agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni27Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-05-2007, 19:08   #841
Yeni Üye

mavi ve yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaztaşova Mesajı Göster
Mavi ve yeşil'in iki fotografla tanımamızı istediği bitki çok güzel kokulu beyaz çiçekli gardenya.Özelliklerini ve yetişme tekniklerini artık araştırabilir sanıyorum.

Soruma yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Cevap alacağimdan artık ümidimi kesmişken yanıtınızı gördüm ve çok sevindim.
Artık bitkimin adını biliyorum.. gerekli araştırmalarımı yapabilirim.
Esen kalın..

mavi ve yeşil Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 19:56   #842
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Fesleğen mi ?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi steep Mesajı Göster
Bu Bitkinin Ne Olduğunu Söyleyebilirmisiniz.
Balkonda saksıda biber fidesi yetiştirmeye çalışıyorum bundan 2 ay kadar önce saksıdan garip bitkiler yükselmeye başladı son hallerini resim olarak ekledim resimde görünen rengi açık olannın çiçek gibi seyleri dökülmeye başladı ve kurumaya başladı.Acaba soğanlı bir bitkimi yararı varmı bilmek istiyorum.yoksa söküp atmalımıyım.şimdiden teşekkürler.
Eklenen Resimler
Fesleğen benim bahçemde var . Fotoğraflar pek belirgin olmamakla birlikte bence fesleğene benzemiyor.

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 21:17   #843
ayl
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-04-2007
gxly selamlar,
Karşıyaka çiçek festivalinde bizimde çok beğenerek aldığımız bu çiçeğin adının BAHÇE AÇELYASI olduğunu çiçekçi söylemişti.
Latince adını bilmiyorum,ancak çok yıllık olduğunu ve kışa doğru 15-20 cm.den budanarak bir dahaki seneye tekrar çiçekleneceğini de ilave etmişti.

ayl Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 21:38   #844
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayl Mesajı Göster
gxly selamlar,
Karşıyaka çiçek festivalinde bizimde çok beğenerek aldığımız bu çiçeğin adının BAHÇE AÇELYASI olduğunu çiçekçi söylemişti.
Latince adını bilmiyorum,ancak çok yıllık olduğunu ve kışa doğru 15-20 cm.den budanarak bir dahaki seneye tekrar çiçekleneceğini de ilave etmişti.
Selamlar;

Çok güzel güle güle büyütün. Ama sorunuz nedir? Anlayamadım.

Saygılar.

Penelophe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 21:52   #845
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
STEEP:
Balkonda saksıda biber fidesi yetiştirmeye çalışıyorum bundan 2 ay kadar önce saksıdan garip bitkiler yükselmeye başladı son hallerini resim olarak ekledim resimde görünen rengi açık olannın çiçek gibi seyleri dökülmeye başladı ve kurumaya başladı.Acaba soğanlı bir bitkimi yararı varmı bilmek istiyorum.yoksa söküp atmalımıyım.şimdiden teşekkürler

Bu bitkiyi gördüm daha önce soğanlı bir bitki olmadığını hatırlıyorum çok fazla kökü de yoktu sanırım ama fesleğen olmadığını söyleyebilirim

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 22:07   #846
ayl
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 03-04-2007
Sevgili gxyl,
18/05/2007 tarih 126 nolu mesajınızda, isimlerini sorduğunuz,pazar gezinizden almış olduğunuz resimdeki çiçekleriniz için cevap yazmıştım.
Bir yanlışlık mı oldu acaba...

ayl Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 21-05-2007, 22:17   #847
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayl Mesajı Göster
gxly selamlar,
Çok özür diliyorum. bugün iş çok yoğundu, doğru düzgün okuyamamışım Kusura bakmayın lütfen. Ben birşey soruyorsunuz sandım. Çok teşekkür ederim.

Eski 21-05-2007, 22:46   #848
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Mevsimli değil,yumrulu bir bitki.Sonbaharda kuruyup,ilkbaharda tekrar sürüyor,ertesi yıl yumruyu bölerek çoğaltabiliyorsunuz.
Çok teşekkür ederim. Demek ki yumruyu böleceğimde size danışmam gerekecek

Eski 22-05-2007, 09:37   #849
Yeni Üye

Pikapika's Avatar

Giriş Tarihi: 13-05-2007
455 deki 1.resimEichhornia crassipes/water hyacinth miş.

