agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni411Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2009, 15:09   #31
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sizin oraya kargo da zor olur, köy dağıtımı falan derler uzar da uzar. Malzemeyi buradan tedarik edip, kargolasam siz oradan sadece ustayı bulsanız diyeceğim ama...

Sn. Ahmeter;

Sizde yardımcı olmak istiyorsunuz ama Sn. Alideryacengel plastik boru kaynak makinası ne? Diyecektir şimdi Aslında görmüşlüğü varsa, eli de yatkınsa daha önce de belirttiğim gibi çok çok kolay ama... Aması var işte.

Bu arada verdiğim linkteki hidrofor fiyatı çok uygun, eneinde sonunda buna ihtiyaç olacaktır kaçırmayın derim. Büyük ihtimal Çin malı bir şey ama dilerseniz sadece çamaşır makinası kullanacağınız zaman fişini takarsınız, size uzun zaman hidroforluk yapacaktır. Hemen belirteyim kışın dondurmamak şartı ile.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 15:13   #32
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Şimdi tekrar baktım da pompanın üstünde hidromat yokmuş, fiyatta o kadar cazip olmuyor Ama taş çatlasa 200 TL'ye hidrofor tedarik edilebilir.

Ben interneti birz dolaşayım bakayım

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 15:16   #33
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Aslında şöyle bir şey

http://www.irka.com.tr/index.php?do=...roduct&pid=141

Çamaşır makinasının musluğundan önce takılırsa yeterli. Fakat burada pahalı yanlış hatırlamıyorsam 100-120 TL. gibi bir fiyata rastlamıştım burada.

100-120 Lira da olsa ona vermektense 200 Liraya hidrofor almak daha iyi. sizde hidrofor yazıp bir bakının isterseniz.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 17:22   #34
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
serdar bey.ilginiz ve zahmetleriniz için çok teşekkür ederim.ben işi bilen birinin yardımını aldıktan sonra gerisini hallederim.ilçede kargo şirketinin bürosu var.ben gerekirse oradan teslim alırım hidroforu.su tesisatı duvar üstünden gitmek zorunda zaten.bu evin duvarlarının bir kısmı sonradan yeniden örülmüş.ilk yapıldığı zamandan kalma duvarlarını delmek çok zor.70cm. kalınlığında taş duvar.duvarın resmini yüklüyorum.mavzer mermisi işlemez içine.ben sonradan yapılan duvarlardan su borusunu eve sokmayı düşünmüştüm.sonradan yapılan duvarların bir kısmını küp şeklinde topraktan tuğla benzeri bir şeyle örmüşler.onları delmek kolay olur.anlattıklarınızı keyifle okudum.sadece bir nokta takıldı aklıma.ben burada hiç kış geçirmedim.martta geldim.ama her yıl kar yağdığını ve evin tam tepede olduğu için hiç rüzgarsız kalmadığını biliyorum.büyük ihtimalle kışın sıvıları , hele demir içindeki sıvıları donduracak soğuklar olacaktır.olmazsa garaj gibi bir yer var eve bitişik.3 tarafı kapalı.depoyu onun içine koyarım.rüzgar almayacağı için donmaya karşı daha garantili olur.çok soğuklardada kuru çuvalla sararım.bahsettiğiniz 1 tonluk kimyevi madde naklinde kullanılan sıvı depolarından gördüm.yaklaşıl küp biçiminde 1m.x1m.x1m.ebatlarındaydı.hatta etrafında demirden koruyucu bir kafes vardı.onun burdaki fiyatını öğrenirim.sanırım yeni depodan daha ucuzdur.depoyu buradan temin ederim.ben ayın 21 inde maaş alıyorum.o gün ilçeye gidiyoruz hanımla.aylık alışverişimizi yapıyoruz.depoyu gördüğüm yere de gideceğim.bir tane alırım.sanırım hidroforu da buradan temin ederim.çok fazla fiyat farkı olursa size tekrar yazarım.

Eklenen Resimler
  
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 23:39   #35
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Tesisatı demir boru değil plastik boru ile yaptırın, hem daha kolay, hem daha sağlıklı, hemde daha ekonomik.

Depo olarak aynı depodan bahsediyoruz, orada da bulabildiğiniz iyi olmuş, burada fiyatları 80-85 arası diyorlar, oda aracıdan, direkt yerinde sanırım 50-60 Lira gibi bir rakam olsa gerek. Kışın depoyu dondurmamakta önemli tabi ama hidroforu dondurmamak daha önemli (başıma geldi de biliyorum ).

