agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-08-2006, 14:36   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
dogadan kuru agaclar 022.jpg

dogadan kuru agaclar 021.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2006, 18:35   #32
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Sayın Ali hocam değerli görüş ve yorumlarınız için çok teşekkürler.
Gönderdiğiniz resimler çok güzel örnekler.Birçok soru işareti ortadan kalkacaktır.Bende iki resim koyayım.

İlki benim yaptığım stile benziyor.Yani tüm ağaç ölü dala sarılıyor gibi.
İkincisi ise sizin buradaki ilk selvi bonsaisinin stiline benziyor.Sonuçta sizde benim gibi ölü dal ile canlı ağacı birleştirmişsiniz.Doğada bulunan ağaçlardan çok farklı şeyler yapmamışız değilmi
P1010347.jpg
P1010342.jpg

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2006, 23:29   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: denizli
Mesajlar: 258
Sevgili Ali Hocam ve Bonsaireef öncelikle gönderdiğiniz resimler için çok teşekkürler

Hocam, gerçekten de dediğiniz gibi doğada beyaz dallar var, galiba ben birazda bu konularda fotoğrafların kurbanı oluyorum. Ne yazık ki bir ustanın elinden çıkmış bonsaileri yakından görme fırsatım olmadı. ve yine ne yazık ki henüz Türkiyede bu kadar yaygın olmayan bu sanatı profesyonel anlamda yapan çok az kişi olduğu için onlara ulaşmak da çok zor. bu yüzden doğala olarak benim bonsai örneklerim internette ki ve sizlerin yolladığı resimlerden başka birşey değiller.. fotoğraf çekim tekniklerinden kaynaklanan sebeplerle de göz yanılması oluyor. kurumuş dal efektli bonsailer de çok parladığı için çok beyaz görünüyor. mesela sizin son gönderdiğiniz ve hikayesini duyduktan sonra benim için daha bir anlamlı olan dede baba ve torun çalışmanızda ölü dal o kadar beyaz o kadar parlıyordu ki, dalın dokusu hiç belli olmuyordu. ve uzun zamandan beri kafama takılan bu soruyu sormak ve düşüncelerimi paylaşmak istedim.. ama sizlerin sayenizde kafamadaki soru işaretleri kayboldu teşekkürler.

ikinci bir mesele de,
Bonsai ye hile sanatı dememin nedeni kesinlikle içinde kötü bir anlam barındırdığını düşünmemedir. belki seçtiğim kelime biraz kaba bir kelimeydi ama o an için onun bulduğum için yazmıştım. Aslında sizin verdiğiniz örnekteki okus pokus gibi; bir ilüzyonistin seyredenleri hayretler içinde bırakacak numaralar yapması, ya da bir ressamın düz bir zemine yaptığı fırça darbeleriyle yakaladığı derinlik duygusu ,perspektif gibi güzel bir hileden bahsetmiştim. tabii ki de bonsai yaşayan bir canlı, ama yine de onu biz yoğuruyoruz ve görenler doğada karşılaştıklları karşılarında dev bir ağacı küçük bir saksıda gördüklerinde bir ilüzyonistin, bir ressamın , **** bir şairin eserlerini görmüş gibi hayretler içinde kalıyorlar, belki daha da muhteşemini görüyorlar( burada diğer sanat dallarını daha aşağıda görmediğimi belirtmek isterim)...Onların kullandıkları cansız materyaller, biz ise bir canlıyla uğraşıyoruz daha fazla sevgi, daha fazla özen ve sabır isteyen bir sanat.. bu yüzden kesinlikle bonsaiyi bir kandırmaca olarak düşündüğümü zannetmeyin, aşağıya bonsaiyle pek ilgisi olmayan ama çok basit hilelerle muhteşem görüntüler yakalamış bir iki fotoğraf karesi ekliyorum
celebi[1].gezgini.com 1.jpg

celebi[1].gezgini.com 11.jpg

celebi[1].gezgini.com 4.jpg
bu resimlere baktığımda gördüğüm şey göz yanılgısı,aldatmaca,sahtelik değil, pratik bir zeka ,görsel bir şölen, yaratıcılıktır.. Tam olarak bonsai ile benzeşmese de bunları aslında kullandığım kelimeye daha yumuşak bir anlam katılabileceğini göstermek için anlattım.

arkadaşlar bana bu kadar uzatmana gerek yoktu biz seni anlamıştık zaten diyebilirler.Aslında bu tartışmalar bizi biraz olsun sizin de sayenizde bonsainin felsefesine değinmek anlamak gerektiğini gösterdi. yaptığımız fikir alışverişleri ve görüşlerle kendimizi daha da fazla geliştirebileceğimiz farklı pencerelerden bakarak ufkumuzu genişletebileceğimizi düşündüğüm için bu kadar uzun yazdım . tabi ki hiç bir şey yüzyüze konuşmak kadar iyi olamaz ama bazen duyguları kelimelerle anlatmak mümkün olmuyor ve yanlış anlaşılabiliyor insan.
sevgiyle kalın

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2006, 20:37   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
.

