agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2009, 16:43   #451
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Sevgili Aziz Fayda;

Bu bölüme ben de deneyimlerimi önceki sayfalarda aktarmıştım. Kaçış/yapış serüveninizi bir solukta okudum, fırsat bulunca bir daha okuyacağım.

Yaptığınız iş tek kelime ile müthiş bir şey. Güle güle huzur içince oturun. Benimde taş ev hayalim var dı ama olmadı. Bende size benzer çalıştım ev yaptım. Şimdi olsa yapamam herhalde.

Mühim olan bundan sonra istek ve hevesin devam etmesi. Dilerim enerji ve umutlarınız sıcak kalır.
"Cozder" kardeşime katılıyorum. Ama şimdi Şehir ile Köy aynı olmuş. Her kültürden insan önce " benmerkezli" olmayı ilke edinmiş. Sizler gibi hümanist ve insani duygular içinde yaşama arzusu ve beklentileri çok güzel. Fakat uygulamada yok böyle şeyler.

Aziz bey'in çadır kurup havayı teneffüs etmesi çok güzel bir deneyim. Bu konuyu daha önce kaçıp gidecek "kaçık" lar için dile getirmiştim. Önce git yaşa. İnsanları gör, sonra karar ver. Çünkü yaptığımız yatırımlar; çoğumuzun bir atımlık barutudur.

Umutları kaybetmemek dileğiyle......

Kıssa'dan hisse;
Yazarlarımızda Müşerref Hekimoğlu; bir süre Almanya'da kalır. İstanbul'a dönüş yapar. Sabah evinden çıkar: kapıcıya; günaydın! (yanıt yok) sokaktaki gördüklerine; günaydın!(yanıt yok ) derken, gazete büfesine gider; "günaydın" der. Büfeci de çıkarır bir GÜNAYDIN gazetesi verir.

Oturduğumuz yerde günaydın diyecek birileri olmalı.....

Ayazkızı beğendi.
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2009, 00:01   #452
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sevgili efe-can,

Öncelikle ilginize ve olumlu görüşlerinize çok teşekkür ederim. Bir kaç cümle ile çok güzel şeyler anlatmışınız. Bu konuda da ben sizi tebrik ederim.
Evet söylediğiniz gibi, bu hevesler için sadece bir atımlık barutu olanlara yardımcı olamaya çalıştım. Çünkü oturacağımız ve hayal ettiğimiz evi yapabilmek için eğer maddi sıkıntılarımız var ise işimiz daha da zorlaşıyor. Örneğin, ben taş işçiliğini bitirir bitirmez devam edemedim. Çatısız halde ev 2 yıl hayalet ev gibi kaldı.
Bu yüzden ne tecrübem varsa yazmaya çalıştım. isteyenlere daha da yazarım.

Bu arada avatarınızdaki köpek fotografı ilgimi çekti. Sanırım köpeğiniz var. Benim de 2 dişi, bir de erkek kangalım var. Onlar da bu evin ortakları oldular.

Ben de Sn. cozder'in söylediklerini düşündüm. Çok doğru olan izlenimlerini aktarmış. Evet söylenenler çok alışılagelmiş bir yaşam tarzıydı. Birçok köylerde bu hayatı görmek mümkündü. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde de anadoluda bir yerlerde halen devam ettiğine inanıyorum.

Sn. cozder "yaşam moderndi" derken neyi kastettiğini çok iyi anlatıyor. Ama içinde bulunduğumuz çağın gereği modern hayatın şekli değişti. Uzay çağı derken içine ediliyor herşeyin. Bir çok tüketim malı değeri bilinmeden, kullanılmadan eskiyor. Eski zamanda üretim toplumuyken bana kalırsa şimdilerde tüketim toplumuyuz.

selamlar

Aziz FAYDA

mtarslan beğendi.
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2009, 14:07   #453
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
Sevgili Aziz Fayda;

Resimdeki köpekler benimdi; siyah olan afacanı trafik kazasında kaybettim. Diğeri sağ. ( kangal kırması ) Geçen yılda saf kangalım var idi onu da bir kaza/kasıt sonu kaybettim. Şimdi bir tane var. Aslında olanaklarım olsa onlarca köpeğim olsun isterim. En çok kaybetmek korkusu beni köpek edinmekten alıkoyuyor.