Depoyu dediğiniz gibi garaj gibi bir yere koymanız yeter ama hidroforu mümkünse evin içinde bir yere koyun. en fazla çalışırken biraz gürültü yapacaktır ama dondurmaktan iyidir. Dışarıda üstünü sarsanız o zamanda çalıştığında fazla ısınacaktır ki o da motora yine zarar verecektir.

Benim bahsettiğim hidroforun özelliklerini de aklımda kaldığı kadarıyla yazayım. 750 Wat, 1 Hp ve 2 kat 2 daireye yetecek kapasitede olduğu söylendi. Yaklaşık 2 metre yukarıdaki, 12-13 metre mesafedeki 3 tonluk depodan aldığı suyu, hidrofordan yaklaşık 1 metre yükseklikteki 4 musluktan, neredeyse basınç farkı olmadan aynı anda akıtıyor. kendi üzerindeki basınç göstergesinde, borulardaki basıncı 8-10 bar arasında gösteriyor.

Tamamıyla çin malı ama geçen yaz boyu kullandık en ufak bir sıkıntımız olmadı, fakat kışın aşırı soğuklarda maalesef koruyamadık dondurduk. Yaz başında üstündeki hidromatı (tank yerine geliştirilmiş bir aparat) kullanmak suretiyle aynı motorun yenisini aldık, şu anda da sorunsuz kullanıyoruz. Yalnız, ilk aldığımız motor biraz daha sesli çalışıyordu, ikinci aldığımız daha sessiz çıktı Çin işi olunca biraz da şans faktörü giriyor işin içine

http://www.irka.com.tr/index.php?do=...product&pid=89

Şu linkteki hidroforun benzeri bu da 2 kat 2 daire diyor ama 0,5 Hp diyor. Hidromat dediğim de, linkteki motorun üstünde bulunan kırmızı kısmı. Aslında bu linktekini de alabilirsiniz, 286 Liradan 215 Liraya çekmişler fiyatı. İtalyan malı imiş, benim bahsettiğimden daha kaliteli bir şeye de benziyor.

Yinede ulaşamadığınız bir şey olursa, ilçeden kargo alma imkanınız varmış, eksiklerinizi bildirin ben buradan tedarik edip size kargolayayım.

Allah kolaylıklar versin, işiniz rast gitsin inşallah.

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2009, 23:58   #36
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
Ali Bey
Bende köyde otomatik çamaşır makinası için 3,5 metre yüksekte su depom olmasına rağmen hidrofor kullanmak zorunda kalmıştım. Sadece makina çalışırken gerekiyordu. Ama duş yaparken dahi deponun kendi basıncı yeterli oluyordu (Duşun en üst kısmı 2 metre yüksekte idi).

Ses konusunda evet çok abartılı değil ama sessiz bir ortamda biraz sinir bozucu olabiliyor. Sifonu çektikten sonra bile çalıştığını düşünün bir. Bu yüzden sadece makina için kullanıyordum. Birde bazen ön tarafındaki fan pervanesi muhafazasına sıkışıyor, motor dönemiyor çok ısınıyordu. Farketmessem yanardıda sanırım. Çin mallarının huyu suyuda bir değişik oluyor, ilk zamanlar bir gözünüz makinada olsa fena olmaz derim.

Kışında Antalya'da olmama rağmen su borularının geçtiği yer sabah güneşi almadığı için su borularda donuyordu. Öğleye doğru muslukatan akmaya başlıyordu. Eğer depo ile ev arası uzak olacaksa sanırım boruları eve gelene kadar diz boyu toprağa gömmeniz onları donmaktan koruyacaktır. Daha derinlere metrelerce boru döşeyerek, içerisinde devir daim yaptırılan su ile ev ısıtma sistemleri yurtdışında sıkça kullanılıyor. Birde deponuzunda bence doğuya, güneş alan bir yere bakması kışları avantajınıza olur.

