agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni5569Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-04-2013, 15:47   #3511
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2012
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 217
Sayin leonfather41 resimde daha yapraklarini yeni acmis bir fidan ve avuc icinde bi miktar ceviz cicegi var benim gordugum ,buradan sunu anliyorum demekki bu cins daha yaprak acmadan ceviz veriyor eger oyleyse bu bir mucize gercekten...

altay ceviz ve kamkat38 beğendi.
bozy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 16:53   #3512
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
kafalar karışık...
adamların ilk yıl 600.000 ceviz fidanı hali hazır da satışı bekliyor.Gerçekten çok şaşırdım.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 18:24   #3513
Yeni Üye
 
nabolant's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2012
Şehir: DENİZLİ
Mesajlar: 20
aşısız cevizlerle nasıl standart bir cins üretilebilir? fidanların hepsinin aynı olduğuna nasıl garanti verilebilir?

ncp1963 beğendi.
nabolant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2013, 19:22   #3514
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nabolant Mesajı Göster
aşısız cevizlerle nasıl standart bir cins üretilebilir? fidanların hepsinin aynı olduğuna nasıl garanti verilebilir?
Aşılayarak

Ya da bir ağacın dişi çiçeklerini erkek çiçeklerle birlikte tamamen bir fanus içine alacaksınız, varsa içeriye giren tüm hava kanallarına polen filtresi takacaksınız.

Sanırım aşılamak daha uygun çözüm de aşısız ceviz üretmek için bu çaba niye?

aviator34 beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 09:43   #3515
Ağaçsever
 
leonfather41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-03-2012
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 50
Angry

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Sayin leonfather41 resimde daha yapraklarini yeni acmis bir fidan ve avuc icinde bi miktar ceviz cicegi var benim gordugum ,buradan sunu anliyorum demekki bu cins daha yaprak acmadan ceviz veriyor eger oyleyse bu bir mucize gercekten...
Bu hafta bende ağaçlarımı ilaçladım yukarıdaki resmin aynısı olan bir ağaç fark ettim.salkım şeklinde heryerden çeviz fışkırmış.6 lı 7 li olanlar var.Bakalım gelişmeleri görücem

leonfather41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-05-2013, 10:27   #3516
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 15-04-2013
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 42
arkadaşlar bunların resmi photoshop diyelim facebok sayfasına girerseniz videoları da var benim aklım fikrim almıyor bu nasıl bir iş tescil yapılmış tarım bakanlığı onaylamış ve hatta bakan bile ziyaret etmiş haziran ayında yani meyve zamanında Türkiyede Sivrihisar ilçesi Babadat köyünde bu ağacın en az yarısı kadar olanını yani 4 yaşındaki ağacın meyveli halini görebilirsiniz diyorlar haziranda sırf merakım için gideceğim. artı olarak yine facebookta şöyle bir davetleri bile vardı DUYURU 27-28 Nisan Cumartesi ve Pazar günü ESKİŞEHİR Sivrihisar Babadat Köyündeki fidanlığımızda olacağımızdan buradaki 3 ve 4 yaşındaki ALTAY CEVİZ fidanlarının meyve gözleri belirginleşmiş olup Ziraat mühendisi olan arkadaşlar ve meyve gözünden anlayan,yerinde görmek isteyen herkes fidanlığımıza davetlidir ceviz bahçesi kuracağım kaman dikecektim ama kafam baya karıncalandı

parlasanteberi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2013, 22:38   #3517
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-02-2011
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 200
Aslında bu konudan daha önce de bahsetmiştim.

"Ceviz yetiştiriciliğinde, tam verim çağında **** 7. 8. yaşlarında 140-160 kg ürün veren standart bir CEVİZ ÇEŞİDİ nin varlığına dair bilimsel bir kayıt mevcut değildir. Böyle bir şey yok ….. bırakınız 7.8. yaşında tam verim yaşında 140-160kg ürün alınan standart bir çeşit mevcut değildir"

Sütyemez hocanın sayfasından devamını okuyabilirsiniz.