Zaman zaman barınağa gidiyorum. Çok güzel köpekler var. O yüzden bir insanın diğerine kızınca " köpek " demesine alınıyorum.

Sözün özü: evinizin içi ve dış'ı çok hoş. Tasarımını güzel yapmışınız bu ortam ; sn eşiniz ve çocuklarınızla mutluluğunuza katkı sağlasın, ışık yumağı olsun.
Selamlar....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2009, 18:01   #454
Ağaç Dostu
 
Zeytinci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-12-2008
Şehir: İzmir/Kaynarpınar
Mesajlar: 1,151
Aziz bey,

Eviniz harika olmuş. Güle güle oturunuz.

Yeşillikler içinde bir cennet, maşallah. Çatı ustanız iyi iş çıkarmış. Şömine'den de memnunsunuz anlaşılan. Çatı ve şömineyi kim yaptı. Özelden de bildirebilirsiniz reklam olmasın derseniz.

Malumunuz iyi usta bulmak zor. İyileri desteklemek gerekiyor.
Sağlıcakla kalınız...

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2009, 23:57   #455
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sayın efe-can,

Köpekleriniz için çok üzüldüm. Bizde köpekler bir tutku hatta ötesinde çocuklarımız olmuştur. Bambaşka bir duygudur. Ayrıca iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, Allah herkesin gönlüne göre versin.

Sayın Zeytinci,

Size de çok teşekkür ederim. Bu evi yapmak gerçekten benden çok şeyler götürdü, şimdilerde ise kaybettiklerimi tahsil etmeye çaılışıyorum ama nafile, giden gitti. Yani analayacağınız fedakarlık gerekiyor.
Aslında çatıya geldiğimde hangi kiremidi kullanayım derken karşıma çatı detayı çıktı. İçine girdikçe birçok detay çıktı ve önemini keşfettim. Çatıyı İzmir'den bir firma Şahan Çatı yaptı. Aynı şekilde şömine derken yine kafam kuma gömüldü. Açık tip mi, kapalı tip mi, kazanlı mı kazansız mı daha bir çok detay. Nihayet doğrusunu bulup doğru karar vermiş olmama çok seviniyorum. İki katlı tüm ev bu şömine ile ısınıyor. İlk anda inanası gelmeyenler yüzleri kızarıp dışarı çıkıyor. Şömineyi Meda Şömine nin İzmir bayisine yaptırdım. Ben ve misafirlerim çok memnun.
En iyi dileklerimle hoşçakalın.

mtarslan beğendi.
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2009, 14:14   #456
Ağaç Dostu
 
Koyu yeşil's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-10-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,273
Galeri: 35
Aziz Bey, hikayenizi baştan sona okudum. Yazılarınızı ve resimleri bilgisayarıma dosyaladım İlerde lazım olduğunda faydalı bir kaynak olacak. Çok teşekkürler.
Çok güzel bir ev yapmışsınız, tebrik ederim. Ailenizle birlikte sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam dilerim.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2009, 10:53   #457
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
Tekrar merhaba,

Dün itibarı ile Olympos'dan dönmüş bulunuyorum. Satmak hata olabilir, işin çoğu bitmiş olabilir ama içimdeki enerjide bitmiş. Tekrar aynı mekanda inşaata devam etme isteği yok nedense. Yeni bir yerde mevcut tecrübelerimle yeniden yola çıkabilirim sanırım.

Neden yazıyorum bunları; yola çıkmadan dikkatli olun diye, kendinizi en kötüye hazırlayın diye. Dünya başınıza yıkılmaz belki ama çok önemli bir karar. Belki benim gibi vazgeçer veya Aziz Bey gibi fazlaca yorulabilirsiniz. Hazırlıklı olmakta, herşeyi bu kaçışa bağlamamakta fayda var.
Cepte bir B planı hep olmalı derim.