Pikapika Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 10:35   #850
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574

Bu çiçeğin/bitkinin adını bilen var mı?

aybala Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 10:56   #851
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Geçen gün annem gelmiş bize adını sorduğum bitkiyi saksıda görünce bu kır otunu ne tutuyorsunuz burda toprağın gücünü alıyor demiş sökmüş atmış.Anlıyacağınız ne olduğunu öğrenmeye gerek kalmadı.Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

steep Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 11:11   #852
Ağaç Dostu

yasarulutas's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2006
Galeri: 677
pis kokulu

Yol kenarında resmini çektiğim bu bitki nedir, ne işe yarar. Çiçeğinin kokusu berbat. ben kokladım ama sizler koklamayın tavsiye etmem.

Eklenen Resimler

yasarulutas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 11:15   #853
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2006
Galeri: 5
Aybala;
Bu bitki kısmet ağacı(Clerodendron trichotomum) süs bitkileri,sarılıcılar ve çalılar bölümünde var.Cerrahpaşa hastahanesinin bahçesinden topladığım tohumlarını ekmiştim,üç minik fidem var.

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 11:20   #854
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
ALINTI-------

YILAN YASTIĞI ( Arum maculatum ) / Apocinaceae

Diğer İsimleri : Danayağı, Yılanfidanı, Yılanekmeği, Filkulağı.
Bilinen Bileşimi : Bitki alkaloide benzer madde aronin, konisin, saponinler, nişasta, yağlı maddeler vs. ihtiva eder
Özellilleri : Sinirsel ve psikolojik sakinleştirici, tansiyon düşürücü, sakinleştirici, bağırsak hareketlerini artırıcı.
Önerilen Hastalıklar : Basur, öksürük, sıtma, mesanede veya böbreklerde oluşan taş veya kum, mide ağrı ve ekşimesi, karaciğer hastalıkları, basedow, glakom, depresyon, yüksek tansiyon (özellikle hamilelik dönemlerindeki), bazı zeka bozuklukları, şizofreni.
Haricen ; Köksaplar dövülerek, lapa halinde haricen mide ve bağırsak ağrı ve şişkinliklerine karşı konur. Bundan 1/10 nisbetinde ispirto ile karıştırılarak elde edilen tentür romatizma, nikris ve basur hastalıklarına etkilidir.
Kullanım Şekli ve dozu : Taze köksaptan mısır danesi kadar, bir parça su ile yemeklerden sonra alınır veya ince rendelenmiş köksap, 100 gr. bal ile karıştırılarak yemeklerden sonra günde 3 defa yemeklerden sonra birer tatlı kaşığı alınır. Tentür halinde, bir tatlı kaşığı köksap 300 gr. soğuk suda 8 saat bekletilir. Süzüldükten sonra günde 3 defa yemeklerden sonra birer kahve fincanı alınır.
Yan Tesirleri : Zehirli olup fazla dozlar mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve ishal yapar. Kurutulan ve kaynatılan bitkinin zehiri kalmaz.
-------------------

Lütfen burdan bu bitkileri şifalı diye (dozu kendimize de sakladığımızı belirtsek de alkaloid standizasyonunun yapamadığımız bu zehirli bitkileri) her derde deva gibi yüceltmiyelim.
evet yılan zehirinden tansyon ilacı yaptık ama...
imzamda da yazdığım gibi...
zehiri ilaç yapan DOZUdur vede bitkilerde özelikle bu türlerde türe ve çevre şartlarına bağlı bir standardizasyon yapamıyacaksak... telafuz dahi etmiyelim.

bu şahsi fikrim.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 15:07   #855
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Adını bilmiyorum, öğrenmek istiyorum...

Geçen yıl ( 2006 ) Şubat ayından beridir bahçemde yetiştirdiğim bu bitkinin
(bodur bir ağaçcık) adını öğrenmek istiyorum. Size onun hakkında biraz bilgi vereyim... İlkbahar mevsiminde çiçeklenmeye başlıyor yaz mevsimi süresince çiçekleri devam ediyor.Çiçekler, önce koyu mor bir kapsül gibi,sonra açıyor. Kenarları mor, kendisi beyaz ve çift kat , gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Kış mevsiminde ise çiçeklenme yok denecek kadar az. Şu anda yaklaşık 1 metre boyunda. Çiçeklerin azalması ile(sonbahar) birlikte resmini gördüğünüz şekli ile tohum dolu yuvarlak dikenli tohum keseleri oluşuyor, kuruyup çatlayınca tohumlar ortaya çıkıyor. Yere dökülen tohumlardan şu anda yeni fideler oluşmaya başladı. Umarım bu bitkiyi tanıyan çıkar da bende bahçemdeki bu güzel bitkinin adını , huyunu, suyunu öğrenirim. Şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 17:26   #856
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba,