Bana öyle geliyor ki bu iş biraz daha uzarsa, Serdar Bey gelip çözecek zaten rakı eşliğinde bu işi

Saygılarımla
Kerem AKYAR

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 09:39   #37
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi therapido Mesajı Göster
Bana öyle geliyor ki bu iş biraz daha uzarsa, Serdar Bey gelip çözecek zaten rakı eşliğinde bu işi

Saygılarımla
Kerem AKYAR
Kerem Bey valla aklımdan geçmiyor değil Nasıl olsa balık tutma imkanı da varmış, yakın olsaydı bu haftasonu orada olurdum zaten

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 11:34   #38
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
arkadaşlar kapım tüm doğa severlere açık.başımın üstünde yeriniz var.ama sırf benim işimi halletmek için bir sürü yol gelinmez.bir de dönüşü var unutmayın.ama yolunuz çanakkaleden geçiyorsa o zaman durum başka.eğer çanakkale - akçay arasından geçiyorsa yolunuz , yolunuzdan yaklaşık 50 km. içeri sapar bana uğrarsınız.rakı dayanmıyor burda.getirdiğimiz gün , en geç ertesi gün bozuluyor.bizde sırf bozulup ziyan olmasın diye içiveriyoruz .o nedenle genelde rakı olmaz benim evde.ama çayımmı var kahvemmi , ne allah verdiyse yemeğimiz de olur.ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz.hiç bir şeyimiz olmasa size yumurta kırarım yahu.burada köylülerden yumurta alıyorum.hem çok lezzetli hem de inanılmaz renkte bir sarısı var.istanbulda yediklerimin ne kadar lezzetsiz olduğunu köy yumurtalarını yiyince anladım.ben 5 aydır doyamadım köy yumurtasına.yani yolunuz çanakkale-akçay arası ise gidiş dönüş 100 km.fazladan yol yapabilecekseniz beklerim.özellikle baharda gelmeye çalışın.oğlak kestiririm size.ama lüks beklemeyin.altı üstü viran bir köy evi burası.ama biz çok seviyoruz.
su deposunu yerleştireceğim yer eve bitişik.arada bir duvar var sadece.boruları da hiç dışarı çıkartmadan duvardan direk eve sokmanın bir yolunu bulacağım.merak etmeyin ben teknik yardımlarınızla evelallah çözeceğim bu işi.çok sağolun.
bu siteyi bulduğum için çok mutluyum.hepiniz benle ayni düşüncelerdesiniz ve çok yardımseversiniz.üşenmeden bilgi ve deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz.çok keyif alıyorum bu sitede.site için emeği geçen ve bu ortamı yaratanlar sağolsunlar.

kashmir beğendi.
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 12:46   #39
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
arkadaşlar kapım tüm doğa severlere açık.başımın üstünde yeriniz var.ama sırf benim işimi halletmek için bir sürü yol gelinmez.bir de dönüşü var unutmayın.ama yolunuz çanakkaleden geçiyorsa o zaman durum başka.eğer çanakkale - akçay arasından geçiyorsa yolunuz , yolunuzdan yaklaşık 50 km. içeri sapar bana uğrarsınız.rakı dayanmıyor burda.getirdiğimiz gün , en geç ertesi gün bozuluyor.bizde sırf bozulup ziyan olmasın diye içiveriyoruz .o nedenle genelde rakı olmaz benim evde.ama çayımmı var kahvemmi , ne allah verdiyse yemeğimiz de olur.ekmeğimizi de kendimiz yapıyoruz.hiç bir şeyimiz olmasa size yumurta kırarım yahu.burada köylülerden yumurta alıyorum.hem çok lezzetli hem de inanılmaz renkte bir sarısı var.istanbulda yediklerimin ne kadar lezzetsiz olduğunu köy yumurtalarını yiyince anladım.ben 5 aydır doyamadım köy yumurtasına.yani yolunuz çanakkale-akçay arası ise gidiş dönüş 100 km.fazladan yol yapabilecekseniz beklerim.özellikle baharda gelmeye çalışın.oğlak kestiririm size.ama lüks beklemeyin.altı üstü viran bir köy evi burası.ama biz çok seviyoruz.
su deposunu yerleştireceğim yer eve bitişik.arada bir duvar var sadece.boruları da hiç dışarı çıkartmadan duvardan direk eve sokmanın bir yolunu bulacağım.merak etmeyin ben teknik yardımlarınızla evelallah çözeceğim bu işi.çok sağolun.
bu siteyi bulduğum için çok mutluyum.hepiniz benle ayni düşüncelerdesiniz ve çok yardımseversiniz.üşenmeden bilgi ve deneyimlerinizi paylaşıyorsunuz.çok keyif alıyorum bu sitede.site için emeği geçen ve bu ortamı yaratanlar sağolsunlar.
Sn. Alideryacengel;

Mutluluğunuz fotoğraflarınızdan bile o kadar net anlaşılıyor ki yazmanıza bile gerek yok. O mutluluğa nail olduktan sonra kim arar konforu lüksü Allah mutluluğunuzu da sağlığınızı da bozmasın, uzun yıllar yaşayın bu mutluluğu inşallah.