Saygılarımla
Kerem Akyar

aziztoprak beğendi.
therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2009, 10:24   #458
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Yer seçimi çok önemli!Kısa bir tatil geçirdiğiniz yer,bağ bahçe kurup yaşamak için uygun olmayabiliyor.En başta çok uzak olup gidip gelmek zor olabilir.İklim yaz mevsiminde cehennem gibi sıcak olabilir.Çevrede sizin frekansınızdan, iyi ve güzel komşular olmayabilir;hatta bir alternatif yaşam forumunda bir arkadaşın aktardığı gibi, bahar mevsiminde geri döndüğünde arazisinde bir ev yapılmış bulup,mahkemelere düşebilir!Bu veya benzer sebeplerden yıllardır gönlüme göre bir yer bulamıyorum.Ceviz,zeytin veya üzüm bağı kuracak yer bakıyorum.Ekonomik açıdan fizibil olması için en az 10 dn.olsun diyorum,bu kez bütçem yetmiyor.Bağ yaşam kültürü yazıma olumlu tepkiler alınca bu durumu da açıp,insanların tecrübelerini işitmek istedim!

cozder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2009, 17:09   #459
Ağaç Dostu
 
ozbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: (MERSİN) MUĞLA/DATÇA
Mesajlar: 809
Galeri: 20
Merhaba,Aziz Bey,
bu güzel eve sahip olmak için verdiğiniz emek için sizi kutlarım,yeni mekanınızda huzurlu,sağlıklı ve bol neşeli günler yaşarsınızı dilerim,

ozbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 19:13   #460
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sn. ozbey,

Öncelikle iyi dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar,

Belki daha önce de bu konuya değinmiştim ama üzerine basa basa yeniden geçeceğim.
Öncelikle henüz bir arazisi, toprağı, bahçesi, tarlası vs. olamayanlara fakat almayı düşünenlere bir iki önerim var. Öncelikle alacağınız taşınmaz ne olursa olsun ne maksadla aldığınız çok önemlidir. Tarım mı yapacaksınız, içine yaşlanacağınız ve uzun süredir hayalini kurduğunuz bir ev mi yapacaksınız, oturacağınız ev yazlık ya da kışlık mı olacak, hobi amaçlı bir bahçe mi olacak, yatırım amaçlı alıp değerlendiğinde satarım amaçlı mı olacak, kiraya mı vereceksiniz gibi bu soruları kendinize sorabilir ya da ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. İşin bizi ilgilendiren tarafı "buralardan çekip gitmek" uğruna içine hayal ettiğiniz bir ev yapmak ve keyfini sürmek ise, işte burası çok önemli bakabileceğiniz kadar bir yer almanızı tavsiye ederim. Sizlere evimin içinde bulunduğu bir dönüm bahçenin hakkından gelemiyorum diye yazmıştım. İnanın yaz işleri başka kış işleri başka. Meyva ağaçlarım ve çiçeklerim var, hatırlatırım sebze bahçem yok (başlı başına bir iştir), kümes ya da küçük baş hayvanım yok.
Bütün bunlarla uğraşmak ve canlı tutmak için (eğer herşeyi kendiniz yapmak zorunda iseniz) inanın bazen ne zaman yetiyor ne su yetiyor ne de para...
Önceliklerinizi ve hedefinizi iyi belirleyerek bu işe başlamanızı öneririm.

