agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni738Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2013, 14:30   #301
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
ne varsa toprakta var
ister doga sevgisi
ister rant sevgisi hepside toprakta....
+1

Özeti budur!


Düzenleyen syılmaz : 12-01-2013 saat 14:49 Neden: düzenleme
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2013, 12:32   #302
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Yorum yapan tüm dostlara teşekkür ederim... Aslında bize de iyi bir fırsat gibi geldi ancak malesef araziyi alsak ev yapmaya para kalmıyor. Arazinin dibinde oturan köylülerle çok muhabbet ettik... Elektrik var, bir minicik ev var 2 oda oraya bağlanmış. Köylünün dediğine göre su da var. Ama evet zeytine bakacak insan yok. Yaşlılar ancak kendilerine yetecek kadar yapabiliyorlar. Genşler de var,onlar da Bodrumda Akbükte iş peşindeler. toprakla uğraşmak istemiyorlar. Netice de zeytinlikler çok çok bakımsız kalmış. Biraz daha para olsaydı...fiyat çok iyiydi. 70 dönüm - müstakil tapu. tabii alıcı olsak araştırırız iyice tapuyu - ama duygusal nedenlerle işte alıcı olamıyoruz -evet çok büyük: bizim gibi doğa sevdalısı birileri daha olsaydı,altından kalkılırdı ama çevremizde yok...
Bu arada dediğim yer o ilandaki yer değil, oranın yolu yok, dağda. burası tabandan başlıyor,yol var yani arsaya, oradan dağa doğru çıkıyor. Şimdi zeytin para etmiyor diyorlar. Toplatacak güç yok. İmece usulü kendileri toplasalar ya...Bilmiyorum. Aşılamak lazım belki zeytinleri, budayıp gençleştirmek lazım, bunların masrafı ne olur, onu da bilmiyoruz..Ne zaman köylere gitsek, kahveler dolu, okey gırla gidiyor. Köylü toprağını fahiş fiyata satma derdinde.yine de onlar emlakçılar kadar değiller. siz siz olun aman emlakçıya bulaşmayın. Kaç kere gördük birinin 100 istediği yere emlakçı 200 diyor.Durum böyle...

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2013, 23:22   #303
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Birgi'de yaşam

Arkadaşlar Merhaba,

Daha önceki yazı ve paylaşımlarımı " Ev yapımları hakkında " başlığı altında yazıyordum ancak, sanırım artık bu bölümde yazmam daha doğru olur, zira artık yeni evimde yaşamaktayım.

" Kaçıp gittik, nasıl yaşayacağız? " sorusuna en kolay cevabı sanırım ben verebilirim, çünkü ev bitmeden önce tayinimin Birgi'ye çıkmış olması benim için yaşamı daha da kolaylaştırdı. Hepinizin bildiği " Yavaş Şehir " yapılanması için aday kentlerden biri olan Birgi'de çalışıyor ve yaşıyor olmak çok, ama çok keyifli. Burada yaşam yavaş ve huzurlu olduğu kadar, zevkli de. Tabii bu zevk kavramınızın nasıl olduğuyla ilgili. Mesela, okula yürüyerek dere yolundan giderken karşınıza aniden çıkan sincap, ya da, kendisini göremeseniz bile ağaca vurduğu darbelerle varlığını duyduğunuz ağaçkakanın size verdiği zevk, sanırım az çok bir fikir verebilir sizlere.

Kış olduğu için ısınma konusuna değinmemde fayda var sanırım. Keyfe keder zamanlarda yaktığım ocağın verimi gayet iyi. İlk başlarda biraz tütmüştü ama, iki sıra daha tuğla ekleyince, sorunu çözdüm. Ancak çekiş arttığından, odunların dayanma gücü de ters orantılı olarak azaldı.

Hani bir fıkra var : Erzurum'lu dedeye sormuşlar; " Küresel ısınma hakkında ne düşünüyorsun?" diye. " Vallah sobanın yerini heçbirşey tutmir!" demiş. İşte o hesaptan, ben de kuzine sobanın yerini hiç bir şeyin tutacağını sanmıyorum. Yüzeyi geniş ve kovalı olduğundan, yanma verimi hayli yüksek. Normalde, oda kapılarını kapalı tutuyorum ama, açmam gerektiği zamanlarda da, oraları da ısıtmada başarılı oluyor. Tabii uyku moduna alamıyorsunuz o zaman. Çekmeceleri ve üzerinde pişen " lezzet" lerden bahsetmeme gerek yok sanırım.