Bilgi paylaşırken üşenmek ne kelime, yardımım olabileceğini düşünmekten bile memnun oluyorum. Kalmış ki buradan yazmayı bırakın, zamanım ve birazda ailevi durumlar müsait olsa gelip (rakı ile beraber) kendim yapacağım sizin o tesisat-depo işlerini, hemde hiç üşenmeden

İnşallah zorlanmadan çözersiniz su işinizi, yapabileceğimiz bir şey olursa, her zaman, seve seve ve hiç üşenmeden yardıma hazırım (kendi şahsıma).

Yolum o taraflara düşerse, köy yumurtalı rakıyı muhakkak deneyeceğimi de bilin

Sağlıcakla.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 13:29   #40
Ağaç Dostu
 
denizkedisi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: BODRUM
Mesajlar: 319
Galeri: 2
Bir kitap okur gibiyim,arkadaşlar ne güzelsiniz.
Allah yardımcınız olsun Ali Bey umarım kış da böyle mutlu geçer.

denizkedisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 14:58   #41
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
balıkçı serdar arkadaş.hiç acele etmeyin.ben hep buradayım.ne zaman buralara yolunuz düşerse uğrarsınız.
sayın deniz kedisi.çok haklısınız.ben de zaman zaman burda bişeyler yapmaya çalışırken çocukluğumda okuduğum hikaye kitaplarındaki olaylarla yaşantımın benzeştiğini fark ediyorum.hoşuma gidiyor.kendi kendime gülümsüyorum.kış için dert etmiyorum.ormanlarda kırılıp düşmüş dalları taşısam yakacak olarak bize rahat rahat yeter.bir odamda mutfak sobası/kuzine var.diğerindede duvara gömülü bir ocak.ocak dediğim şömine gibi.ama bildiğiniz taştan.öyle mermerden falan değil.ilk geldiğimizde sobamızı kurmadan önce orda ateş yakıyorduk.ilk üç gece elektriklerimizde bağlanmamıştı.hem ısısı hem de ışığı çok hoşumuza gitti.ateşi bütün odayı aydınlatıyordu ve sürekli hareket ediyordu.
size bahsettiğim bu acağın resmini çektim.üstündeki tüfeği meraklıları iyi bilir :"ağızdan dolma horozlu çifte".köylülerin birinden bulup aldım.sonuncu da bahçemdeki ekmek fırınımın resmi

Eklenen Resimler
     
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 15:00   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
Birkaç gündür heyecanla okuyorum Ali Bey'in kaçışını ve bizimle paylaştıklarını... Ne de olsa bizim de bir kaçış planımız var, ağıra aksak ilerlese de... Öncelikle yürekten tebrik ediyorum. İstanbul zincirini kırmışsınız, çok da iyi yapmışsınız. Umarım tüm problemleriniz çözülür, huzurla yaşarsınız...

Bayramiç benim incelemem altındaki bölge tam 2 senedir... Küçükkuyu'da birkaç kez tatil yaptım, Balya'da kayınpeder'in köyü var, bir de Bayramiç'e gidersek Kaz dağlarını üçyerden çeviririz diye düşünüyorum... Önceleri ceviz veya kiraz bahçesi kurmayı düşünüyordum, sonradan temelli yerleşeyim dedim ama ben sizin yaşta değilim, yaş 31, çocuk henüz yok, bu sıralar çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz eşim Bursa'lı ama İstanbul hayatına iş hayatına arkadaşlarına çok alışkın... Her seferinde "olmaz" diyor, haksız da değil ama bu İstanbul bizi zehirliyor yavaş yavaş farkında da değil. Üç günlük ömrümüz var, sonumuz bir avuç toprak ama hanımı nasıl ikna edeceğiz, çocuk olursa ona nasıl bakarız oralarda bunlar soru işareti... Aslında biraz birikmişimiz var ama oralara (en azından ilçeye) yerleşirsek ne iş yaparız, bunların cevabını bulamadım. Bakalım hergün yeni bir senaryo yazıyorum kafamda ne zaman gerçek olur bilemem... Allah herkese istediği gibi bir yaşam nasip etsin...