Yer seçimi çok önemli!Kısa bir tatil geçirdiğiniz yer,bağ bahçe kurup yaşamak için uygun olmayabiliyor.En başta çok uzak olup gidip gelmek zor olabilir.İklim yaz mevsiminde cehennem gibi sıcak olabilir.Çevrede sizin frekansınızdan, iyi ve güzel komşular olmayabilir;hatta bir alternatif yaşam forumunda bir arkadaşın aktardığı gibi, bahar mevsiminde geri döndüğünde arazisinde bir ev yapılmış bulup,mahkemelere düşebilir!
[COLOR="Black"]
Sayın cozder'in dediklerini de aynen katılıyorum. Bu konudan da daha önce bahsetmiştim. Ev yapmayı düşündüğünüz arazi ya da bahçede mümkünse geceli gündüzlü bir kaç gün hatta daha fazla zaman geçirin. Gündüz gözü ile gördüğünüz yerin gece olunca avantajları ve dezavantajlarını mutlaka görmelisiniz. Eğer bir yerleşime yakınsa ya da içindeyse (köy, nahiye, ilçe, mezra vs.) insanlarıyla ilişki kurup tanımaya çalışın. Bahçenizde ya da arazinizde o yörenin insanına yevmiye karşılığı bir iki iş yaptırın. Alış-verişi görün. Benim tavsiyem eğer şehir içinde yaşamış belli bir yaşam kültürüne sahip insanlar olarak yöre insanı ile çok fazla ilişkiye girmeyin, yakınlaşmayın derim. Bilmem ne bey ya da bilmem ne hanım olarak kalın. İçinde olduğum ve şu anda yaşadığım için söylüyorum, kesinlikle bu tür ilişkiden hem siz memnun olursunuz hem de onlar.

Küçük bir hatırlatma daha, bahçe, arazi vs. alacaklara söylüyorum, mümkünse kendi suyunuz olsun. Taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. Herşey tamam su yoksa bahçeniz ya da yaşam alanınız bir hiçtir bu kuraklıkta...

selamlar

Aziz FAYDA

aysozbek ve mtarslan beğendi.
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 16:51   #461
Ağaç Dostu
 
efe-can's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2008
Şehir: Menderes-İZMİR
Mesajlar: 113
TOPLU KAÇIŞ

Bu bölüme bir öneri eklemek istiyorum. Yukarıda arkadaşlarımız yazmış oldukları deneyimler, yeni kaçmak isteyenlere çok iyi bir kaynak oldu. Her sayfa iyice okunmalıdır. Sonuçta karavanla kaçmıyoruz. Yeni bir düzen kuruluyor. Yeni ortamdan kaçmak daha da zor oluyor.

Bunu aza indirmenin başka bir yolu da TOPLU KAÇIŞ tır. Aynı frekanstaki bir kaç insanın toplu olarak gitmesidir. O zaman gittiğiniz yerde başka insanlara gereksinim olmaz. Bilgi alışverisi ve dayanışma daha iyi olur.
Selamlar.

2013 ve aziztoprak beğendi.
efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 15:09   #462
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sayın efe-can,

Daha önce de bu konuyu bir arkadaşımış dile getirmişti. Bence parlak bir fikir. Aynı kafadan ve felsefeden insanlarla toplu kaçış mümkündür. Yine de tüm konularda ve ayrıntılarda birleşmek ya da aynı frekansta buluşmak tam anlamıyla imkansız ama en azından benim köy yaşantısında çektiğim sancılar yaşanmaz ayrıca toplu faaliyetler insanları birbiriyle kaynaştırır. Dayanışma da arkasından gelir.

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 15:35   #463
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
aziz beye tamamı ile katılıyorum, bırakın tanımadığınız başka bir yerde ev yapmayı, bahçe kurmayı, bazen doğup büyüdüğünüz yerde bile bu tür sorunlar çıkabiliyor.
ince elenip sık dokunması gereken bir konu
selamlar

