agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Börtü Böcek
(https)




Beğeni Düzeni31Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-05-2008, 01:04   #61
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,419
Galeri: 5
Kenelerin çoğalmasını karıncalar önlüyor!

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, bazı türleri Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına yol açan kenelerin azalmasında, popülasyonunda en önemli rolü karıncaların oynadığı görüşünü savunarak, “Çünkü kenelerin küçük yumurtalarını karıncalar topluyor” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile açıklamada bulundu.
Hastalığın Türkiye'de 2002 yılından itibaren görülmeye başladığını belirten Prof. Dr. Dökmetaş, “2002'de 17 olguyken, olgu sayısı 2003'de 133'e, 2004'te 249'a, 2005'de 266'ya, 2006'da 438'e çıktı. Giderek artan bir oran var'' dedi.
Rusya'da bu hastalığın ilk çıktığı dönemlerde ölüm oranının yüzde 40-50 civarında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2002-2007 yılları arasında Türkiye'de 1820 olgu görüldüğünü, bu olgulardan 92'sinin ölümle sonuçlandığını, yani Türkiye'deki ölüm oranının yüzde 5 civarında olduğunu kaydetti.
Türkiye'deki olgu sayısında giderek bir artış olduğunu, bu konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı’nın çeşitli önlemler aldığını, doktorların ve bilim adamlarının çalışmalar yaptığını ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, doğru bilgilendirmenin çok önemli olduğunu vurguladı.
Hastalığın görüldüğü ana bölgenin Kelkit Vadisi olduğunu, ancak başka bölgelerde de görülebildiğini ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, son yıllarda Tokat başta olmak üzere Sivas, Yozgat ve Erzincan yörelerinden hastalık şüphesiyle vakaların geldiğini söyledi.
Kenelerin kış mevsiminde soğuk ve diğer çevresel faktörlerin etkisiyle yuvalarında olduğunu, toprak altında bulunduğunu ve baharla birlikte beslenmek için dışarıya çıktığını ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, hayvanlara ve insanlara yapıştığını söyledi.
İlkbahar mevsimi ile birlikte hastalıkla ilgili olgu sayısının arttığını ifade eden Prof. Dr. Dökmetaş, gerekli önlemleri aldıktan sonra vatandaşların piknik alanlarına gitmesinde bir sakınca olmadığını kaydetti.
Hastalığın belirtileri, tanısı, bulaşma şekilleri ve korunma yöntemleri hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Dökmetaş, ilaçlamayla ilgili olarak da “Öncelikle her bölge ve her alan ilaçlanmalı mı? Tarım Bakanlığı’nın görüşü de Sağlık Bakanlığı’nın önerileri de bizim görüşümüz de ilaçlama ile kenelerin alanlardan yok edilemeyeceği, ilaçlama sırasında başka canlılara da zarar verilebileceği yönünde.
Çok özel durumlarda ilaçlama yapılabilir. Ama genel olarak Türkiye'nin hangi alanını ilaçlayacaksınız. Kelkit Vadisi'ni düşünün, binlerce dönüm, binlerce kilometre karelik alan. Bu alanın neresini ilaçlayacaksınız?'' diye konuştu.
Kenelerin sinekler gibi uçup, pireler gibi zıplayan bir hayvan olmadığını belirten Prof. Dr. Dökmetaş, evcil hayvanlarla, kuşlarla veya diğer hayvanlar aracılığıyla insanların üzerine geçebildiğini kaydetti.