CEVİZ HATTI - KSÜ Ceviz Danışma Hattı

Verim konusunda yorum yapmadan ben üretici olsam ve gerçekten bu kadar verim verse bunu ceviz diye diker miyim.

Dikmem.

Nedenine gelince biliyorsunuz 90'ların başında deneme parsellerinde California'da genetiği değiştirilmiş ceviz yetiştirdiklerinden bahsetmiştim.

Tescil edilir mi? Bence çok rahat edilir.

Bizim burada bile yurt dışından gelen küresel tohum firmaları, istedikleri tohumların denemesini (belki de ilk kez) bizim topraklarımızda deneyebiliyor. Belki de getirdikleri tohumlar GDO'lu, bunları yaymaya çalışıyor. Bununla ilgilenen vatandaşı uyardım. Dedim ki belki bunlar GDO'luysa ve doğaya bulaşırsa önünü alamazsınız. O da bir şey olmaz TTSM tescil edecek zaten dedi.

İşte bizim yerli tohum üretimimiz bu şekilde. Küresel çoğu genetiği tohum üretiminden sabıkalı yabancı tohum şirketlerinin topraklarımızda ektiği anaç tohumları, yerli şubelerinin çoğaltmasıyla biz yerli tohum üretiyoruz. Araştırma kuruluşlarımızın bir kısmı tohum, fide, fidan üretiminden el çektirilmeye çalışılarak bu büyük tohum pastası yabancı küresel şirketlere devredilmeye çalışılıyor.

Bu yukarıda bahsettiğim firmanın hem tohum üretme hem de onu sertifikalandırma yetkisi var. Hatta genetiği değiştirilmiş tohum üreten şirketin bile aynı tescil ve sertifikasyon yetkileri var. Bu nasıl oluyor? Tohumu üreten bir şirket hem de sertifikasyonunu yapıyor o zaman kontrol olmaz dediğinizi duyar gibiyim. Bu bir kaç yıldan beri olan bir mevzu.

Gene aynı firmanın yetkilisi, ben onların tohumlarında hastalık gördüm ve yetkili yerlere bildirdim diye mahkemeye veririz diye beni tehdit etmiş. Benim yüzüme söyleseydi kapısında Türkiye Cumhuriyeti yazan bir kurumda çalışan devletin resmi görevlisini tehdit etmek ne demekmiş, ona gereken cevabı verirdim.

Hatırlayın geçenlerde dünyada ticarete konu olan genetiği değiştirilmiş pirinç yok dendi.

Ama bakın Bill & Melinda Gates'ın vakfı genetiği değiştirilmiş mısırları (çok insancıl !) amaçlarla fakir Afrikalılara yedirmeye çalışıyorlar.

Golden Rice - Bill & Melinda Gates Foundation

Bu arada geçenlerde Mersin'de yakalanan yok kavuzuna bulaşmıştır denilen pirinçlerle ilgili olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nin raporu son noktayı koymuş. Son sayfada sonuç raporunu okuyabilirsiniz.

http://www.gidahareketi.org/belge/it...aliz-LL601.pdf

Geçenlerde uygulanan bu politikaları destekleyen bir arkadaşım :

"Hükümetler halka ucuz olduğu için GDO'lu yiyecek yedirmek ve kanser yapan Çin oyuncaklarını getirmek zorunda"

Halbuki bunun palavra olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizim üreticilerimizin ürettiği doğal, sağlıklı ürünler de aynı fiyata satılıyor. Hatta tam tersine farz-ı muhal tüm tohumlarımız GDO'lu olsa bu sefer adam tohumu altın fiyatından satabilir. Çünkü elindeki GDO'lu tohumları ikinci kez dikmeye kalkarsan ürün alamazsın. Bir savaş durumunda adam sana tohum vermezse aç kalırsın.

Aslında bu tohumlar ülke güvenliğini de ilgilendiren bir biyolojik terör silahıdır. Şöyle ki tohumlarda yapılan genetik değişikle bir sonraki nesil kısır oluyor.