"Sayin Denizakvaryumu,
Bu tarz icin dusunduklerinizi anliyabiliyorum. Agaclari cok sevdiginizden oyle dusunuyorsunuzdur.Yazacaklarimi okuma firsatin olursa belki bu tarzi sevmene **** en azindan hosgoru ile bakmana faydali olur diye dusunuyorum.
Bircok meyve agaclari daha iyi, daha lezzetli meyve versinler diye insanlar tarafindan cesitli yontemlerle asilaniyorlar ve daha guzel meyveleri hepimiz yiyip midemizi dolduruyoruz ve bunda bir yanlislik yoksa ki kanimca yokur.
Peki mide deyilda goz, gonul dolduracak bir cesit asi gibi baktigim bu isleme[Sayin Bonsaireef,in yaptigi tarz]niye yanlis bir islem diye bakayim? sonucta meyve agacinada kuru dalada yapilan islem bence ayni biri mideye digeri goze hitap ediyor ve su an yalniz resimlerde gorme imkaninin oldugu bu tarzi gercek bir bonsai olarak gorseniz[Sayin bonsaireef,in bonsaisi daha baslangis asamasinda o agaci belki iki uc sene sonra gorme firsatin olur o zaman yazdiklarimi daha iyi anlarsiniz] inanin yureginiz yerinden oynar ve gunlerce de o agaci unutamazsiniz.Bunlarin hicbirisi aldatmaca deyildir bu bir yaraticilik sanatidir ne agac aldatiliyor nede karsi taraftan agaca bakanlar.Zaman icinde yasayan agac sevgi ile ,sevda ile kuru govdeye sarilip omur tuketecek hic birsey sevmeden hic birseye boyle sarilamaz diye dusunuyorum. Agacin sahibide agacinin yasayan ve kuru bir govdeden olusan bir agac oldugunu gizlemiyor dogal olarak ortada aldatilan hicbirsey yok.
Bu tarzda dogada bircok agac gorebilirsiniz sehir disina ciktiginiz zaman cevrenizi iyice gozleyin doganin sundugu tarzlara parmak isiracaksiniz.Iste ustalik dogadaki o tarzlari bir sihirbaz gibi "okus, bokus" yaparak kucuk bir bonsai saksisina aktarmaktir. Bunu yapabildiginiz zaman tarz ne olursa olsun
agac seven biri bunu gormemezlikten gelemiyecektir
"

Sayın Ali H.Ali
açıklamalarınız, tam anlamıyla bonsai konusunda ÜSTAT mertebesine ulaştığınızı gösteriyor,sizi gerçekten tebrik ederim.
Bu konudaki görüşlerim, sizin açıklamanızdan sonra değişti,şimdi olaya daha farklı gözle bakıyorum.
Teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2006, 12:02   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Sayin denizakvaryumu,
yazimi okuma firsati bulmussunuz, okudugunuz icin tesekurler. Kurumus dal[govde ] gorunumlu bonsailer icin goruslerinizin deyismesi ise sevindirici bir olay, bunun ikinci asamasi olabilecek bir kurumus dal gorunuslu agac denemesi yapman ve o denemeyi resimlerle de olsa bizlerle paylasman dahada guzel bir olay olur simdiden basarilar dilerim.
Bonsaide USTAT olmak kolay birsey deyildir cok emek harcamak usanmadan calismak gerekir. Yalniz biliniz ki ustat falan deyilim sadaece bonsai seven ve bonsai yapmaktan zefk alan biriyim,bunlara ekliyecegimiz belki kucuk bir ayrinti olarak son zamanlarda bonsai ogretmeyi seven bir kisiyim. Yinede hakkimda dusunukleriniz guzel seyler tesekur ederim.
Ve bilin ki ben yalniz ogretmiyorum, hic biriniz kendinizi yabana atmayin bilmediklerimide sizlerden ogreniyorum.
saglicakla kalin

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 08:24   #36
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Smile

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
Herkese iyi gunler.
Bir iki gun var bu sayfadan sohbetlerinizi izliyor ve sevincinize buradan katiliyorum. Cunku Turkiyede de bonsai var, sizler varsiniz....