-KENELERİN AZALMASINDA KARINCA FAKTÖRÜ-

Kuş gribi hastalığının ardından yapılan kanatlı hayvan itlafının KKKA hastalığına etkisi ile ilgili düşüncelere katılmadığını kaydeden Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, ''1989'da ilk olgularımızı gördüm. 1989 yılında kuş gribi yoktu. 2002 yılında bu hastalıktan bizim hastanemize yatan 15 tane olgu vardı, kuş gribi yoktu. 2003'te, 2004'te kuş gribi yoktu. Kuş gribi son 2-3 sene içerisinde gündemimize geldi'' dedi.
Bilim adamlarının ve insanların bir kısmının tavukların keneleri topladığını ve bunun kene popülasyonunda azalmaya neden olduğunu savunduğunu ifade eden Dökmetaş, kenelerin genellikle, tavukların olmadığı dağlık alanlarda yaşadığına dikkat çekerek, ''Kenelerin azalmasında, popülasyonunda en önemli rolü oynayan karıncalar'' diye konuştu.
Bu konuyla ilgili çok önemli araştırmaları olan Prof. Dr. Kosta Mumcuoğlu'nun da bu görüşü savunduğunu belirten Prof. Dr. Dökmetaş, ''Çünkü kenelerin küçük yumurtalarını karıncalar topluyor. Yani sadece 'kuş türünde azalma oldu, kanatlı hayvan türünde, tavuklarda azalma oldu, bu nedenle kene hastalığı arttı' savı, sözleri doğru değil. Bizim tavuklarımız Manyas'ta öldürüldü, Bolu'da öldürüldü. O bölgede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı yok. Tokat bölgesinde, Giresun bölgesinde, Ordu'da çok sayıda tavuk itlafı yaşanmadı, ama hastalık bu bölgede var'' dedi.

-BİYOLOJİK SİLAH MI?-

Bu hastalık virüsünün bir biyolojik silah olarak kullanılıp kullanılmadığı ile ilgili görüşleri de sorulan Prof. Dr. Dökmetaş, ''Bunun bir biyolojik silah etmeni olarak ülkemizde kullanıldığına inanmıyorum. Çünkü biyolojik silah amacıyla kullanan insan, bunu Tokat bölgesinde kullanmaz. Ülkemizin insanlarının çok yoğun yaşadığı, turizmin çok canlı olduğu alanlarda bu hastalığın yayılması bize belki onu düşündürebilirdi. Kesin olarak bu değildir demek istemiyorum. Her ihtimal, her dönemde olabilir'' diye konuştu.
Prof. Dr. Dökmetaş hastalığın görülme oranının ilerleyen dönemlerde azalacağını, hatta biteceğini, ancak bunun kenelerin popülasyonuna bağlı olduğunu söyledi.

Kaynak

http://sivasinsesi.com/chaberdetay.aspx?chbr=5838

Ferda Ülkümen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2008, 21:57   #62
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bu yazı mailime gelmişti geçen haftalarda. Okudum ama tam olarak ta anlayamadım. Başlık :" Bu sene kenelerin azalmasının nedeni anlaşıldı" idi. Sonra yazıyı okudum kenelerin yumurtalarını karıncalar yuvalarına taşıyorlarmış. Sonra da diyor ki "Kenelerin kış mevsiminde soğuk ve diğer çevresel faktörlerin etkisiyle yuvalarında olduğunu, toprak altında bulunduğunu ve baharla birlikte beslenmek için dışarıya çıktığını..." İşte burada kafam karıştı;
karıncaların yuvası da toprak altında değil mi? Yumurtaları taşıyorlarsa belki de onlara yardımcı oluyorlardır, tıpki yaprak bitlerinde oldukları gibi?

Belki de yazıyı tam anlamamışımdır

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2008, 15:46   #63
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2006
Mesajlar: 71
benim bildiğim kadarıyla keneler zeki bir örümcek türü, ilaçlama filan etki etmiyor, bağışıklık kazanıyorlar, Karedenizi ele geçirdiler, İç anadolu bölgesinin kuzeyini ele geçirdiler, amaçları Anadoluya daha öncelerden gelmiş diğer kene türleriyle birleşmek ve çıkacak yeni türün liderliğinde akdenize açılmak, Ben zehirsiz olan bir türle karşı karşıya geldim, 8 tane olan ayaklarını çok iyi kullanıyorlar, hertürlü zeminde çok rahat hareket edebiliyorlar, çok kaygan zeminlerde ayakları kayabiliyor, kesinlikle kurban seçiyorlar, kurbanlarının üzerinde en yumuşak yeri arayıp oraya yuva yapmaya çalışıyorlar, bu durumda anlaşılıyor ki kene yapıştığı zaman hemen kafasını sokmuyor biraz araştırma yapıyor, o arada gördünüz gördünüz yoksa işiniz zor, çok iyi kamuflaj olabiliyorlar, vücudunda ben olan bir kişide farkedilmeden durabiliyorlar, kurbana yapıştıktan 5 gün içerisinde büyüklüklerinin kat kat üzerine çıkıp kurbanı emiyorlar, içeriye yapışkanımsı bir madde bırakıyorlar, ve oldukça pis bir koku yayıyorlar, uçmadıklarını biliyorum ama onunda kolayını bulmuşlar otostop yapıyorlar, yüksek yerlerden canlıların üzerine atlamak en iyi taktikleri, çok hızlı ve kurnazlar, Avrupada olan türler şehir hayatına uyum sağlamış durumda, Avrupalılar keneyle yaşamayı ögrenmiş durumdalar, söylentilere göre arkalarında israilin olduğu iddia edilsede ben bunu fazla inandırıcı bulmamaktayım, Kenelerin diğer bir türüde yüzyıllar önce insanların içerisine karışmıştır, otopark mafyası, ihale komisyoncuları, dolandırıcılar, bölücü örgütler olarak aramızda yaşamaktadırlar, bilinen en büyük kenelerden birisi En büyük kene düşmanı olarak aramızda dolaşmaktadır. Nice kenesiz günlere,

mavifatihguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 13:47   #64
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Kene ısırığından ölen çiftlik hayvanı neden hiç bildirilmiyor?
Bu virüs hayvanları da etkiliyormuş.
Aşağıda virüs bulaşan çiftlik hayvanlarının etinden de virüs bulaşabilir diyor..

Alıntı:
Enfekte çiftlik hayvanlarının etinin işlenmesi veya yenmesi sonucu insanlarda ortaya çıkabilir.
http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1...%B1_Ate%C5%9Fi

Geçen pazar piknikten eve bir keneyle gelmişim.
Banyo yapmadan önce topladığımız kekiklerin ve taze böğürtlen yapraklarının çayından afiyetle içerken paçamdan düştü.
Sanırm tutanamamasının sebebi bacaklarımın zayıf olması olabilir, uygun bir yer ararken kaşındı ve silkeleyince paçamdan düştü.
Bir hafta kaşındım

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2008, 16:35   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu sene pikniğe veya benzer etkinliklere gitmeme kararı aldım, sonuçta bu bir risk ve böyle bir riski alamam.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2008, 10:27   #66
Ağaçsever
 
deniz-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 58
tedbir....

Kızımın okulunun doğa gezisi var ama bu keneler yüzünden girmek istemiyor.Bir yandanda üzülüyor tabii.Nerede o dağ bayır özgürce gezdiğimiz günler.

deniz- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 16:50   #67
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Kenelerin en büyük düşmanlarından olan Keklik, bağırtlak, bıldırcın gibi hatta tavukların bile (Kuş gribi nedeniyle) azalması bu böceklerin daha çok görülmesine sebep oldu. Ben çocukken üç tane kene ısırmıştı ve epey büyümüşlerdi. Annem banyo yaptırırken fark etti ve kopardı onları. Demekki o kenelerde KKKA yokmuş. Hangi keneye nasıl davranacağız daha kenelerin şeklini bile bilmiyor ve hepsinden korkuyoruz.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 16:55   #68
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.cnnturk.com/DUNYA/haber_d...haberID=366588

http://www.kenekarti.net/

Pikniğe giderken, yanınızda kredi kartı değil, kene kartı alın derim

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 17:03   #69
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Nasıl?

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 17:04   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Eczanelerde satılıyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 17:09   #71
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Yani kuşları öldürelim de kenekartı mı alalım? Anlamadım. Kene kartını yinede alalım yanımızda bulunsun ama kuşların çoğalmasınada izin verelim.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 17:15   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6742635.asp?gid=200

Bu kart cebinizde olsun, ne olur ne olmaz...

Kenenin nasıl çıkarılacağını herkes bilmeli...

Kuşlara gelince, kene artık şehirlerde.Şehirlerdeki kuşlar da bu keneleri yemezler

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 17:27   #73
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
Deniz işte sorun buradan başlıyor. Kene eskiden dağlarda, ormanlarda idi. Ama saygısız avcıların yüzünden kuş popülasyonu azaldı. Arkasından da kuş gribi çıkardılar. Al başına bela dediler. Bu keneleri Ülkemize bol miktarda taşıyan bana kalırsa domuz lardır.
kene kartını Eczanecimizden isteyeceğim.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-05-2008, 18:46   #74
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çiftlik hayvanlarına da yapılıyor mu bilmiyorum ama köpeklere Lyme aşısı yapılıyor. Ayrıca enselerine damla damlatılıp, pire tasması olarak bilinen tasmalardan takılıyor.