Sonra dünya çapında genetiği değiştirilmiş tohumların %90'ını üreten, atom bombasının üretiminde rol alan, şu anda genetiği değiştirilmiş tohumlar yüzünden intihar eden masum Hintli çiftçilerin ölümlerinin tek sorumlusu olan Amerikan Monsanto şirketinin ki bu şirketin Seminis, Cargill, De Ruit, Dekalb gibi adlarla alt kollarının faaliyetlerine izin veriliyor.

Monsanto | Dekalb Tarla Günleri İç Anadolu Bölgesi

Monsanto'nun Türkiye kollarından biri de Şanlıurfa bölgesinde kurulmuş.

http://www.polertarim.com.tr/kurumsal_icerik.php?ID=1

Zaten GDO şirketlerinden Tarım Bakanlığı bürokratlarına rüşvet verildiği ile ilgili haberler basında yer almıştı.

http://www.gidahareketi.org/Files/GDO-rusvet.pdf

Kanser konusunda da arkadaşlar cam, seramik ve çelik dışında hiç bir malzemede yiyecek ve içeceklerinizi tutmayın. Ben de bu konuda tam geçişi henüz yapamadım ama cam damacadan başlayarak mümkün olduğunca plastiklerden uzak durmayı düşünüyorum.

Bu konuda da bilim adamlarımız, sert plastiğin ana maddesi olan bisfenol A (BPA) isimli kimyasal maddenin insan sağlığı üzerine olumsuz etkileri konusunda bas bas bağırıyorlar ama sanırım duyan yok. BPA, günlük hayatta çok sık kullanıldığımız sayısız üründe damacanalar, hatta fişlerde bulunan polikarbonat plastiğin ham maddesidir.

Bu kısmı da artık siz okursunuz:

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta » BİSFENOL A = BPA

Şimdi tüm bunları okuyabildiyseniz sormak istiyorum size. Bizimkilerin bu seksenler dizisinde yayınlanan ve vatandaşın canını yaktıktan sonra 'hoh' yapan belediye başkanına benzemiyorlar mı.

“Hesaplı hareket ettiğini zanneden ve onunla iftihar eyliyen dar kafalar; kurtulmağa, yükselmeğe elverişli hiç bir eser vücüda getirmezler. Kurtuluş ve yükselişi, ancak varlığına dayanan ve mülkü milletin gizli kapalı hazinelerini verimli hale getirmesini bilen, şahsi menfaatini millet menfaati uğruna feda eden, ruhu idealist, dimağı realist şahsiyetlerde aramalıdır.”

Nuri Demirağ, 1947

Bunlar da Nuri Demirağ'ın 1940'larda yaptığının tam tersini yapıyorlar. O kendi servetini milletin çıkarı için harcarken ve kaynaklarımızı nasıl millete döndürebiliriz onun hesabını yaparken bunlar mülkü milletin gizli kapalı hazinelerini yabancı şirketlere peşkeş çekiyor, milletin menfaatini şahsi menfaatleri için feda ederek insanımızın sağlığı ile oynuyorlar.


Düzenleyen Erdem : 03-05-2013 saat 23:27
Erdem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 06:49   #3518
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
sayın erdem

Ellerinize sağlık

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 07:37   #3519
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
yeterli heralde ...

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 14:09   #3520
Yeni Üye
 
gollenbico's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 8
Öncelikle Merhabalar,

Ben forumunuza Trabzon'dan katılan, 32 yaşında, İş Güvenliği Uzmanı ve ağaclar.net sayesinde ceviz yetiştiriciliğine merak salmış bir kardeşinizim.

Çok uzatmadan meramımı dile getireyim,

Trabzon'a 12 km güney mesafede, 550 m rakımlı köyümde 1 dekar fıkdıkığıma ceviz dikmeye karar verdim ve ilk adım toprak tahliliyle başladım. Daha sonra fındıklar söküldü ve tahlil sonucuna göre toprak istekleri karşılandı.

Sıra geldi ceviz fidanlarına, bir yakınım vasıtasıyla İzmit'teki bir fidanlıktan 15 adet pedro fidan aldım, ve ayrıca çokça bilinen ve bu işin önde gelenlerinden olan bir büyüğümüzün fidanlığından 5 chandler ve 1 pedro fidanı havale = kargo alışveriş usulü prensibiyle gerçekleştirdim. Maksat 20 adet diktiğim ceviz bahçemde hem chandler hemde pedro olsun du.