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 15:50   #464
Ağaç Dostu
 
selim_50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2007
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 641
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cozder Mesajı Göster
Bağ kültürü.Bilenleriniz,yaşayanlarınız vardır.
Geçmişte kentlilerin kurduğu yaşam bahçeleri.
Tam anlamıyla terki diyar düşünmeyip de,tabiatla haşır neşir olup ara sıra mutlu olmak isteyenler için bir tarz,artık kaybolmuş bir yaşam biçimi.
Ben Özlüyorum!
İç Anadolu'da geçmişte bağ kültürü vardı.(Ankara,Eskişehir-Karabayır,Konya-Meram,Kayseri-Erkilet)Yazlık olayının bilinmediği bir dönemdi,dedelerimiz şehirlerin 8-10 km uzağında yaklaşık 2 dn.arazi içinde küçük evleri olan bağlarda yaşardı.O devirlerde henüz muhafazakarlaşma yoktu.Hafta sonları bağlarda genç kız kahkahaları duyulurdu!Yaşam modern'di.Çocuklar uçurtma uçurur,salıncakta sallanırdı.(Biraz büyüyünce cennet kaybolur yerini kuyudan su çekme gibi ağır bedensel angaryalar yüklenirdi!)İnsanlar iyiydi,görgülüydü,iyi komşuluk vardı!Sonra ne yazık ki şehirler büyüdü,zevkler değişti,bağlar varoşların içinde kalıp sonunda yok oldular!
Merak ediyorum bu atmosferin yaşandığı kültür hala bir yerlerde devam ediyor mu?
merhaba sayın cozder;

Evet hala bağ evi kültürü var (Nevşehir) ama tamamen şekil değiştirmiş durumda, şimdi bağ evleri sizin bahsettiğiniz gibi kullananılmayıp, tamamen başka amaçlara hizmet ediyor, (herhalde anlamışsınızdır)
selamlar
selim güney-nevşehir

selim_50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2009, 16:18   #465
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
TOPLU KAÇIŞ

Bu bölüme bir öneri eklemek istiyorum. Yukarıda arkadaşlarımız yazmış oldukları deneyimler, yeni kaçmak isteyenlere çok iyi bir kaynak oldu. Her sayfa iyice okunmalıdır. Sonuçta karavanla kaçmıyoruz. Yeni bir düzen kuruluyor. Yeni ortamdan kaçmak daha da zor oluyor.

Bunu aza indirmenin başka bir yolu da TOPLU KAÇIŞ tır. Aynı frekanstaki bir kaç insanın toplu olarak gitmesidir. O zaman gittiğiniz yerde başka insanlara gereksinim olmaz. Bilgi alışverisi ve dayanışma daha iyi olur.
Selamlar.
Hiç kolay değil.

Türkiye'de şimdiye kadar bir örneği olamadı.(Yabancı ülkelerde pek çok örnek var)

Bir tek imece evi bu yolda ilerliyor.Gelişmeleri takip ediyoruz.İmece evinin aldığı süreç aslında çok önemli...İmece evindeki gelişmeler sanıldığından çok daha fazla insan tarafından takip ediliyor.Yani mikroskop altındalar.

Burada başarılı olunursa gerisi gelebilir.

http://www.imeceevi.org/

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 01:02   #466
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
Epeydir yazan yoktu...
Korkmadım değil tıkandı diye

http://www.nestavilla.com
Prefabrik evler. Denk geldi dolaşırken. Estetikten uzak bence ama, pratik bir çözümde olabilir bazılarımız için. Fiyat listeside vermişler!!!

İhmal etmeyelim burayı olur mu? Ufak bir yazı bile iyi hissetiriyor.

Saygılarımla
Kerem AKYAR

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 09:16   #467
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın therapido,

Bir iki satır da ben ilave edeyim.

Ekonomik krizi boşlamak mümkün değil. Her taraftan rüzgarını yemekteyiz. Böyle bir günde, belirli bütçe ile çıktığımız yola devam mı, yoksa otur bir kenara bekle hava dursun bir hele, sonra bakarsın ne yapacağına deyen akla uymak mı doğrudur diye düşünürken, gelişmeler düşüncelere galebe çalabiliyor.

Bahçe duvarları için yaklaşık 15 kamyon taşı aldığım kişi ile dün karşılaştım. Bana, bir evlik çıkma taş buldum, fiatta anlaşabilirsem taşın tamamını sana ocak taşı fiatı ile versem alırmısın diye sordu. Olabilir dedim. Haber bekleyeceğim, uygun fiat gelirse, taşı göreceğim ve parasını ödeyip, satıcının yerinde bekleteceğim. Bu arada şantiye elektriği bağlatmak için fiat aldım. Panonun yerinde sıkıntım var onu aşarsam elektriği bağlatacağım.
İlk etapta sadece temeli yapmak planım. Eğer bir aksilik olmaz ise eylül başı gibi ben start alacağım gibi görünmekte. Zaten bir iki görüşme var onlara tamam der isem frene basma imkanım kalmıyor. Tek durabileceğim yer kabanın başlayacağı nokta olacak.

Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 22:58   #468
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Sevgili therapido, alıntıladığım cümleleriniz çok hoştu, bu bölümle ilgili ben de sık sık aynı korkmayı yaşarım.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi therapido Mesajı Göster
Epeydir yazan yoktu...
Korkmadım değil tıkandı diye
İhmal etmeyelim burayı olur mu? Ufak bir yazı bile iyi hissetiriyor.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 21:06   #469
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Kaçmak!
Toplu kaçmak!
Bu ifadelere itirazım var!
Sorunlar, kaçmak istedikleriniz,nereye giderseniz gidin sizi takip eder!
Ama aynı frekanstan insanların bir araya gelmesinde fayda görüyorum.Gittiğiniz her yer oradaki insanlar kadar güzeldir.
Ayrıca toplu hareket etmek maliyeti düşürür,rantabl kılar.Ben hep bahçe kurmak hayali kurduğum için min.10 dn. düşünüyorum.Bu ölçeğin altının hobi olacağını söylüyorlar!
Arazi maliyeti açısından 1 dn.ve altında küçük parsel için satıcılar 20 ila 60 bin isterlerken,örneğin 40 dn. büyük arazilerde makul fiyatlı yörelerde dn. fiyatı 5 ila 10 lira oluyor!
Demek istediğim belki çok istekli bir grup oluşur da beraber hareket edebilirse herkes fayda görür!
Son olarak Şarköy'de oldukça uygun fiyatlı bağlıklar var ama bu iktidarın şaraba karşı önyargısı ve tutumu belli!Ekonomi gözlüğü ile bakamadıklarından,şarap sektörünü baltalayacaklar diye buralara gitmeye tereddütlüyüm!
Görüşlerinizi beklerim!

cozder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2009, 20:55   #470
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Hiç kolay değil.

Türkiye'de şimdiye kadar bir örneği olamadı.(Yabancı ülkelerde pek çok örnek var)

Bir tek imece evi bu yolda ilerliyor.Gelişmeleri takip ediyoruz.İmece evinin aldığı süreç aslında çok önemli...İmece evindeki gelişmeler sanıldığından çok daha fazla insan tarafından takip ediliyor.Yani mikroskop altındalar.

Burada başarılı olunursa gerisi gelebilir.

http://www.imeceevi.org/
Sevgili Dostlar,

Bu sayfada yazı yazarken nedendir bilmem çok keyif alıyorum. Kesinlikle bir ev yaptıktan sonra bilmişlik edası ile değil aksine yaşadığım olumsuzlukları ve sevinçlerimi paylaştım şimdiye dek. Yaşadığım deneyimleri örnek alıp bir kaç dostumuz benimle irtibata geçip tecrübelerimden faydalanmak istedi, çok sevindim. Bence paylaşmaya ve tartışmaya devam edersek daha neler öğreneceğiz ve peşimize kimler takılacak şimdiden merak ediyorum.