Geçen sonbaharda, koca bir traktör kasası dolusu odunu 350 liraya almıştım. 50 liraya da ağaç motoruyla böldürdüm ki, gayet ucuza mal oldu. Ama tabii ki, kömürle birlikte yakıyorum ki dayanma süresini uzatabileyim.

Su büyük şehirlere oranla çok ucuz. 4 er aylık periyodlarda bakılıyor saatlere ve 25 lira civarında geldi hep faturalarım. Dörde böldüğünüzde, çok az bir meblağ tutuyor yani. Şehirlerden daha pahalıya bile mal olsa değerdi, çünkü inanılmaz lezzetli suyumuz. Birgi, Bozdağ'ların hemen dibine konuşlanmış olduğundan karla beslenen su kaynakları şimdilik çok temiz ve zengin. Umarım hep böyle devam eder.

Burada yaşıyor olmaktan benden daha memnun olan bir birey var; köpeğim Goldie. Kendileri bir Golden Retriever olmalarına rağmen, artık bildiğiniz köy köpeği oldular. Allah korusun, içeri hırsız gelse kuyruk sallar, salyalarıyla adamı bayar ama, sesiyle baya bir bekçilik yapar hale geldi. Sabahları gezdirme ve parklardan dışkısını toplama derdinden kurtulduğuma da çok seviniyorum. Dahası, uçsuz bucaksız arazilerde geziyor olmaktan o da çok memnun. Hem, horozlardan tutun da eşeğe kadar geniş yelpazede arkadaş çeşitliliği var keratanın.

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Sorularınız olursa, seve seve cevaplamaya çalışırım. Kalın sağlıcakla.

Eklenen Resimler
   
kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2013, 23:55   #304
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Sevgili arkadaşlar,
Sayfaya arada bir uğruyorum.
En önemli görülen konular, kusura bakmayın ama, detay!
Bahçe, arazi, ev, kulübe... Küçük ya da büyük olmuş!..
Isınma sorunu şömine mi kuzine mi?.. Son teknoloji nedir?..

Bunlar gerçekten birer detay!.. Hem öyle detaylar ki, şehirden kopmanızı engelliyor, Gitmiş olsanız bile, şehri de oraya sürüklemenize neden olan faktörler oluyor!

Önemli olan, karar vermek!.. Şehri, tüm konforuyla birlikte terk etmek!.. Gemileri yakmak, köprüleri yıkmak!..

Gittiğiniz yerde çözüm aramak işin keyfini orada çözüm bularak sağlamaktır. Ben öyle yaptım. Mutluyum.

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 00:13   #305
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
Merhaba doğadostları,
Kaç zamandır eşimle ben de kaçış planları yapıyoruz. Bunun için o koca Ankara' da didindik durduk,çok çalıştık, dişimizden tırnağımızdan arttırdık. önce oralardan bakındık, bir çıkış bulamadık ve geldik Ege'ye: Muğla'ya. Dedik ki bari iklim yumuşak olsun,deniz yakın olsun. Burası nefis, her yeri ayrı güzel, Şimdi buralarda arazi arıyoruz. Gezdikçe güzellikleri keşfediyoruz. Ancak şartlar çetin ve evdeki hesap çarşıya uymadı : meğer bizim paramız pulmuş da buralarda arazi fiyatları uçmuş. O kadar çok geziyoruz ki: gezmekten bitap düşüyoruz. Bazen bir yer beğeniyoruz, ama başka krtiterlere uymuyor, ne bileyim komşu iyi olmuyor mesela, ya da o köyle ilgili nahoş şeyler duyuyoruz vazgeçiyoruz. Netice de bazı bölgeleri benim diyen emlakçıdan iyi biliyoruz artık köylerde tanıdıklar oluştu ama ne hikmetse bütçemize ve kafamıza uygun bir yer henüz nasip olmadı... Alacağımız araziye göre şekillenmeye karar verdik - önce güzel bir yer bulmalıyız. Sonra ver elini doğa, çalışır çabalar aç kalmayız. (buradan idolümüz Sayın Aliderya Çengel abimize selamlar) Sadede gelirsem, eğer buralarda "Gelin bize komşu olun" diyen varsa bana yazsın lütfen.
P.S. Ovakışlacık köyünde bir zeytinlik bulduk dağın güney yamacında 70 dönüm yaklaşık %30 eğim var. Yolu var. Sahibi sıkışıkmış 180000 e kadar düştü... ancak zeytinler bakımsız hepsi tımar ister... denildiğine göre 1800 zeytin varmış - ben saymadım. Ovakışlacık medeni insancıl güzel bir köy..denize yakın. Denildiğine göre su problemi yok. Zamanında organik tarıma başvurmuş organik tarım yapılabilir belgesi almış ama devamını getirmemiş.Ancak fiyat bizim bütçeyi aştı , daha ev yapılacak, ne dersiniz? başka tavsiyeleriniz olur mu? Fikirlerinizi bekliyorum. Yarın yine gezeceğiz.
Arazinin içindeki zeytin ağaçlarının cinsi nedir acaba? 70 dönüm 180.000 tl çok uygun bence. Daha geçenlerde burda 50 dönüm 250.000 tl ye gitti.