Ali Bey, tekrar huzurla mutlulukla yaşamanız dileği ile...

smnvrl beğendi.
açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 15:11   #43
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sn. Açık-pozisyon;

Yenge hanımı İstanbul'dan kaçmaya "ikna etme" çabanıza yardımcı olabilecek "taktiği" geliştirmenizde size fikir verebilecek bir konu başlığı. Yardımı olur inşallah

Ev halkını, topraksız tarıma ikna etmenin püf noktaları

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 15:22   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
Sn. BalıkcıSerdar, bu konuyu zevkle okumuştum ama çocukların katılımı çocuk henüz olmadığı için imkansız İkilemdeyim, bir yanım diyor, daha hanıma söz geçiremiyorsun, tut kolundan götür, diğer yanım diyor haksızlık etme o da insan, onun da söz hakkı var...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 16:34   #45
Ağaç Dostu
 
denizkedisi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: BODRUM
Mesajlar: 319
Galeri: 2
Eşiniz istemiyorsa zor olur, ben 10 yıl önce Bodrum a kaçmıştım İzmir den Gölköydeydik sonra eşim de askerden dönünce burada kaldık.Bazı zamanlar dönmek istedik şu an memnunuz hatta bana kalsa ben daha ücra bir köyde yaşarım ama eşim benden daha sosyal.Allahtan burada iyi bir çevre oluşturdu kendine, hatta şu an İzmir e dönmek istemiyor.İkimiz de öğretmeniz bu elimizi kolumuzu bağlıyor,bana kalsa ben daha da ıssız,sessiz yerleri seviyorum.Ha bu arada Bodrum o tvlerdeki yer değilAma bazı yönlerden özellikle yazın küçük bir İstanbul ama ben öyle yaşamıyorum evim bahçe içinde sessiz sakin.
Emekli olunca kaçar mıyım küçük ve daha serin bir yere diye düşünüyorum ama insanlar çok önemli,hastane olup olmaması... Eşime gösterdim Ali Bey in fotoğraflarını,gerçekten özendik;ben bayanım,bayanlar için büyük sorun böyle yerde yaşamak benim aksimeEşim sıkılabilirdi diye düşünüyorum ama bakalım o yaşa gelince ne yaparız?Buralar bile çok sıkış tepiş amaaa.... insanları çok önemli yörenin . Benim küçük önerim, denemeden sakın köklü değişiklik yapmayın.Ben 13 yıllık evliyim ,çocuğum yok halimden memnunum ,ama daha önceki yıllarda küçük pişmanlıklar,geri mi dönsek mi acaba düşünceleri olmuştu bizde de.İnsanın kendini tanıması,eşiyle iyi anlaşması lazım bu konuda.Beni çoğu kez kurtaran toprakla uğraşmam oldu;ama her bayan bunu istemiyor .

smnvrl beğendi.
denizkedisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 19:01   #46
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RİKO Mesajı Göster
Sayın Ali bey,
Yazılarınızı okuyunca bir gerçeküstü hikaye dinliyor gibi oldum.Bu kadar da olmaz ,günümüzde bu olsa olsa bir masal olur diye düşündüm.Bir de tatlı anlatmışsınız ki...Size yeni ve bence ''gerçek '' yaşamınızda eşinizle birlikte çoook mutlu bir gelecek dilerim.Bir de zorlukları anlatırken yanına kattıgınız o şirin tarifler ve resimler yok mu...Mesela çeşmede çamaşır yıkamak !Bir kadın olarak beni deli gibi korkutacak bu eylem ,sizin anlatımınızla gıpta edilecek bir çamaşır yıkama şölenine dönüşmüş.Göl başında piknik tüpte çay keyfi vs... Anlatın ,anlatın da feyz alalım...
Sevgi ve saygılarımla...
sayın riko.çamaşır yıkarken ne zorluklara katlandığımızı anlamanız için eskiden kaydettiğim kısa bir video yu bir paylaşım sitesine yükledim.izleyin bakın zorluklarla karı koca nasıl mücadele ediyoruz
bu adrese gidin :
http://www.izlesene.com/
amatör kategorisini seçin
sitenin arama motoruna deryacengel yazıp arattırın.4 tane videom var orada.3 tanesi morotsiklette çektiklerim.siz diğerine bakın.başlığı :
radyoda oyunhavası çalınca
olanı bir izleyin.
not: orda ikimizden başka kimse yoktu.mecburen bir elimle kamerayı tutmak zorundaydım.o nedenle görüntüler bazan kaymış ama idare edin.ben amatörüm ne de olsa.