Sn. denizakvaryumunun göndermiş olduğu imeceevi projesini inceledim. Bilmiyorum sizler biliyomuydunuz ya da duymuşmuydunuz. Zaman zaman toplu olarak aynı frekanstaki dostlarla bir şeyler yapılabilir mi diye konuşuyorduk. Getirilerini, götürülerini konuşuyorduk, nereden buralara gelmiştik, takip eden dostlar çok iyi anımsayacaklardır.
İmeceevi projesi için emek veren tüm gönüllülere ve isteklilere teşekkür ediyor ve alkışlıyorum. Kesinlikle henüz yolun başında olan bir girişim olsa takdir edilmeli ve teşvik edilmelidir.
Arkadaşlar, buradan kaçıp gidelim derken söz gelimi bir düdükle yatıp bir düdükle kalkmak gibi ya da sözleşmeye dayalı bir hayat nasıl olur ve buradaki dostlara ne kadar uygun bilemem. Bildiğim şey bana uygun bir yaşam tarzı değil. Bana kalırsa Türkiye'mizin şartlarında ekolojik yaşam standartı çok yüksek ve henüz toplu yaşam olarak hazır değiliz. Ama imeceevi bir başlangıç yapmış, başım üstüne.
Epeydir bu sayfada yazışıyoruz, kendi deneyimlerini paylaşan arkadaşların arasından tanıyabildiğim kadarıyla böyle bir yaşantıyı tercih edecek çıkmaz diye tahmin ediyorum.
Çok ciddi kurallar var, herşeyden ötesi sözleşme var. Kooperatif olarak geçiyor. Sahip olacağınız alanın (ev, bahçe vs.) sadece 50/1'ne hissedarsınız. Ama bu ev benim diyemezsiniz. Başka bir hissedar "ben onun evini istiyorum" diye karşınıza çıkabilir. Ben kooperatif yöneticiliği de yaptım. Birçok ayrıntı ver asıl konumuz bu değil.
Arkadaşlar kaçıp gidelim derken baltayı taşa vurmayalım. Bizim kaçıp gitmekte amacımızı, hedeflerimizi az çok buradaki arkadaşlar ile paylaşmıştık.
Huzur, dinginlik, izolasyon, doğa, sessizlik ne eklerseniz ekleyin.
Tıpkı Kerem bey'in dediği gibi ben ege çocuğuyum. Evimin bahçesinde güle oynaya mangalda balık rakı yapamadığım sürece, hiçbirşeyden habersiz, sessiz kalmak istediğim zamanları yaşayamadığım sürece kaçıp gitmişin neye yarar. Zaten şehirde askerdik. Başkalarının ya da bir yönetimin yaşamıma özel kurallar koyması ya da böyle bir yerde yaşamak bana göre değil.

Hani toplu hareket olur dedik. Denenmelidir dedik. Zaten aynı freakansta olan insanlardan kasıt, toplu yaşamın kurallarını benimsemiş, belli bir kültür düzeyine ulaşmış, aynı fikirde ve anlayışta olan topluluk diye anlıyorum. Yanlış anlamışsam düzeltin lütfen. Birbirine çok yakın olmayan, benzer yapılarda, birbirinden bağımsız arazilerde ya da bahçe içlerinde mahalle oluşturarak aynı kafadan dostlarla yardımlaşarak, sevip sayarak birlikte yaşayalım. Belli toplu yaşam koşullarında ve kurallarında hayatımızı sürdürmeye eyvallah. Zaten hiç de zor değil. En basidi oturduğumuz apartmanlarda bunun benzeri bir yaşam tarzı sergiliyoruz, öyle değil mi ? Bazen bizi sıkıyor bazen de mecbur olduğumzu düşünürüz. Yeterli kurallar bence. Çok fazla kanun nizam bu yaştan sonra bizi sıkar. Ben bundan sonraki yaşantımda (yani kaçıp gitmekten kastım) kaliteli ve sağlıklı yaşam, huzurlu, stressiz bir ortam, hani üç beşte aynı kafadan dost, mümkünse, egeliyiz ya bir de denizin iyot kokusu...

selamlar

Aziz Fayda

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 11:37   #471
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Becerebilirsem inşaası muhtemel evimin ve de köyün resmini yükleyeceğim

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 11:56   #472
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Ancak başardım..
Köyün en sağında ,yeşil binanın arkasındaki tek katlı ahır işte bizim potansiyel ev mekanımız
Köyün en ''yel alan '' yeri
İşaretliyim dedim ama beceremedim,köy de köylükten çıkmış kasabalaşmaya başlamış gördüğünüz gibi

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 15:25   #473
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Google Earth 'de gezinirken bir fotograf gördüm, sizin yüklediğiniz bir fotografa çok benziyor sanırım siz yüklediniz. İnternette çok güzel eski taş-ahşap karışımı evler gördüm, bunları yaşanır hale getirmek çok mu zor olur acaba?Siz oralarda yakından görmüşsünüzdür.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 15:40   #474
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
bahsettiğim evler şu tipte evler..