mrduran ve YeniBON beğendi.
sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 15:25   #306
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Ah bir gitsek gerisi kolaydı, ev var ocak var şanslıyız ama

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2013, 16:08   #307
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
aslında bende itiraf edeyim..
yaklaşık iki aydır iyice stresten kaçıp gitmeyi dilime doladım
aslında zaten merkez köyde yaşıyorum
ama akşam karanlıkta eve varıyorum
sadece köyümde uyumuş oluyorum
bize sadece pazar günü kalıyor
o da pat diye geçiyor
hep iş hep iş
stres alabildiğine fazla
ödemeler ,müşteriler,çekler mekler
bitmiyorki kardeşim..
iş hayatında nedense mutlu olan az
belkide biz nedticede çalışan oldugumuzdandır
kazancımız belli...
ögle yemeginde iş arkadaşlarıma şu cümleyi kuruyorum
'geçinebilsem köyüme dönücem'
bir yandan sahip oldugumuz konforu nasıl bırakıcaz
yaşım 37-38 oldu
çoçuklar küçük
emeklilik hayal...
ihtiyaçlar
çoçukların egitimi
falan filan liste uzun
bazanda ticaret hayatımızdaki tecrübeyi köyümde uygulayayım desemde
ticari bakınca mevcut gelirimizin yarısını dahi garanti edemeyiz
birde topragı sevsekte bedensel güçte çok önemli
bir kaç parça arazimizde ticari yaptıklarımızn garantisi yokki....
söyle mütevazi emekli maası kadar düzenli akarım olsa bu masayı bırakmayı iyice düşünür oldum
aynaya bakıncada bu düşündüklerim bir nevi intihar anlamına geliyor
işi bıraksan ertesi gün saglık güvencen yok....
çoçukları nasıl riske atabilirilirim
ara formül olarak işimde biraz daha layt tempoda çalışıp toprağa ağırlımızı artırmaya niyetliyim
hakkımızda hayırlısı olsun
modern dünyanın damgalı mahkumları olduğumuz gerçeği ap açık belli.....


Düzenleyen Safranlı : 17-01-2013 saat 08:04
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 09:15   #308
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen Mesajı Göster
Arazinin içindeki zeytin ağaçlarının cinsi nedir acaba? 70 dönüm 180.000 tl çok uygun bence. Daha geçenlerde burda 50 dönüm 250.000 tl ye gitti.
İşte onu bilmiyorum. Burada köylüler bütün zeytinlere Milas zeytini deyip geçiyorlar. Ben de anlamıyorum, bir anlayanı da bulamadım, bulursam götürüp gösterebilmeyi çok isterim.

sadecegeçen beğendi.
SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 10:40   #309
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAHIRE Mesajı Göster
İşte onu bilmiyorum. Burada köylüler bütün zeytinlere Milas zeytini deyip geçiyorlar. Ben de anlamıyorum, bir anlayanı da bulamadım, bulursam götürüp gösterebilmeyi çok isterim.
Fotoğraf olsaydı yardımcı olabilirdik

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 13:17   #310
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Hem kentten kaçmak , hem de kentteki konforu yaşamak istemek , işte bu işin zor yanlarından sadece biri.
İnsan tek başına değil. Ailesi ve çocukları da kaçış sonunda yaşanacak hayatı sevmesi ve istemesi, gerekir.