Maalesef korkulan oldu ve tanıdık vasıtasıyla alınan pedrolar aşılı ( Neidüğü belirsiz cins) çıktı

Diğer tek pedro ve chandler cevizlerim özelliklerine uygun şekilde gelişmekteler, çiçek gösterdiler vesaire. Resimlerde 1 ve 2. resim pedro çıkan pedro, 3. resim ise neidüğü belirsiz pedro.

Bu 15 pedroya ağustosta göz aşı düşünüyorum ne dersiniz.

Genelde hepsi 2 adet filiz çıkardılar, aynen böyle kalsınlar mı yoksa tek filiz bırakıp gelişmesini mi sağlamalıyım.

Bu tepe filize ağustos ta göz aşısı yapsam yüksek olmasının bir sakıncası olur mu.

Çok hevesli başladığım bu işte daha yılı doldurmadan üçkağıtçı fidancılarla tanışma olasılığı oldukça yüksekmiş bunu öğrendim ve hevesim epey kaçtı

Değerli bilgileriniz için hepiniz teker teker sağolun.










ladikli beğendi.
gollenbico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 21:56   #3521
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2013
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 9
Merhaba foruma yeni katıldım 2 günde 117 sayfayı yarısına kadar okudum notlar aldım sizlerden cok şeyler öğrendim bilgi paylaşımlarınız için herkese cok teşekkür ediyorum.

32 dekarlık bahcemde 6x6 ekilmiş şebin,bilecik,yalova1-3-4 türlerim mevcut yaklaşık 700 adet şuan altı yaşındalar 60 adet chandler ve pedro türüm var onlarda 2 3 4 yaşındalar verim konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşündük ve 6 yaşındaki yerli türleri ekonomik anlamda bize zarar vermeyecek şekilde chandler ve pedroya dönüştürüyoruz 2 senedir şebinlerde ilkbahar donları nedeniyle bir cok cevizimin %40lık kısmı döküldü. Ve şebinler de 6 lı 7li hatta 12li bile salkım şeklinde cevizlerim var heralde bunlar şebin değil başka bir tür. Fidanları alırken bizi yanlış yerlere yönlerdirdiler 200 adet pedro diye aldıklarımız şimdi ne türü olduğunu bile bilemiyoruz. Aslında kafamda bir çok soru var ama en önemlisini paylaşmak isterim çünkü bir cıkış yolu bulmak zorundayım 6x6 olduğu için ağaçlarım nerdeyse birbirlerine girmek üzere ve yerli ırk olduğu için uç dal verimi yüksek nasıl bir budama yapmalıyım en az zararla nasıl kurtulabilirim bu durumdan. Ağaçların 300 350 tanesini 3 4seneye yayarak chandler ve pedroya dönüştürmek istiyorum.

gencmustiii Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2013, 22:31   #3522
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-11-2012
Şehir: uşak
Mesajlar: 267
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gencmustiii Mesajı Göster
Merhaba foruma yeni katıldım 2 günde 117 sayfayı yarısına kadar okudum notlar aldım sizlerden cok şeyler öğrendim bilgi paylaşımlarınız için herkese cok teşekkür ediyorum.