Bu çiçeği 4 sene önce almıştım, yaz kış demeden sürekli balkonumda yaşıyorlar.Her bahar ayrı bir canlanıyorlar.Adana'da balkonda, pencere önünde çiçek yetiştirmek isteyen herekese öneriyorum.

Bunu bize satarken cam güzeli diye satmışlardı, sonradan öğrendim ki bu cam güzeli değil.Cam güzelinin çiçekleri de buna benziyor ama yaprakları, gövdesi çok farklı.

Sonra bir fidancı adına "Medine Gülü" dedi ama kime sorsam öyle bir çiçek duymamış

Beyazı ayrı güzel, pembesi ayrı güzel. Nedir sahiden bu nefis çiçeğin adı?

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 22-05-2007, 17:55   #857
Ağaç Dostu

Sayın MSaygin
Bu Rozet çiçeği-Catharanthus.Adanada yaz kış yaşayabilir ama İstanbulda kışın yaşayamıyor,biz onu her sene yeniden dikmek zorunda kalıyoruz. Rozet,Bodrumda en çok yetiştirilen çiçektir,bana hep Bodrumu hatırlatır.

Düzenleyen Ferda Ülkümen : 22-05-2007 saat 20:33
Eski 22-05-2007, 20:11   #858
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Alıntı:
Sayın MSaygin
Bu Rozet çiçeği-Catharanthus.Adanada yaz kış yaşayabilir ama İstanbulda kışın yaşayamıyor,biz onu her sene yeniden dikmek zoronda kalıyoruz. Rozet,Bodrumda en çok yetiştirilen çiçektir,bana hep Bodrumu hatırlatır.
Çok teşekkürler, nihayet öğrenmiş oldum gerçek ismini
Yazdığım gibi burada yaz kış dışarıda duruyor, 4 senelik olanların gövdeleri parmak kalınlığını geçti.
Yalnız, bir başka başlıkta;
Alıntı:
Geçen yıl gördüm,mayıs ayında hercai menekşesi ve rozet çiçeği(15 C nin üzerinde açmaz)fideleri dikiliyordu.Birçok yerde dikkatimi çekti,1 metre kare toprağa 8-10 adet çalı formunda fidanlar dikiliyor.(Ateşdikeni,kartopu,lonicera gibi)Ben bunu ziyankarlık olarak görüyorum.
yazmışsınız.Burada bir yanlışlık olabilir mi, benim çiçeklerim özellikle yaz aylarında açıyor ki Adana yazın 40C civarı.Bir şeyi yanlış mı anladım acaba? Siz de zaten Bodrum'da yaygın olduğunu yazmışsınız, oralar da oldukça sıcak.

Selamlar

Eski 22-05-2007, 20:26   #859
Ağaç Dostu

Ne kadar dikkatlisiniz MSaygin
Evet yanlış yazmışım,'çuha 'yazmayı düşünmüştüm.
Sizin pembe domatesler ne durumda? Ben de ektim,5-6 cm boyundalar.
(PD notlarınızı şimdi gördüm,okuyacağım.)

Eski 22-05-2007, 21:01   #860
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

merhaba,

Benim pembeler 2.çiçek gruplarını açtılar, ilk gruptakiler de meyveye döndüler, yaklaşık olarak 2-3 çapa erişti domatesler

Eski 22-05-2007, 21:18   #861
Ağaç Dostu

Bol ürün almanızı dilerim.

Eski 22-05-2007, 21:35   #862
Ağaç Dostu

yasarulutas's Avatar

266. başlığa cevap bulamadım. Aradım gene bulamadım.

Eski 23-05-2007, 08:17   #863
Yeni Üye

mavi ve yeşil's Avatar

Bu bitkinin adını merak ediyorum..çiçek açarmı?

Eklenen Resimler

Eski 23-05-2007, 08:26   #864
Yeni Üye

mavi ve yeşil's Avatar

Bendeki renkleri bunlar, başka renkleride var..
harika görünüyorlar ama adını bilmiyorum.