Kentten kaçtıktan sonra geçim hiç de zor değil. Bir devlet memuru arkadaş ile konuşurken söylediği şey bunun izah ediyor.

iKİ İNEK BİR MAAŞ DEMEK DEMİŞTİ.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 14:01   #311
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ismail karagülle Mesajı Göster
hem kentten kaçmak , hem de kentteki konforu yaşamak istemek , işte bu işin zor yanlarından sadece biri.
Insan tek başına değil. Ailesi ve çocukları da kaçış sonunda yaşanacak hayatı sevmesi ve istemesi, gerekir.

Kentten kaçtıktan sonra geçim hiç de zor değil. Bir devlet memuru arkadaş ile konuşurken söylediği şey bunun izah ediyor.

Iki inek bir maaş demek demişti.
tespitiniz çok doğru
ben kaçsam eşim ailem uyum sağlayamayabilir
ev halkı sözde konforu sevebilir.
en büyük açmazda bu zaten.
hem köyü sevmek hem şehrin imkanlarını istemek...
Memur arkadaşta anlşıldıgı kadarıyla aynı dertten muzdarip
rasyonel bakınca iki inekten dedelerimiz dahi geçinemedi
biz nasıl geçiniriz...??
hadi geçindik;
gübresini pisliğini bir zaman sonra kim atıcak
o enerji içimizde kalacak mı
ilk hevesimizi koruyabilecekmiyiz
bu arada faturalar düzenli gelmeye devam edecek
gelirimiz ise ancak çay parasını çıkartır
gece gündüz çalışan dedelerimiz hiç masrafları olmadıgı halde zorluk çektiler
neden....
çünkü en büyük problem sosyal güvenceleri yok
yaşalanınca bitiyorsun
ele bakıyorsun
sosyal inkanlardan geri kalıyorsun
çevrenin gerisinde olunca çoluk çocuk ezilebilir...
Insanca ve alnı açık yaşayabilecek standart olsa tamam
benim evim barkım var
çalıştım geçindim
sosyal güvenliğimi nasıl sağlıyacagım
dışarıdan ödesen her zaman paran olmayabilir...
Gibi ..gibi...
Uzadıkça uzuyor
belkide biraz cahil cesaretine ihtiyacımız var
şirket bana sıfır arabayı sınırsız telefon kullanımını tahsiz etti
hadi aynı maaşım kadar kazandım
o arabayı kazanmam için ayda iki milyar kenara koysam iki senede sahibi olabiliyorum ki bu imkansız
sürekli hesap ediyorum
şu andaki ayda iki tekli gelirimin verdiği konforu bulabilmem için en az ayda dört tekli kazanmalıyım
kazandığımızıda sosyal güvence konusunda titizce harcamalıyım.
benimde oy verdiğim iktidar ülkemin hangi tarımsal üretiminde bu kazanca imkan bıraktı ki....
Dedikya bu sayfalarda terapi ye devam edicez başka çare yok....

heyyamola, selis, oz26 ve 1 kişi beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 14:07   #312
Ağaç Dostu
 
oz26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-10-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 349
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
iKİ İNEK BİR MAAŞ DEMEK DEMİŞTİ.
2 inek bir maaş olsaydı köyüler "zengin" ya da durumları iyi olurdu İsmail Bey. hiç inandırıcı gelmedi bana. tabi maaş derken 200-300 lirayı kastediyorsa bilmem...
8 - 10 inek, çok zahmetli bir bakımla, ancak bir memur maaşı kazandırır diye düşünüyorum.

Safranlı ve abay54 beğendi.
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 14:14   #313
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Köyden kaçıp kente gelenlerin bir çok zorlukları olduğu gibi tersini yapanlar için de zorluklar vardır. Önemli olan niyet ve zorluklarına rağmen mücadele azminin olup olmadığıdır.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 14:18   #314
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Köyden kaçıp kente gelenlerin bir çok zorlukları olduğu gibi tersini yapanlar için de zorluklar vardır. Önemli olan niyet ve zorluklarına rağmen mücadele azminin olup olmadığıdır.
tamamen dogru
itiraf edelim demekki bizde o cesaret yok

mrduran ve YeniBON beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 15:04   #315
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Kendi köy şartlarımda ve sorunsuz bir durumun hesabını yapıyorum.
Süt, 5 litresi 6-7 lira.Elle sağılan bir jersey 5 kilo ortalama verir.8.5:40. 40.6:240. (Litresi 1.20 ye geliyor biz bu fiyata satıyoruz.)