Düzenleyen alideryacengel : 05-08-2009 saat 20:07
alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 22:19   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Mutluluk daim olsun


Düzenleyen denizakvaryumu : 09-11-2009 saat 10:10
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 23:17   #48
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Valla bravo, günümüzde bazı insanlar evde tv. seyrettiği koltuğu bile ısrarla değiştirmekten imtina ederken, hayatınızı tümüyle değiştirmişsiniz, iyi cesaret.

Cesareti başbaşa vermiş, birbirini anlayan kumrular olduğunuz sürece hayata geçirebilirsiniz.

Siz bir tarafa , eşiniz diğer tarafa çekerse elbette uyumsuz bir ilişki oluşur, bir adım ileri gitmek mümkün olmaz.

Kendi açımdan bir doğasever olduğum için, yapabilirim, sorun yok.

Ekmek ve suyun olduğu her yerde yaşayabilirim.

Ama ömrümü de elde çamaşır yıkayarak geçirmek istemem. Nette gezmek varken.

Bence su sorununu kış gelmeden çözmelisiniz, bunun kışı, karı, hastalığı var, Allah korusun.

Zamanla herşey olur, Allah gönlünüze göre versin.

Balıkçı serdar gelene dek, Çanakkale'den size yardımcı olabilecek dostlar olsa keşke...

Maceralarınızı paylaşmaya devam edin lütfen, ilgiyle izliyoruz.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 23:19   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Balıkçı Serdara yol gözüktü

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2009, 23:20   #50
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Bu tontonlara yardım eli uzanmalı, Çanakkale gençliği nerelerdesiniz?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 00:44   #51
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Merhaba acık-pozisyon

Anlattıklarınız (hanımınızın gönülsüzlüğü, geçiminizi nasıl sağlayacağınız, çocuk büyütme, İstanbul'un zehirlemesi ki gerçekten zehirliyor) bana yakın geldi. Benim Bayramiç'e yakın arazim var ve kaçış hazırlıkları yapıyorum.

Amacınız tarımdan geçiminizi sağlamak ise Kaz Dağlarının Bayramiç tarafı en iyi tercihtir zira dağın tüm kaynakları ovaya akar. baraj ve sulama kanalları (Ali Haydar beyin çektiği resimlerdeki göl Bayramiç Barajıdır) var. Su tarımda çok önemlidir. Amacınız turizm ise dağın Edremid Körfezi tarafını seçeceksiniz.

Ben size tarım ile ilgili fikirlerimi anlatacağım. Öncelikle birikiminiz olması lazım. Bu birikimin bir kısmı ile alabileceğiniz kadar borçsuz sulanabilir bir tarla alın. İlk yıl domates ekin (alırken soruşturun son 3-4 yılda domates ekilmiş olmasın). Tarla tarımında birim alana en iyi verim domatesten gelir. Artık bir kere domates ekince bir daha 4 yıl ekemezsiniz. Şimdi bu tarlayı ipotek edip Ziraat Bankası kredilerini kullanarak sertifikalı meyve fidesi dikmenin zamanı. Domatesten kazanmışsanız ki tersi de olabilir, kazandığınızı sermaye yabıp yakın bir tarlayı alarak aynı süreci 5 yıl (sulama tesisatı 5 yıl işinize yarar, amorti etmek için) devam ettirin. Ha komşu tarlayı alırsanız banka alım kredisi veriyor. Zirai kredileri incelemek menfaatinize. bunları yapar iken traktör ve ekipmanları 2el almanız, fazla para bağlamamanız iyi olur,hatta kiralayınız. Tarımda kazanmak için toprak büyüklüğü önemli.

Aslında şehirde çocoğunuz olmaması iyi. Çocuk kırsal kesimde doğarsa alışması kolay olur ve İstanbul'un kirli havasından kaynaklanan solunum rahatsızlıklarına kapılmaz. Ve eğitim aslında buralarda çok kaliteli.Hanımınıza önerim mesleği uygun ise Çanakkale yerleşmek için iyi bir seçenek, hem sizde tarlaya gidip gelebilirsiniz bir yandan da tarım sezonu dışında çalişabilirsiniz.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 00:59   #52
Ağaç Dostu
 