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2009, 21:48   #475
Ağaç Dostu
 
Açelya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-02-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 233
Küçük bir üzüm bagımız var, heryıl kendi şarabımızı yapıyoruz.bizimde bir ahşap ev hayalimiz var onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz ufak ufak.

Açelya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 10:26   #476
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Hmm kendi bağına sahip olmak,kendi şarabını üretmek,kulağa çok heyecan verici geliyor sevgili Açelya Oralarda Urlice bağları da var değil mi? Çok merak ettiğim halde kısmet olup gidemedim.Zaten benim özbekle bağım tam anlamıyla gönül bağı.Ben eşimle evlendikten sonra kıymetlendi özbek.Çünkü kayınvaldem 18de köyden ayrıldıktan sonra sadece arada ve çok seyrek ziyarete gitmişler .Ama ben izmirli oldugunu duyunca konuyu deştim deştim,şimdi hepsi havaya girdi;orada bir ev hayalimin peşine takıldılar Sadece ev olsa iyi,köyün dışında atıl duran,köydeki akrabaların yalnızca asırlık zeytinlerini topladığıbir bahçe de var.Bununla ilgili zihni sinir projemi de birazdan anlatırım.Şu an işyerindeyim de bana müsaade...

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 11:46   #477
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Aşağıya o bahsettiğim bahçenin ve manzarasının resmini yükledim.Benim hayalim burda ceviz bahçesi kurmak .Aslında aklımdan bağ da geçmedi değil,Ama sanırım bağcılık daha zor ve daha özen istiyor.Bu yüzden ceviz bahçesi daha aklıma yattı .Gerçi çok bir bilgim henüz yok yavaş yavaş okuyor,araştırıyor,öğreniyorum.Daha vakte ve de nakte ihtiyacım var.Acele etmiyorum,edemiyorum Ama çok heves ediyorum.Şimdilik olaylar hayal bazında olduğundan köye seyahatlerimiz sıklaşmadı ,ama oraya gittiğimizde muhakkak bağınızı ziyaret etmek ve sizinle tanışmak isterdim sevgili Açelya Sizden öğreneceğim çok şey var sanırım.Bağ bozumu ne zaman?Ay çok heveslendim birden,keşke orda olsam da bağbozumuna katılsam...

Eklenen Resimler
  
Ayazkızı beğendi.
RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 12:07   #478
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın riko.köydeki yeriniz de güzel ama en son resimlerdiğiniz bahçeye bayıldım.çok güzel bir yer.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 12:32   #479
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Evet Ali bey yaa,ben ve eşim bu bahçeyi bu sene gördük ilk kez ;içimiz gitti resmen.kayınvaldemin çocukluğu geçmiş burda.buğday ekerlerlermiş,orada gece yatarlarmış annesi ve kardeşiyle,nasıl ıssız bir yer anlatamam.70 yıl önceki halini düşünün bir de...gece de dayıları gelince parolalı bir ıslık çalarmış ,bunlar sevinirlermiş.bizi oraya götüren dayı oğlu da hastası,oralı olmasına rağmen bu bahçeye ayrı bir çok düşkün.mis gibi kekik kokuyordu .gelin bize kekik,tavşanotu vs topladı ordan,harikalardı başka resimleri de var ,birazdan yüklerim.yine hastam geldi de çıkmam lazım :P

RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2009, 13:39   #480
Ağaç Dostu
 
RİKO's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 124
Ali bey, sevdiniz diye ''beylik''in (bizimkiler böyle diyor orası için) diğer resimlerini de yolluyorum.Ben zaten ara ara bakıp meditasyon yapıyorum

Eklenen Resimler
     
RİKO Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024