32 dekarlık bahcemde 6x6 ekilmiş şebin,bilecik,yalova1-3-4 türlerim mevcut yaklaşık 700 adet şuan altı yaşındalar 60 adet chandler ve pedro türüm var onlarda 2 3 4 yaşındalar verim konusunda sıkıntı yaşayacağımızı düşündük ve 6 yaşındaki yerli türleri ekonomik anlamda bize zarar vermeyecek şekilde chandler ve pedroya dönüştürüyoruz 2 senedir şebinlerde ilkbahar donları nedeniyle bir cok cevizimin %40lık kısmı döküldü. Ve şebinler de 6 lı 7li hatta 12li bile salkım şeklinde cevizlerim var heralde bunlar şebin değil başka bir tür. Fidanları alırken bizi yanlış yerlere yönlerdirdiler 200 adet pedro diye aldıklarımız şimdi ne türü olduğunu bile bilemiyoruz. Aslında kafamda bir çok soru var ama en önemlisini paylaşmak isterim çünkü bir cıkış yolu bulmak zorundayım 6x6 olduğu için ağaçlarım nerdeyse birbirlerine girmek üzere ve yerli ırk olduğu için uç dal verimi yüksek nasıl bir budama yapmalıyım en az zararla nasıl kurtulabilirim bu durumdan. Ağaçların 300 350 tanesini 3 4seneye yayarak chandler ve pedroya dönüştürmek istiyorum.
Arkadaşım sana kolaylıkla diliyorum.Senin ağaçlar daha genç Bahçende chandler pedro cinslerinde var.Balıkesirdesin rahat ol. Ben bu sene 13 yaşındaki 85 tane ağacımı chandler ve fernette ye aşılattım . Kalemlerin gözleri kabarmaya başladı.inşallah tutar. Uşakta kalem bulmak sorun oldu.Ceviz aşıcısı bulmak sorun. Ama bitrdik. Şimdi bekliyorum hergün kontrol ediyorum.İnşallah tutar da 13 yıl boşuna gitmez.13 yıl önce sertifika yoktu. chandler pedro vs yoktu. Sen şanslısın.Aşılarının büyümeleri farklı olmasın.Kendi bahçenden kalem alırsın göz alırsın aşılarsın. Balıkesirde aşı ustası çok ve başarıları yüksek.Tamamını aşıla derim. Gönende Lilium abemiz var formda takip et. Ben olsam hemen tanışır bilgi alırım.Ceviz konusunda saha tecrübesi yüksek araştırıcı ve deneyci. Birde 6x6 çok yakın budamalara dikkat et fazla salma. Kolay gelsin başarılar dilerim.

orion1988 ve ladikli beğendi.
ömür-uşak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 19:43   #3523
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
Merhaba arkadaşlar bu gün ilk defa kendi bahçemdeki chanlerde ( 4 yaşında ) üçlü ceviz meyvesi gördüm kendi ağacımda ilk olduğu için çok hoşuma gitti daha sonra aynı ağaçta 4 tane bir arada ceviz vardı bu benim için anlatılmaz bir mutluluktu fotğraflarını çektim inşaallah burada paylaşacağım yine aynı bahçemde anacı 3 veya 4 yaşında geçen sene chandler aşıladığım ağacımda beşli ceviz çiçeği vardı çok şaşırdım 4 yaş ve üzeri chandler ağacı olan arkadaşlardan değerli yorumlarını bekliyorum saygılarımla...

ncp1963 beğendi.
cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2013, 23:23   #3524
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Sayın cetiner, Gördükleriniz gayet doğal şeyler, gördüğünüz üçlü dörtlü çiçeklerden dökülenler olabilir bu moralinizi bozmasın, nedeni ağaçlarınızın daha küçük olması, ileride ağaçlarınız verime yattığında altılı yedili de görebilirsiniz ve dökmezler, Tabi dozlayıcılarınız uygunsa.

cetiner beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 07:50   #3525
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-03-2012
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 43
sayın lilium 2010 mayıs ayın da dikmiş olduğum dört beş adet olan chetler ve pedro ceviz lerim bu yıl çiceklerini göstermeye başladılar .Ağaçların gelişimi için geçtiğimiz yıllar olduğu gibi bu yıl da cevizlerini koparmam gerekiyormu ?yaklaşık onbeş yirmi adet de yerli cinslerden var . Şimdiden teşekkürler .

vizyon_78 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 11:11   #3526
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 210
4 yaşında ceviz bahçesi (0-30 cm) Toprak analiz sonuçları

Yorumlarınızı ve Önerilerinizi bekliyorum.