240.30 = 7200.Köye gidipte 7-8 ineğin pisliğini halledemeyecek olan gitmeyiversin.

gece, SAHIRE, selis ve 3 kişi beğendi.
çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 15:47   #316
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Kendi köy şartlarımda ve sorunsuz bir durumun hesabını yapıyorum.
Süt, 5 litresi 6-7 lira.Elle sağılan bir jersey 5 kilo ortalama verir.8.5:40. 40.6:240. (Litresi 1.20 ye geliyor biz bu fiyata satıyoruz.)


240.30 = 7200.Köye gidipte 7-8 ineğin pisliğini halledemeyecek olan gitmeyiversin.
Yorumunuza katılıyorum.

Bizim köyde süt çiğ olarak satılmaz. Peynir yapılır satılır. Yaklaşık 7-8 kilo sütten bir kilo köy peyniri yapılır. ŞU anda kilosu 15 tl.

Madem köyde yaşıyacağız. Neden tavuğumuz olmasın , köy yumurtası da olmalı.

Neden bahçemizde sebzemiz olmasın . Köy yaşamı kent yaşamızdan daha ucuzdur. Giderlerimiz de düşüktür.

Köye gidip , kentteki gibi yaşayacaksak problemlerimiz çok olur. Gelirim var .Bunları yapmadan da yaşarım diyorsak . O farklı. Hem çevreye uyumda problemlerimiz olur. Bir müddet sonra her iki tarafta birbirinden sıkılır.

Bir de böyle alternatifler var.
http://www.imeceevi.org/

Milka, SAHIRE, pria ve 5 kişi beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 18:10   #317
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Ben kendi şartlarımı yazdım en azından..

Yemlerimizi çayır ve mol olarak yazın kesiyoruz, kurutuyoruz.Hiç sıkıntısı yok.Kepeğimizde devede kulaktır kayda değer değil, ev artıklarıyla beslenirler (Domates salatalık kabuğu, bayat ekmek, bayat hamur).Jersey ırkı en az yemle en verimli süt fabrikasıdır

pria, YeniBON ve arapsabunu beğendi.
çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 18:15   #318
Ağaç Dostu
 
çiftçi5234's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-01-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 390
Ot yığınları

Otluklar..

Eklenen Resimler
 
çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2013, 08:57   #319
Ağaç Dostu
 
SAHIRE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 649
Galeri: 27
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadecegeçen Mesajı Göster
Fotoğraf olsaydı yardımcı olabilirdik
Fotoğraf çekmedik malesef. Biraz da bütçeyi aştığı için detaya inmedik sanırım.ama eğer o tarafa yolumuz düşerse çeker yüklerim çünkü ben de merak ettim.

SAHIRE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2013, 12:56   #320
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-10-2012
Şehir: SAMSUN da - Sakaryalı
Mesajlar: 146
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Kendi köy şartlarımda ve sorunsuz bir durumun hesabını yapıyorum.
Süt, 5 litresi 6-7 lira.Elle sağılan bir jersey 5 kilo ortalama verir.8.5:40. 40.6:240. (Litresi 1.20 ye geliyor biz bu fiyata satıyoruz.)


240.30 = 7200.Köye gidipte 7-8 ineğin pisliğini halledemeyecek olan gitmeyiversin.
40.6 =240 neyin hesabı anlayamadımda bence bu hesap
8.5=40 günde 30.40=1200 lt süt ayda
1200. (sütün fiy.) 0,800 = 960 lira ayda yapar bence oda bayağı bir para köyde yaşayan için...
Tavuğuydu sebzesiydi derken aylık 1200 liraya gelir bence kazanc

abay5554 beğendi.
abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2013, 13:02   #321
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-10-2012
Şehir: SAMSUN da - Sakaryalı
Mesajlar: 146
Birazda bize kolay geliyor galiba masa başında hesap yapmak ama köyde olsak bazı bilmediğimiz masraflarda çıkar karşımıza ama özlemiyor değilim köy hayatını özlüyorum..