Eklenen Resimler

Eski 23-05-2007, 08:32   #865
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
Alıntı:
Aybala;
Bu bitki kısmet ağacı(Clerodendron trichotomum) süs bitkileri,sarılıcılar ve çalılar bölümünde var.Cerrahpaşa hastahanesinin bahçesinden topladığım tohumlarını ekmiştim,üç minik fidem var.
Ferda Hanım teşekkürler

aybala Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2007, 10:41   #866
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Geçen yıl ( 2006 ) Şubat ayından beridir bahçemde yetiştirdiğim bu bitkinin
(bodur bir ağaçcık) adını öğrenmek istiyorum. Size onun hakkında biraz bilgi vereyim... İlkbahar mevsiminde çiçeklenmeye başlıyor yaz mevsimi süresince çiçekleri devam ediyor.Çiçekler, önce koyu mor bir kapsül gibi,sonra açıyor. Kenarları mor, kendisi beyaz ve çift kat , gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Kış mevsiminde ise çiçeklenme yok denecek kadar az. Şu anda yaklaşık 1 metre boyunda. Çiçeklerin azalması ile(sonbahar) birlikte resmini gördüğünüz şekli ile tohum dolu yuvarlak dikenli tohum keseleri oluşuyor, kuruyup çatlayınca tohumlar ortaya çıkıyor. Yere dökülen tohumlardan şu anda yeni fideler oluşmaya başladı. Umarım bu bitkiyi tanıyan çıkar da bende bahçemdeki bu güzel bitkinin adını , huyunu, suyunu öğrenirim. Şimdiden teşekkürler...
Datura, veya Brugmansia sınıfı, özelikle dikkenli meyve kapsülü içindeki siyah tohumları hyo- scopolamin, atropa benzeri zehirli sayılabilecek miktarlarda alkaloidler içerir. bitki Bakımı için bu forumda çeşitli kereler yazıldı ancak ben zehiri konusunda uyarmadan edemiyorum.
gerçi bu alkaloidler beşeri ilaçlarda da kas gevşetici olarak kullanılmaktadır ancak saf tek aktif maddeli ruhsatı alınmış galenik formlarında.
Zehiri ilaç yapan DOZudur dozu.

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2007, 13:52   #867
Ağaç Dostu

yasarulutas's Avatar

nergis Diyorlar ama

Bu çiçek nergis değil sanırım. Daha çiçek açmamıştı ve ortam rüzgarlı idi resmini net olara alamadım. Soğanlı değil galiba. Fakat sarı çiçekleri var aynı navruz gibi boyu ise 30-40 cm. olabiliyor mevsimine göre

Eklenen Resimler

Eski 23-05-2007, 15:20   #868
Ağaçsever

yılmaztaşova's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2006
-------------------

Lütfen burdan bu bitkileri şifalı diye (dozu kendimize de sakladığımızı belirtsek de alkaloid standizasyonunun yapamadığımız bu zehirli bitkileri) her derde deva gibi yüceltmiyelim.
evet yılan zehirinden tansyon ilacı yaptık ama...
imzamda da yazdığım gibi...
zehiri ilaç yapan DOZUdur vede bitkilerde özelikle bu türlerde türe ve çevre şartlarına bağlı bir standardizasyon yapamıyacaksak... telafuz dahi etmiyelim.

bu şahsi fikrim.

saygılar
[/QUOTE]

Aynı kanaatteyim.Bitkiler ancak içerdikleri kimyasallar laboratuarlarda tahlil edildikten sonra kullanılacak miktar ve dozaj belirlenerek kontrollü olarak kullanılmalı.Halk arasında yüzyıllardır kullanılagelen bu tür bitkisel ilaçlar laboratuarlarca incelenmeli diye düşünüyorum.

yılmaztaşova Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2007, 16:33   #869
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
Arkadaşlar ağağıdaki kır çiçekleri köyüm de çekildi. İsimlerini bilmiyorum. Türkçe **** yöresel isimlerini bilen varmı.?
1. peygamber çiçeği -centaurea cyanus ya da pichleri renginden emin olamadım
2. küre galiba -globularia trichosantha

sabah Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-05-2007, 16:38   #870
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn buket Aknar, bu çiçek Datura stromonium.

sukranayalp Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Etiketler
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025