Saturasyon (%) : 91,3 Killi
Tuzluluk(Saturasyon Çamuru) : 1,440 Tuzsuz
pH(Saturasyon Çamuru) : 7,78 Hafif Alkali
Kireç(Kalsimetrik) (%) : 13 Yüksek
Organik Madde(Smith Weldon) (%) : 2,2 Orta
Fosfor(Olsen-ICP) (ppm) : 26 Yüksek
Potasyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 431 Çok Yüksek
Kalsiyum (A.Asetat-ICP) (ppm) : 6923 Çok Yüksek
Magnezyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 822 Yüksek
Demir(DTPA-ICP) (ppm) : 10,36 Çok Yüksek
Bakır(DTPA-ICP) (ppm) : 2,27 Orta
Mangan(DTPA-ICP) (ppm) : 6,8 Orta
Çinko(DTPA-ICP) (ppm) : 0,69 Orta

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 11:27   #3527
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-02-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 47
Arkadaşlar selamlar , pazar günü bahçemdeydim ve taşıma su ile fidanları suladım. 60 fidan olduğundan oldukça yorucu oldu benim için . Fidan başı 20 lt kadar dökmeye çalıştım. Yaylaya haziran başı su gelicek , acaba tekrar sulamak gerekirmi ( dediğim gibi çok zahmetli bir inşallah gerekmez ) ?

İkinci olarak şebin ve bilecik cinsi fidanlar boyunlu gözlerden sürmüş , bazı konularda boyunlu gözleri kırın düğme gözden sürsün filan diye yazılmış . Bu işlemi yapmasam ne kaybederim ? Yapmak için geç mi kaldım ?

ladikli beğendi.
m.gökhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 12:34   #3528
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
4 yaşında ceviz bahçesi (0-30 cm) Toprak analiz sonuçları

Yorumlarınızı ve Önerilerinizi bekliyorum.

Saturasyon (%) : 91,3 Killi
Tuzluluk(Saturasyon Çamuru) : 1,440 Tuzsuz
pH(Saturasyon Çamuru) : 7,78 Hafif Alkali
Kireç(Kalsimetrik) (%) : 13 Yüksek
Organik Madde(Smith Weldon) (%) : 2,2 Orta
Fosfor(Olsen-ICP) (ppm) : 26 Yüksek
Potasyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 431 Çok Yüksek
Kalsiyum (A.Asetat-ICP) (ppm) : 6923 Çok Yüksek
Magnezyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 822 Yüksek
Demir(DTPA-ICP) (ppm) : 10,36 Çok Yüksek
Bakır(DTPA-ICP) (ppm) : 2,27 Orta
Mangan(DTPA-ICP) (ppm) : 6,8 Orta
Çinko(DTPA-ICP) (ppm) : 0,69 Orta

Merhabalar.
0-30 da gördüğüm en yüksek kil oranı , Allah kolaylık versin...

juglandales beğendi.
aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 13:31   #3529
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Çok ilginç. Her şey orta, yüksek ya da çok yüksek. Fakir bir şey yok. Tahlil doğru mu acaba?

Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 13:34   #3530
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 708
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
4 yaşında ceviz bahçesi (0-30 cm) Toprak analiz sonuçları

Yorumlarınızı ve Önerilerinizi bekliyorum.

Saturasyon (%) : 91,3 Killi
Tuzluluk(Saturasyon Çamuru) : 1,440 Tuzsuz
pH(Saturasyon Çamuru) : 7,78 Hafif Alkali
Kireç(Kalsimetrik) (%) : 13 Yüksek
Organik Madde(Smith Weldon) (%) : 2,2 Orta
Fosfor(Olsen-ICP) (ppm) : 26 Yüksek
Potasyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 431 Çok Yüksek
Kalsiyum (A.Asetat-ICP) (ppm) : 6923 Çok Yüksek
Magnezyum(A.Asetat-ICP) (ppm) : 822 Yüksek
Demir(DTPA-ICP) (ppm) : 10,36 Çok Yüksek
Bakır(DTPA-ICP) (ppm) : 2,27 Orta
Mangan(DTPA-ICP) (ppm) : 6,8 Orta
Çinko(DTPA-ICP) (ppm) : 0,69 Orta
kil oranında bir hata var sanırım..