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 20:23   #322
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Kaçabilmeyi başarmışların öyküsü yok mu? Çok güzel bir konu başlığı devam etmesi , izlemesi çok hoş.



Selamlar öncelikle



evet evet ben kaçtım....47 yaşında 2007 hala da kaçtığım yerdeyim..Ne kadar da arkam da beni kovalayan Komiser RİCHIRT (kaçak dizisinden) lar olsa da..

gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 20:41   #323
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Gitmek mi zor, kalmak mı zor ? Diye bir şarkı var mıydı? (:

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 20:49   #324
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Gitmek mi zor, kalmak mı zor ? Diye bir şarkı var mıydı? (:



öncelikle selam.. olmaz mı o şarkı çok daha anlamlı..İnsanoğlu gerçekten neyi isterse onu başarıyor...Kalmak çok kolay..(tabii ki uzun konu açmak lazım) ..6 yıla girdim başından beri hayata yeniden gelmiş gibiyim...




sağlıkcakla

gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 21:25   #325
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Şu anda bu yazıyı , Bolunun mengen ilçesine bağlı düzköy- kemikler mah. den yazıyorum. Ve ben İstanbul'da doğmuş büyümüş halen de İstanbul'da oturan biriyim.

Yani hala tam olarak kaçmayı başaramamış biriyim. Ama köydeyim ve sera ile uğraşıyorum. Dün kendi emeğimle yetiştirdiğim ıspanaklarımdan yaptığım yemeğin üzerine hakiki manda yoğurdunu ilave edip yedim .

Ben hayatımda böyle bir lezzet görmemiştim.

ıspanağın içinde demir var derler. Bu ıspanağın içinde sevgi ve emek de vardı.

Bütün arkadaşlarıma nasip olmasını dilerim .

Sağlıcakla kalın .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2013, 21:47   #326
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Şu anda bu yazıyı , Bolunun mengen ilçesine bağlı düzköy- kemikler mah. den yazıyorum. Ve ben İstanbul'da doğmuş büyümüş halen de İstanbul'da oturan biriyim.

Yani hala tam olarak kaçmayı başaramamış biriyim. Ama köydeyim ve sera ile uğraşıyorum. Dün kendi emeğimle yetiştirdiğim ıspanaklarımdan yaptığım yemeğin üzerine hakiki manda yoğurdunu ilave edip yedim .

Ben hayatımda böyle bir lezzet görmemiştim.

ıspanağın içinde demir var derler. Bu ıspanağın içinde sevgi ve emek de vardı.

Bütün arkadaşlarıma nasip olmasını dilerim .

Sağlıcakla kalın .


selam öncelikle..işin çoğunu başarmışınız...Afiyet olsun

gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2013, 17:01   #327
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Selamlar...
Uzun zamandır hazırlık yaptım..artık kertesidir diyerek çekip gitmeye karar verdim..şuan yer bakıyorum. İlk tercihim çoçukluğumun geçtiüi yalova ve civarı..Burada yazılanlardan inanılmaz faydalar sağladım..Hepinize teşekkürler..

SAHIRE ve abay54 beğendi.
hanbayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2013, 17:12   #328
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-02-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
TODOR....

Selamlar..yakınlarda Yalovada olacağım eğer müsait olursanız yerinizi ziyaret etmek isterim..Kaçıp gidenlerin canlı temsilcisi ile tanışmak isterim.
sevgiler..

hanbayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 14:53   #329
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Sn Hanbayrak, eğer bir konuda yardımcı olabilirsem mutlu olurum. Bir proje çalışması için devamlı Bursa tarafına geçiyorum, denk getirebilirsek görüşmek isterim.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2013, 15:18   #330
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
paranın bize dayatığı seyleri düşündüğümüz için zaten istediklerimizi yapamıyoruz ama ben para olmasaydı ne yapardım ne yapmak isterdim sorusunu kendimce cevapladığım için bisikletimle dünyayı gezme kararı aldım.sizde farklı bir yol çizmişsiniz ama mantık aynı hayatınız bol gülümsemeyle devam etsin

revolutionary_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
arazi, çiftliklik arazi, satılık, satılık arsa, satılıktarla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024