Ali Bey sanırım şu an benim gibi konu hakkında herşeyi okuyup sindirmeye çalışan, bu arada da bir kenarda farklı fidanlar büyütüp, gerekli malzemeler toplayan çok kişi var. Türkiye'de bonsai var ve ben ve benim gibi öğrenme aşamasında olanlar da bu işi başardığında galiba daha pek çok örnek burada resimleri ile paylaşılacak. Sabırla geliyoruz

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 09:58   #37
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Hasan bey sitedeki matkabı tam olarak anlamak mümkün olmuyor ama, burada koçtaş'ta
her işleve göre matkabı kolayca bulmak mümkün.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 11:41   #38
Ağaç Dostu
 
bonsaisever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-08-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,775
Galeri: 48
Önemli olan matkabın ucu.
Özellikle ağaçlar için yapılmış bir matkabın olduğunu duymadım.

bonsaisever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 12:49   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-04-2005
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 779
Galeri: 66
Bu iş ile ilgili "topuz freze" ucu kullanılıyor . İstediğiniz tipte matkaba bu ucu takabilirsiniz. Temin etmek içinde plastik doğrama aksesuarı satan firmalardan alabilirsiniz.

Aşşağıda basit bir şekilde çizmeye çalıştım

topuz.jpg

oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 13:50   #40
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler sayin olmez.
Bonsainin sihirli dunyasina hos geldiniz.Dilerim ki toplamaya basladiginiz bitki fidanlariniz gonlunuzdeki bonsailer olur. Bonsai ne kadar sihirli olsada kendi basina olusmuyor[dogadakiler disinda] deneyim istiyor, emek istiyor sabir istiyor en onemlisi sevgi istiyor, hissediyorum, o sevgi sizde var. sevgi oldugu surece digerleri bir, bir olacak ve evet bu sayfalarda sizlerin bonsailerini de gorecegiz.
Her sey gonlunce olsun

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2006, 14:59   #41
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Hasan bey, Koçtaş'a gittim Matkaplara şöyle bir baktım. çeşit çeşit, fiatlarda keyfe keder, her fiata bulmak mümkün.
Bunun dışında,Oktars'ın örneğini çizdiği gibi başlıkların ağaç oymaya uygun epey çeşidini gördüm. Kullanma amacınıza uygun bir başlığı kolayca bulabilirsiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 21:10   #42
Ağaçsever
 
musubeyd's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2005
Mesajlar: 55
sırf ağaç,tahta işleri için (oyma,desen..) yapılmış aletler de var.'hobi'lere özel alet de bunun için galiba.oktars'ın dediği gibi matkapların uç kutularında aynı zamanda ağaç kesme,yontmaya yarayacak uçlar zaten mevcut gördüğüm kadarıyla.matkapsız veya benzeri aletsiz, bonsailerde ölü-kuru kısım efektleri yapmak çok zor olabilir..

musubeyd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 22:16   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Arkadaşlar elimde resmi yok ama ben bu konuda en iyi sonucu bakır tel den yapılmış disk şeklinde matkap ucuna takılabilen fırçalardan aldım 5-6 ayrı çeşit uç denedim ama en hassas dokunuşla (diğer uçlarda kontrol zor oluyor hiç olmadık bir yere gereğinden fazla dalabiliyor) en pratik çözümü bu şekilde aldım. tavsiye ederim.


Düzenleyen acerpalmatum : 16-09-2006 saat 22:17 Neden: imla hatası
acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 22:29   #44
Ağaç Dostu
 
hasan42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-11-2005
Şehir: Konya
Mesajlar: 517
Galeri: 112
Teşekkürler arkadaşlar. Anlaşılan Türkiye'de temin edebileceğimiz aletler bunlar. Konya'da Koştaş yok ama diğerlerine bir bakayım. Matkap aksesuarları arasında bulunabilme ihtimalini ben düşünmemiştim.

Alıntı:
matkapsız veya benzeri aletsiz, bonsailerde ölü-kuru kısım efektleri yapmak çok zor olabilir..
Ne demezsiniz!
Bir kaç gün önce çocuklarımın odasına bir gardrop bir de bilgisayar masası ve raf aldım. Şu parçalanmış olarak paketlenmiş durumda satılıp evde kendimizin kurduğu mobilyalardan.
Gardrobu yıldız tornavida kullanarak kurdum ama onlarca vidayı suntaya vidalamak beni canımdan bezdirdi. Sonra gidip ucuz bir şarjlı tornavida makinası aldım. Pille çalışan bir makinadan pek bir şey beklemediğim için şimdiye kadar rağbet etmemiştim ama bilgisayar masasını kurarken o kadar rahat ettim ki, daha önce almadığıma pişman oldum doğrusu.

hasan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 23:03   #45
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Az önce tarif etmeye çalıştığım uçlar

Eklenen Resimler
Dosya Türü: gif 28962.gif (7.5 KB, 447 views)
acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2006, 23:22   #46
Ağaçsever
 
musubeyd's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-09-2005
Mesajlar: 55
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan42
Pille çalışan bir makinadan pek bir şey beklemediğim için şimdiye kadar rağbet etmemiştim ama bilgisayar masasını kurarken o kadar rahat ettim ki, daha önce almadığıma pişman oldum doğrusu.
matkap her işe yarıyormuş demek.ama aleti yapanlar,onun bonsaide kullanılacağını hiç tahmin etmemişlerdir herhalde.

