça isabetli.

Ben, çarenin ne olacağı tarafındayım işin. Şu ana kadar, tüm iyi niyetli çabalar dahil, var olan alternatiflerin hiç birisi çözüm getirecek gibi değil. Çünkü, ya doğrudan, ya da dolaylı olarak, "insani" bulmadığımız güncel ekonomik sistemin içinde arıyor çözümü. Dünya'yı saran bu adaletsiz sistemin dışında "başka bir çare var mı?" diyeceksiniz. İçtenlikle söylüyorum ki; var.

Ancak, henüz bizler o konulara gelemedik. "Organik tarım" ,"ekolojik tarım" vb. kavramlardan birisinin yılmaz savunucusu durumundayız. Biraz tartışma ilerlerse, birbirimizi kırıp dökmekten de çekinmiyoruz. Duygularımızla, inançlarımızla tartışır olduk. Aklımızı kullananlarımız bile, "bilimsel şüphe"yi bir yana bıraktı. Bunların hakim olduğu bir ortamda, hangi "çözüm" konuşulabilirki? Bilemiyorum.

Selamlar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
şeker fabrikaları, şekerin zararları


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024