tuğla fabrikası kurulur bu kil oranına sahip toprakta

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 16:37   #3531
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 210
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamtepe Mesajı Göster
Çok ilginç. Her şey orta, yüksek ya da çok yüksek. Fakir bir şey yok. Tahlil doğru mu acaba?
Doğrudur herhalde Isparta MARİM de yeni yapıldı.

juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 16:40   #3532
Ağaç Dostu
 
aviator34's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2012
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 277
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ncp1963 Mesajı Göster
kil oranında bir hata var sanırım..

tuğla fabrikası kurulur bu kil oranına sahip toprakta
)



Sayın juglandales 4 yaşındaki ceviz fidanlarınızın fotoğrafları var ise paylaşabilirmisiniz.Killi toprak sakıncalı diyoruz ama gelişimleri nasıl daha çok merak ettim ?

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 16:54   #3533
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 210
) Tuğla fabrikasından birkaç foto;

Eklenen Resimler
     
juglandales Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 17:07   #3534
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Tuğla fabrikasından biraz toprak alalım ama demirli olsun.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 17:16   #3535
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vizyon_78 Mesajı Göster
sayın lilium 2010 mayıs ayın da dikmiş olduğum dört beş adet olan chetler ve pedro ceviz lerim bu yıl çiceklerini göstermeye başladılar .Ağaçların gelişimi için geçtiğimiz yıllar olduğu gibi bu yıl da cevizlerini koparmam gerekiyormu ?yaklaşık onbeş yirmi adet de yerli cinslerden var . Şimdiden teşekkürler .
Koparırsan iyi olur fidanlar kendilerini yormazlar daha iyi gelişim gösterirler, yerlilerde ceviz pek yoktur varsa da onları da koparırsan iyi olur.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 19:32   #3536
Yeni Üye
 
gollenbico's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico Mesajı Göster
Öncelikle Merhabalar,

Ben forumunuza Trabzon'dan katılan, 32 yaşında, İş Güvenliği Uzmanı ve ağaclar.net sayesinde ceviz yetiştiriciliğine merak salmış bir kardeşinizim.

Çok uzatmadan meramımı dile getireyim,

Trabzon'a 12 km güney mesafede, 550 m rakımlı köyümde 1 dekar fıkdıkığıma ceviz dikmeye karar verdim ve ilk adım toprak tahliliyle başladım. Daha sonra fındıklar söküldü ve tahlil sonucuna göre toprak istekleri karşılandı.

Sıra geldi ceviz fidanlarına, bir yakınım vasıtasıyla İzmit'teki bir fidanlıktan 15 adet pedro fidan aldım, ve ayrıca çokça bilinen ve bu işin önde gelenlerinden olan bir büyüğümüzün fidanlığından 5 chandler ve 1 pedro fidanı havale = kargo alışveriş usulü prensibiyle gerçekleştirdim. Maksat 20 adet diktiğim ceviz bahçemde hem chandler hemde pedro olsun du.

Maalesef korkulan oldu ve tanıdık vasıtasıyla alınan pedrolar aşılı ( Neidüğü belirsiz cins) çıktı

Diğer tek pedro ve chandler cevizlerim özelliklerine uygun şekilde gelişmekteler, çiçek gösterdiler vesaire. Resimlerde 1 ve 2. resim pedro çıkan pedro, 3. resim ise neidüğü belirsiz pedro.

Bu 15 pedroya ağustosta göz aşı düşünüyorum ne dersiniz.

Genelde hepsi 2 adet filiz çıkardılar, aynen böyle kalsınlar mı yoksa tek filiz bırakıp gelişmesini mi sağlamalıyım.

Bu tepe filize ağustos ta göz aşısı yapsam yüksek olmasının bir sakıncası olur mu.

Çok hevesli başladığım bu işte daha yılı doldurmadan üçkağıtçı fidancılarla tanışma olasılığı oldukça yüksekmiş bunu öğrendim ve hevesim epey kaçtı

Değerli bilgileriniz için hepiniz teker teker sağolun.












İlk mesajım gümbürtüye gitti herhalde, kimseden ses çıkmadı.

