View Single Post
Eski 20-12-2018, 21:05   #30
emis
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2018
Ficus ginseng

*** arkadaşlar bende a101 den almıştım ilk denemem olduğu için Kasım. Ayında hemen budama yaptım yaprakları döküldü ağacın. Bir yazıda okuduğum kadarıyla Kasım. Aralık aylarında dinlenmeye bırakın yazıyordu ve ben 1 hafta su vermedim daha sonra banyoda 10dk kadar yıkadım komple yaprakları kökü falan. Sonra bildiğimiz hazır toprak aldım köklerini makasla kestim. Küçük. Saksıya dibine çakıl koydum ve bonsaiyi yerleştirdim sonra toprağın üzerine tekrar çakıl koydum üstünü kapatacak kadar. Daha sonra pencere kenarına koydum ve günde yarım. Saat pencereyi açıp havalandırdım 1 hafta içinde bir çok yerinden yeni filizler vermeye başladı. Budama konusunda izlediğim ve okuduğum kadarıyla her dönem budama ve tel sarma yapılabiliyor. Budarken de dalların ucuna doğru çatal olarak ayrılan yerler varsa ortada olanı kesiliyor ama tam dibinden değil 2 cm kadar yukarıdan. Bir de bir arkadaşım yapmıştı direk tepeye doğru giden dallar varsa onları kesiyordu daha geniş bir yayılım göstermesi için yeni filizler in çıkması için ucku kök artık aldığı besini yukarıya değilde yan dallara veya yeni çıkacak filizler veriyormuş bildiğim kadarı ile bu şekilde ben de bu şekilde yapmayı düşünüyorum...

emis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön