agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri

Reklam

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-04-2008, 20:58   #1
Ceq
Yeni Üye

Ceq's Avatar

Giriş Tarihi: 13-04-2008
Ficus Ginseng

Ficus Ginseng ağacı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz rica etsem? Çok ayrıntı olmasada olur. Genel bilgiler..

Öncelikle bakımı kolay bir ağaçmıdır? Bakım önerileriniz? İnternette araştırdım biraz ama bulamadım bilgi. Link versenizde olur. İngilizce olabilir.

Şimdiden teşekkür ederim

Ceq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 10:43   #2
Ağaçsever

gulayb's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Benim bir süredir çok severek baktığım bir tür. Aydınlık bir ortam seven ama güneşe maruz kaldığında kalın ve sert yaprakları dolayısıyla, diğer narin yapraklı türler kadar kurumaya meyilli olmayan dayanıklı bir ağaç. Benim ginsengi ev ortamında yetiştiriyorum. Çok sıcak bir ortam olmadığından herhangi bir problem yaşamadım. Sulama isteği olarak diğer ince yapraklı bonsailerime göre daha az suyla yetinebiliyor, ben sürekli gözlem yaparak şimdiye kadar 3-4 güne bir sulama periyodunu oluşturdum ama havalar ısınınca yeniden bir ayarlama gerekecek. Şu ana kadar üzerinde hiç telleme çalışması yapmadım ama dallarının yapısı buna son derece uygun görünüyor. Hangi stilde çalışmalar yapılabilir bilmiyorum, buna ustalarımız uygun cevapları vereceklerdir. Sonuç olarak bakımı bana göre sorun oluşturmayan ve çok dekoratif bir bonsai seçeneği Ficus Ginseng.

gulayb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 21:20   #3
Ceq
Yeni Üye

Ceq's Avatar

Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Eski 18-04-2008, 06:46   #4
Ceq
Yeni Üye

Ceq's Avatar

Dün Koçtaştan aldım bir tane. İç mekanda yetiştrilebilmesi avantajıma oldu çünkü bu sadece eğitim ağacım. Resmini koyucam bu akşam. Belki biraz fikir oluşur ağacım hakkında o zaman. Daha aydınlatıcı tavsiyeler verebilirsiniz..

Eski 18-04-2008, 07:42   #5
Moderatör

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Forumda, ficusla ilgili bilgi bulabilirsiniz, başlıklara bir gözatın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2008, 13:24   #6
Ceq
Yeni Üye

Ceq's Avatar

Evet var ama Ficus Ginseng ile ilgili bilgi yok. Sadece diğer Ficus'larla ilgili bilgi bulabildim..

Eski 26-03-2012, 15:28   #7
Ağaçsever

bonsaikon's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2012
Selamlar, bende de 2 adet ficus ginseng ve ikisininde yanlarında hedera sarmaşık var. Bunları güney cephe yazın güneş alan camla kapalı balkonuma gölgelik yaparak yerleştirip yaşatmaya çalışacağım. Her ikisininde sıcağa-soğuğa dayanıklı olduğu yazıyor genel olarak. Sanırım biraz nemlendirmeyle uygun ortamı sağlayabilirim. Eğer bu yazı sağ salim geçirirlerse yazarım. Ama bu ağaçlar konusunda deneyimi olan varsa lütfen yazsın.

bonsaikon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 19:38   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2012
Herkese Merhaba

Uzun süredir Bonzai merakım vardı ama bir türlü fırsat bulup başlayamamıştım.Bundan 2 ay önce türünün ficus ginseng olduğunu düşündüğüm bonzai adayı olan henüz şekillenmemiş bir bitki aldım.Bir süre sonra hızlı bir yaprak dökülmesi oldu.Tamamen kurumasından korktuğumdan 1 ay kadar nemli ortamda(banyo) beklettim. Yaprak dökülmesi durdu ve yeni yeni yapraklar hatta filizlenmeler oldu. Son hali bu şekildedir. Bu siteyi inceledim birçok şey de öğrendim. Fakat bu türe has budama ve şekillendirme kousunda bilgi edinemedim. Sizlerden ricam; fotoğrafı incelemeniz, bitkinin sağlığı ve yaşam ortamı hakkında bilgi vermeniz, son olarak budanabilirliğini zamanlamasını ve nasıl olması gerktiğini anlatmanız olacaktır.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler...

Eklenen Resimler

enes_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 19:50   #9
Moderatör

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Ağaç bir sarsıntıyı henüz atlattığı için, budamayı biraz daha bekletin. Sağlıklı biçimde dallanma ve yapraklanmadan emin olunca budama yaparsınız.

Dikine giden iki kalınca dal var onları üçte bir oranında diğer dalları da uçlarından hafifçe budarsınız. Birbirlerine yakın boylarda dallar elde etme çalışırsınız.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2012