bayindirmevki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 442
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
sayın riko.çamaşır yıkarken ne zorluklara katlandığımızı anlamanız için eskiden kaydettiğim kısa bir video yu bir paylaşım sitesine yükledim.izleyin bakın zorluklarla karı koca nasıl mücadele ediyoruz
bu adrese gidin :
http://www.izlesene.com/
amatör kategorisini seçin
sitenin arama motoruna deryacengel yazıp arattırın.4 tane videom var orada.3 tanesi morotsiklette çektiklerim.siz diğerine bakın.başlığı :
radyoda oyunhavası çalınca
olanı bir izleyin.
not: orda ikimizden başka kimse yoktu.mecburen bir elimle kamerayı tutmak zorundaydım.o nedenle görüntüler bazan kaymış ama idare edin.ben amatörüm ne de olsa.
Ali Haydar bey

Ömürsünüz. Benim yıllarca hazırlanıp da bir türlü sonuçlandıramadığım işi siz bir çırpıda halletmişsiniz. Günlerdir sizi okuyorum. Anlaşılan İstanbul sizi bırakmış. İstanbul insanı bırakmayınca olmuyor. Helal olsun size. Sağlık ve mutluluklar dilerim.

bayindirmevki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 05:57   #53
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sevgili yüreğinde doğa ve doğanın bir parçası olan insan sevgisi dolu olan dostlar.bilgi ve deneyimlerinize çok ihtiyacım var ama hiçbirinizden fiziki anlamda bir destek almayı düşünmedim bile.ama bu sitede sizlerden hayatım boyunca aldığımın toplamından fazla moral desteği aldım.yani işte şimdi "kim tutar beni" konumundayım.hayatım boyunca çevremdeki tanıdıklarım doğanın mümkün olduğunca az bozulmuş bir yerlerine gitmek istememi anlamadılar.beni anlayan bir eşim vardı.zaten buraya da onun önerisi ve desteği olmasa gelemezdim.şimdi bir site dolusu benim gibi düşünen kişiyle birlikteyim.anlamanız için daha açık yazıyorum.taksi durağında 10 yıldır her gece birlikte çalıştığım şöför arkadaşlarımın sohpetleri "futbol , cinsellik , içki ve kumar" konuları dışına çıkamazken ben onlara şehirdışında stressiz bir hayat yaşamak istediğimi anlatmaya kalktığımda aldığım yanıt yüksesle kahkahalar ve "deli la bu"oldu hep.inanın zaman zaman bende mi bir sorun var diye düşünürdüm.eh demekki yokmuş.sayenizde öğrendim.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 08:41   #54
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 126
Hayır Ali Bey, sizde hiçbir sorun yok, sorun bu metoropol yaşamından, futboldan, kahve sohbetinden başka bir hayat olmadığını düşününlerde...

Bence de artık sizi kimse tutamaz...

Sn. bayindirmevki, bu arada paylaşımlarınız için teşekkür ederim...

açık-pozisyon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 09:24   #55
Ağaç Dostu
 
kömür's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 180
Yorumları keyifle ve imrenerek takip ediyorum. Son tatilimi Kaz dağları bölgesinde köy köy turlayıp ormaniçi ve dereboyu yürüyüşlerle geçirmiştim. Mevsim olarak serin bir dönem olduğundan otelde konaklamıştım. Eylül, ekim ve kasım aylarında her haftasonu yeşil alanlara kaçmaya çalışan ben, eğer bir haftasonunu denk getirebilirsem çadırım ile rakımı kolumun altına sıkıştırıp sizi ziyaret etmeyi çok isterim.
Ne mutlu size
Yapılacak işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

kömür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 09:30   #56
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sn. Alideryacengel;

Fiziki anlamda da destek olmayı çok isterdim ama maalesef çok uzağız, uzaklıktan kastım, sabah çıkıp, orada işi halledip, akşama geri dönebilecek gibi olmaması. Birde o taraflara hiç gelmedim, açıkçası Km. olarak ve saat olarak ne kadar çeker buradan onun hakkında bile bilgim yok. Fakat manevi olarak çok doğrusunu yapıyorsunuz, sonuna kadar destekçiniziz Fiziki olarakta çok elzem bir durum olacak olursa; kırar yıkar yine hallederiz Allah'ın izniyle. Bunu yapacağımı da Sn. Denizakvaryumu biliyor zaten

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 09:37   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Valla Balıkçı Serdarın yaptıklarını gördüm...

Tam tekmil mutfağıyla-tuvaletiyle-vs. 2 ev yapmış.Forumda resmi de var.