O zaman şuna uygun bir cevap beklemekteyim, mayıs ortası gibi erken sürgün göz aşı için pedro gözü ihtiyacıma cevap verebilecek bir yardımsever varmıdır?

Pedro bahçesinin resimlerini çokça gördüğümüz bir abimiz var, bu mesajı okuyunca 'benden bahsediyor' diyecek kesin, o ne der acaba?

gollenbico Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 21:55   #3537
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-02-2012
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 246
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi juglandales Mesajı Göster
) Tuğla fabrikasından birkaç foto;
sn. Juglandales bunların cinsi nedir acaba benim dörtlü beşli ceviz çiçekleride böyle mi olacak ?

cetiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 01:02   #3538
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico Mesajı Göster
ayrıca çokça bilinen ve bu işin önde gelenlerinden olan bir büyüğümüzün fidanlığından 5 chandler ve 1 pedro fidanı havale = kargo alışveriş usulü prensibiyle gerçekleştirdim. Maksat 20 adet diktiğim ceviz bahçemde hem chandler hemde pedro olsun du.

Maalesef korkulan oldu ve tanıdık vasıtasıyla alınan pedrolar aşılı ( Neidüğü belirsiz cins) çıktı

Önce şu büyüğümüzü bir öğrenelim ki, forumda yazışmaların bir değeri olsun.



Bu 15 pedroya ağustosta göz aşı düşünüyorum ne dersiniz.

Genelde hepsi 2 adet filiz çıkardılar, aynen böyle kalsınlar mı yoksa tek filiz bırakıp gelişmesini mi sağlamalıyım.

tek kalırsa daha iyi olur.

Bu tepe filize ağustos ta göz aşısı yapsam yüksek olmasının bir sakıncası olur mu.

Tepe filize ağustosta aşı olmaz bu yılın sürgünü pişkinleşmiş yere olur.

Çok hevesli başladığım bu işte daha yılı doldurmadan üçkağıtçı fidancılarla tanışma olasılığı oldukça yüksekmiş bunu öğrendim ve hevesim epey kaçtı

Böyle birilerine denk gelmen şansızlık üzücü ama Kabahati hemen bir başkasına atma, fidancı suçlu tamamda sizin hiç mi suçunuz yok, istinalar kaideyi bozmaz misali bazı istinalar olacaktır sizde biraz araştırma yapsaydınız.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gollenbico Mesajı Göster
İlk mesajım gümbürtüye gitti herhalde, kimseden ses çıkmadı.
Hiç bir mesaj gümbürtüye gitmiyor demek ki, Yazılarınızdaki gizemi kaldırın
" bu işin önde gelenlerinden olan bir büyüğümüzün fidanlığından"
cevap verecek arkadaşlar olacaktır.
Ben fidancı olmadığıma göre alınacak gücenecek bir tarafım yok, aramızda fidancı arkadaşlar var onlar üzerlerine alınabilirler o nedenle ya hiç yazma ya da bu ismi söyle.

orion1988 ve kamkat38 beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 02:07   #3539
Ağaç Dostu
 
Çamtepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-12-2010
Şehir: İstanbul, Çanakkale, İzmir
Mesajlar: 646
Dünyanın en kısa pazarlama planı

Merhabalar

Cevizi ticari amaçlarla düşünenler için aşağıdaki resim öz bir "pazarlama planı" şablonu sunuyor. İngilizce ama Google Translate kullanılarak kaba da olsa Türkçe'ye çevrilebilinir.



Kaçımız bu boyutta düşünüyoruz/düşündük bilmem, ama yeni başlayacakların bu plan üzerinde biraz kafa patlatıp da bu işe (ya da herhangi bir işe) girmelerinde fayda var.

Orjinal yazı burada.

Syg.

ladikli beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 07:41   #3540
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 07-05-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 30
Galeri: 2
Altay ceviz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leonfather41 Mesajı Göster
işte resim fotoshop değilse tabi,,,


Burada görmüş olduğunuz resim kesinlikle photo shop değildir bilakis kendim çektim isterseniz devamınıda yükleyebilirim

altay ceviz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024