Sn.Denizakvaryumu siz yeşil alan aktivitelerine katılmama kararı alırsanız çiftçiler, hayvancılıkla uğraşanlar ne yapsın?
Trafikte ölüm oranı çok fazla, o zaman trafiğe de çıkılmayacak?
Attığımız her adım risk taşıyor fakat ben bu olayın Tv kanallarınca abartıldığını düşünüyorum. Her sene aynı haberleri pişirip pişirip önümüze koyuyorlar. Sırada ithal meyvelerle gelen zehirli örümcekler var. Bu sene geç kaldılar, geçtiğimiz iki sene bugünlerde onların da haberleri dönüyordu. Uzman olduğunu söyleyen bir hanım elinde kavanozlarla örümcek tanıtımları yapmaya başlar yakında.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 01:46   #75
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Her hayvan için çeşitli firmaların, dış parazit ilaçları var. Bunların uygulama şekilleride değişiyor. Omurga boyunca sürülenler, banyo şekilnde ugulananlar, sprey ile barınağa uygulananlar, vs vs.

Yukarıda bahsedildiği gibi konunun ilgi çektiği için, medya tarafından abartıldığını düşünüyorum. Sivrisinekte sıtma taşıyıcısı ama yanımızda kinin ile dolaşmıyoruz. Gerçi medya gazı verse, kinin satışlarında patlama olur.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 02:53   #76
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
Sabahta televizyonda bir programda bu konuyu işlediklerinden beri kaşiniyorum. Çimenlerin üzerinden yürürken aklımdan çıkmaz oldu resmen çimenlerden korkar oldum. Kesin rüyama girecek.
Bir de birşeyden çok çekinir sakınırsan o şey sana gelir düşüncesini de kafamdan atamıyorum böyle düşünürsem kene de gelir beni bulur diye geçiyor aklımdan bu sefer daha çok huylanıyorum.
aklıma gelince sanki kollarımda ve bacaklarımda ayaklarımda birşeyler dolaşiyormuş gibi hissediyorum resmen psikolojimi bozdu bu medya!

limon_agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2008, 11:28   #77
Ağaç Dostu
 
eskimo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-06-2005
Şehir: Didim
Mesajlar: 741
Galeri: 24
Kenelere Laz üsulü çözüm bulundu(!)
Sitenin behçesinde komşumla sebze yetişitiyoruz,
dün bahçeden eve geldiğimde
ot, böcek sevmez ,Laz kocam,'' Bak sakın keneye kendini ısırtma,kene yüzünden ölürsen dünyadaki bütün keneleri tek tek öldürürüm'' dedi.
Ama çözüm için önce benim kene ısırığından ölmem gerekecek.

Ben de kenelerin abartıldığını düşünüyorum.
mesala bizim kenelere halk arasında toz kenesi deniyormuş ve kireçle öldürebiliniyormuş.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 17:04   #78
Ağaç Dostu
 
HAKAN_O's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
Keneden kurtulmanın yolu

bu e posta bugun geldi umarım faydalıdır
daha once duyan varmı?

Eklenen Resimler
 
HAKAN_O Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2008, 17:13   #79
Ağaç Dostu
 
yasarulutas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-05-2006
Şehir: Sivas - Sızır
Mesajlar: 315
Galeri: 677
o meşhur zehrini kusmadan çıkıyordur umarım.

yasarulutas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 00:53   #80
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 46
en iyisi sağlık kuruluşuna müracaat etmek
bu işin şakası denemesi olmaz

limon_agaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 10:06   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
Bunun zararlı olduğu, kenenin bu işlem esnasında strese girip zehrini bıraktığı daha önce açıklanmıştı.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 10:17   #82
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Bu konuyu okudukça aklım iyice karıştı. Şimdi ben evimin önündeki çim alanda yalın ayak dolaşamıyacak mıyım? O çimleri adam etmek için ne uğraş verdim. İlaç sa ilaç, gübreyse gübre (sıvı). Bahçeye her sene en azından 3 römork yanık gübre geliyor. Vay vay vayyy.
Bugüne kadar kene denen haşere ile tanışmadım, aman inşallah da tanışmam. Ama ısırırsa hemen hastaneye gitmem gerektiğini biliyorum. Zaten arılar yüzünden müdavim oldum, bir de bu çıkmaz inşallah.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 11:06   #83
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Türkiye'de bugüne kadar 40 a yakın kişi bu keneden öldü...

Ölü sayısına bakarak , diğer durum ve olgularla karşılaştırma yapılmakta örneğin trafik kazası vs.ile ve "keneden korkmaya gerek yok" yorumları yapılmaktadır.