Bazı insanların elinden her iş gelir ya işte o kategoriden.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 09:42   #58
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın açık pozisyon.benim yaşadığım köy ilçeye 25 km. mesafede.köy yoksul.yaşam standartları çok düşük.sanırım size uygun değil.sizi ilgilendireceğini düşündüğüm bilgi ve fikirlerimi yazmak istedim.
benim bitişiğimde dul bir hanım ve oğlu yaşıyor.oğlu bu köyden bile bayramiçe gidip gelerek liseyi bitirmiş.kaldı ki tahminim siz ilçenin içinde bir yer düşünüyorsunuz yerleşmek için.şimdide bayramiçte bulunan iki yıllık meslek yüksek okulunda okuyor.ayrıca benim tanıdıklarımın çoğunun çocukları üniversiye eğitimlerini ailelerinin bulundukları şehirlerden başka bir şehirde devam ediyorlar.bunu ilerde çocuklarınızın eğitimini düşündüğünüz için yazıyorum.
size bir tavsiyem daha var.eşinizle beraber bir arkadaşınızın yaşadığı ufak bir ilçeye (ne kadar ufak olursa o kadar faydalı olur eşinizin etkilenmesine) bir haftalığına gidip kalın.sabah tertemiz havada uyanmak , herkesin birbirini tanıdığı ve görünce selamlaştığı bir yer , trafiğin yok denecek kadar az olması , köylülerin satmak için pazara getirdiği taptaze ürünlerini ilk elden ve ucuza almak , ufak yerlerin fakir ama insanlığını yitirmemiş kişileri ile tanışmak , bir yerden diğerine bir kaçdakikada boş kaldırımlarda ağaç gölgelerinden çiçekli bahçelerin ve pencerelerin önünden yürüyerek gidebilmek ve daha bunun gibi sizin fark edip ona da göstereceğiniz şeyler eşinizin düşüncelerini etkileyebilir.
fırsatınız olursa bir deneyin.ufak yerlerde yaşayan bir arkadaşınız yoksa öyle bir yerde bir pansiyona gitmeyi deneyin.ama öncelik bir dostunuzun evinde kalmak olmalı.turistlik bir ilçede aradığınız sıcak insan ilişkilerini bulamayabilirsiniz.oralarda insan ilişkileri değişti.ilişkilerin temel noktası paraya dönüştü.tıpkı büyük şehirlerde olduğu gibi oldu yani.
size bol şans dilerim.her şey gönlünüzce olsun.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 09:54   #59
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alideryacengel Mesajı Göster
.... herkesin birbirini tanıdığı ve görünce selamlaştığı bir yer ....
İşte bende buna çok önem veririm, nasıl burnumda tütüyor bir bilseniz. Ah parmağım dediğinizde, nerden geldiğini görmediğiniz insanların "ne oldu gardaş" diye hemen yardıma hazır olduklarını görmek. Büyükşehir öyle mi? En kalabalık meydanda orta yerde düşseniz, bırakın yardımı üstünüze basıp geçerler

Her şey "maddiyat" olmuş. tamam para her yerde paradır ama "herşey" demekte değildir.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2009, 10:12   #60
Ağaç Dostu
 
alideryacengel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-08-2009
Şehir: ÇANAKKALE
Mesajlar: 218
Galeri: 7
sayın kömür.ben buraya 5 ay önce taşındım.sonbaharda buraları nasıl olur inanın bilmiyorum.ama ilkbaharını gördüm.bir süreliğine ilkbaharda gelip bu köyde kalmanızı tavsiye ederim.bahçem iki dönüm.tamamına yakını da boş.istediğiniz yere kurun çadırınızı.tenceremiz de kaynıyor çok şükür.hanım ekmek te yapıyor.köyde taze süt ve yumurta da buluyoruz.ama bakkalımız yok.sigara , rakı gibi ihtiyaçlarınızı komşu köyden ve ilçeden temin etmek yahut yanınızda getirmek zorundasınız.bir konfor beklentiniz yoksa eğer ne zaman isterseniz buyrun gelin.
sayın balıkçı serdar.bende ankaraya karayolu mesafesini bilmiyorum ama gerçekten mantıklı değil günübirliğine gelip dönmek.yolunuz burdan geçerse mutlaka beklerim ama bir merhaba demek için o kadar yol gelinmez.geldinizmi birkaç gün ayırmanız lazım.

alideryacengel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024