![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili habibe, resimdeki ağaç ilgili linkte geçen Cydonia japonica - Japon ayvası- Bahar dalı ismiyle bilinen bitkidir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Darla (106) Episcia olabilir diyorum. İnternetten bir bakının. Çünkü fotoğraf çok belirsiz. Eğer bu uymuyorsa Ruelia bitkisini de araştırın derim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba Sükran Hn. Episcia ya benziyor yaprakları biraz ama kesinlikle söyledğiniz iki tür de değil. Çünkü hem çiçeği hemde yaprakları çok tüylü yapıya sahip. Ben bitkimi büyütebilirsem biraz belki anlaşılabilir. Olmazsa aldığım yerden resmini çeker buraya koyarım. İlginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba aşağıdaki bağlantı adresinde yer alan resimde sol tarafta yeşil yapraklı kırmızı minik meyveli bir çalı var,bu çalıyı birçok bahçede gördüm aslında,uzakdoğu bahçelerinde sıkça kullanıldığını düşünüyorum ..onun adını öğrenmek istiyorum.Teşekkürler. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...and_Cranes.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Uzakdoğu Bahçelerinde Açelya-kamelya- Gardenya-ormangülü Gibi çiçekler Kullanilir. Ama Bunun Yapraklari (illüsrastyon Olmasi Sebebi Ile Değiştirilmiş De Olabilir) Net Olarak şu Bitkidir Demek Zor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
nandina domestica imiş...biz buna Cennet Bambu'su da diyormuşuz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğinin tam açmış halini görsem aldığım yerdede yoktu. O zaman belki karar verebilirim. Şayet buysa bile çok güzelmiş gerçektende. Dediğim gibi yolladığınız resimdeki çiçeğe karakteristik olarak benziyor evet ama kesin bir şey demek çok zorlaşıyor sanırım. İlginize ve zamanınıza teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri çok şirin bitkinin. Adı tam belli değil galiba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn Darla ve Çiçeksever, bu bitki Episcia ''Costa Rica'' dır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2009
|
Sayenizde adı sanı pek bilinmeyen elimde seramde olan bitinin ismini öğrendim *** ederim gerçekten küpe çiçeğini andıran bi hali vardı ve bi akrabalığı varmı diye düşünüyodum ama tüylü ve hoş bir görüntüsü var nasıl üretiliyor acaba kaynaklar hep yabancı dil :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Şükran Hn. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Mine hanım, biz arkadaşlarla 3 adet Colocasia( fil kulağı) satın aldık. Aldığımızda yaprakları kocamandı, yeni çıkan yaprakları çok cılız. Saksısını ve toprağını değiştirdik çare olmadı. bu olay 4 yıldır devam ediyor. gübre hiç kullanmadık ondan olabilirmi ? İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Latincesi de Viburnum opulus olsa gerek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
İkinize de çok teşekkürler, netten kartopu(Viburnum opulus ) fotoğraflarına baktım, aynı çiçekler gibi görünüyor. Cinsini öğrendim sayenizde, peki nasıl ortam sever? Satıcı ortanca deyince ben gölgeye koymuştum geçen sene, kısa sürede tüm çiçeklerini dökmüştü, bu sene güneşe aldım, ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Viburnum opulus Rutubetli toprakları sever.Bol güneşten hoşlanır.Çok az gölgeye belki dayanabilir.Soğuğa da dayanabilir.Yani güneşe koyarak iyi yapmışsınız.Çok güzel çiçekleri açacaktır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu.
|
Yine teşekkürler ikinize de ![]() Geçen sene hemen hiç görmedi güneşi, yazık ondan döktü demek ki çiçekleri, bu sene tam güneşte, dip suyunu da bol vereyim o zaman. Sn. Balıkçı, ne yapalım balkonda elimizden geleni yapacağız mutlu etmek için çiçeğimizi.Bu sene bundan çoğaltmaya çalışıp, yaylada bahçeye de ekeyim o zaman, madem soğuğa da dayanıklıymış. Selamlar, |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
126 no'lu mesaja cevap alamadım arkadaşlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Bu gün sığacıkta dolaşırken kale duvarından inanılmaz güzellikte sarmaşık benzeri bitkinin çıktığını fark ettim.Önce biri ekti diye düşündüm daha sonra birkaç metre arayla olduklarını görünce böyle olmadığını anladım.Tam "acaba alsam saksıya eksem çıkarmı,büyürmü " diye düşünürken duvarın tam karşısındaki evin penceresinde saksı içinde görüp çok ama çok sevindim.Fakat bu nedir acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
çiçekleri aslanağızına çok benziyor ama emin değilim |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim aylin ![]() Bende çiçeklerini aslan ağzına benzettim fakat bunlar çok küçükler her bir çiçek yaklaşık 5mm. uzunluğunda ve sarmaşık biçiminde.Yapraklarıda oldukça küçük. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sn İMO bu bitki cymbalaria. Türkçesi yok diye biliyorum. Taş diplerinde çok güzel gelişen ve yere yayılan bir bitki. Forumlardan birinde bir kişi daha sormuştu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim şükranayalp, Hemen bilgi edindim ,gölge seven ve sizinde dediğiniz gibi taş diplerinde yaşayan bir bitkiymiş.Bakalım evde yetiştirebilecekmiyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn Çiçeksever 144 teki çiçekten bende de var komşumuz kapının önüne atmıştı bende eve getirdim aldığımda çok harap bir haldeydi.Şimdi maşallah çok güzel büyüdü bu akşam işasllah bende resmini sizinle paylaşıcam.Bende adını sormak için resmini çekmiştim.Birde minik minik beyaz çiçekler açıyor (kokusuz)gündüzleri açıyor akşamları kapanıyor.Resmi yayınladıktan sonra lütfen sizde bir bakın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Merhaba, Benim çiçeğimle de beni tanıştırırsanız çok sevinirim ![]() Bir arkadaşımda görüp bir dal almıştım ama öldü. Sonra bir daha denedim zor zahmet tuttu ama beni çok yoruyor, çok nazlı. Daha doğrusu ben nasıl bakacağımı bilemediğim için iki de bir cansızlaşıveriyor. Yaprakları tüylü ve kırmızı çiçek açıyor. Adı nedir? Nasıl bakmalıyım? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|