AİDS için de başlangıçta böyle yorumlar yapılmıştı.

Bugün sivrisineğin bulaştırdığı sıtma hastalığından binlerce kişi ölmektedir.

Aşısı bulunmadıkça, kenelerden yayılan KKKA hastalığı ve ölüm sayısı misli ile artacaktır.
Bu nedenle konuyu küçümsememek ve alınabilecek önlemleri almak gerek.

Bahçeler için en iyi önlem; "tavuk-sülün-keklik vs. beslemek olacaktır" diye düşünüyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 11:22   #84
Ağaç Dostu.
 
MSaygin's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2006
Şehir: Adana
Mesajlar: 1,794
Galeri: 36
Geçen hafta sonu çocuklarla gezmeye gittik, otsa ot, çimse çim gezdik durduk ama hep aklımızda kene vardı.Yazılanlar çok ciddi, bizi de korkuttu tabi.Dönüş yolunda bir baktık, küçük kızımın kulağında kene var.(ya da biz öyle sanıyoruz ) Tüm gün kene konuşulunca biz de tabi risk almamak için doğruca hastaneye, acile gittik.
Hasta kabuldeki bayana "kene" deyince çok şaşırdı, daha kene için gelen olmamış Adana'da oraya
Gelen doktor, "kene olup olmadığını bilemeyiz" dedi.Büyüteçle falan baktık, tam anlaşılamadı ne olduğu.Sonra Baticon'la yumuşatıp bir enjektörün ucuyla kaldırdı yerinden doktor ki biz aynısını evde yapmamak için hastaneye gelmiştik.Orada özel soğutucu sprey, kene makası falan vardır diye düşünüyorduk.Doktor ilgili biriydi ama hastanenin donanımı uygun değildi sanırım.Belki de doktor kene olmadığına emin olduğu için, biz rahatlayalım diye geri göndermeyip aldı o şeyi, bilemiyorum.Sonuçta kene değil, muhtemelen yara kabuğu olduğuna karar verdik ve eve döndük.Komik bir akşamdı

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 11:26   #85
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Geçmiş olsun.
Siz yine de 3-5 gün sonra kan tahlili yaptırın derim.

Bu ve benzeri olaylar aslında en iyi doktorun kişinin kendisi olabileceğini de gösteriyor.

Keneye (olası KKKA lı keneye) batikon sürülmeyeceği bas bas bağırıldı.Ancak kene çıkarıldıktan sonra bu işlem yapılmalı.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 12:08   #86
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Almanya'da yaşayan bir yakınımız uzun süre önce, KKKA vakalarına karşı kene aşısı kullanıldığından bahsetmişti, aşı oluyorlarmış. Bazı Avrupa ülkelerinde bu tür bir uygulama var mı? Bilgisi olan paylaşırsa seviniriz.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 12:17   #87
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Galeri: 21
Sorun virütik ise (viral bir enfeksyon söz konusu ise) aşısı olamaz. Kaldi ki bu tarz aşılar grip aşıları da hastalığa neden olan etmenlerin genetik yapısının her sene değişim göstermesi sonucu bir sene evvelki etmene göre yapılan aşılar da etkisiz kalıyor.
İnsanoğlunun elinde işe yarar profilaktik hatta tedavi edebilecek "ciddi anlamda" herhangi bir antiviral ilaç yok.
Bitkilerde de bu durum böyle... maalesef.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 12:18   #88
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
KKKA hastalığının aşısı veya ilacı yok.

Yapılan tedavi koruyucu bir tedavi değil , bağışıklık sistemini güçlendirici.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2008, 13:01   #89
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Teşekkürler praecox ve denizakvaryumu. Çok yeni aldığım bir habere göre, Almanya'daki yakınımızın torununu çocuk parkında kene ısırmış, hastanede tekrar aşı yapmışlar ve antibiyotik vermişler. Zaten daha önce de aşısı yapılmış. Bu durumda sanırım sadece bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2008, 11:41   #90
Ağaç Dostu
 
HAKAN_O's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 532
Bir tanıdıgımızın 8 aylık bebegi anne ve babasını belgrad ormanında kene ısırmıs bebekği ısıran keneyi farketmeden koparmışlar 1 hafta oldu su ana kadar sıkıntı yok ama belgrat ormanı tehlikeli .

HAKAN_O Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024