(bakır tel den yapılmış disk şeklinde matkap ucuna takılabilen fırçalar..uğur)

üstad, bu fırçalar nasıl bir şey? fırça deyince ... pütürlü ve sert değil mi?

musubeyd Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2006, 01:42   #47
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Çelik tel kıvamında ve oldukça sert bu malzemenin çelik telden olanlarıda var ama benim elimde resmini yolasığım vardı. Farklı uçarda denedim ama en etkili sonucu bu uçlarla aldım.
Hazır konu tazeyken 3 gün önce bu ucu kullanarak yaptığım bir çalışmanın resimlerinide eklemek istiyorum. Daha tam olarak bitmiş değil sadece ne yapılabilir diye uçları denerken yaptığım bir çalışma. Kalan ölü dal çalışmasını seneye yapmayı düşünüyorum.
Bonsaireef bu ağacı tanıyacaktır.

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2006, 01:44   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Yine resim ekleyemedim. cep telefonuyla çekmeme rağmen çözünürlükte problem var sanırım.

acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2006, 21:45   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-07-2005
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 193
Galeri: 2
Sanıyorum şimdi oldu. resmini eklediğim döner fırçayı kullanarak yapmaya çalıştığım kuru dal çalışması.

Görüntü001.jpg Görüntü003.jpg


Düzenleyen bonsaisever : 17-09-2006 saat 23:02 Neden: Resimler görünmedigi için
acerpalmatum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2006, 18:01   #50
Ağaç Dostu
 
bonsaisan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2,793
Galeri: 18
Çok hoç ve güzel bir çalışma olmuş.Elinize sağlık

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 10:26   #51
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Bayramda yaylaya çıktım. Kurumuş bir ardıç çok hoşuma gitti ve tanuki bonsai yapmaya karar verdim.
Şansıma fotoğraf makinesi vardı ve bir kaç resim çekebildim.



bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 10:31   #52
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Şekillendirirken kolaylık olsun diye bir iki çizim yaptım. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum.
Hangisini yaparsam daha güzel olur? Başka fikirleriniz varsa onlara da açığım.










bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 11:27   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Iyi gunler Bonsaireef, guzel bir olu govde bulmussun, bununla mutlaka cok iyi bir bonsai yapacaksin. Bu yapacagin calisma orda bonsai yapan arkadaslara guzel bir ornek olacaktir. gonderdigin resimler sanirim gonlunden gecen bonsailerdir. Icinden nasil geliyorsa agacini oyle yap. Benim kisisel secimim 3 nolu resimden yana, ama dedigim gibi, agac uzerinde sen calisacaksin, senin agacin olacak, icinden geldigi gibi yapmak en guzeli olacaktir.
Basarilar, kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 11:34   #54
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Teşekkür ederim Ali hocam. Ben de 3 le 1 arasında kalmıştım. Acaba 3 gibi yapınca aşağıdan bir iki dal çıkarsam mı yoksa bütün dallar 3 de olduğu gibi üst kısımdan mı çıksa diye düşünüyorum.
Örneğin 3 de sol tarafta 1. ve 3. uzun kuru dallar arasında kalan kısa kuru dal hizasından bir dal çıkarsam mı?

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2006, 12:25   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Bosaireef, 3 resimdeki sol taraftaki 1. ve 3. kuru dallar arasindan agacin ilk dalini dusundugun gibi cikarabilirsin, zaten orasi disa donuk gibi duruyor.
Yalniz soldaki ilk kuru dali az kisaltirsan ddaha guzel duracagini dusunuyorum.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2006, 11:38   #56
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Benim oyum 1. resimden yana ama yapacak olan sizsiniz. Bence resmi bozan tek şey soldan 2. dal. Kesilebilir gibi geldi bana. Sadece resimler ekle yaparken ve bittiğinde başka bir şey istemiyorum İnanın, görmem, saatlerce okumamdan daha iyi oluyor benim için.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2006, 15:38   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2006
Şehir: denizli
Mesajlar: 258
harika bir gövde çok bulmuşsun çok şanslısın Bonsaireef

yanlız benim merak ettiğim bir konu var. 3. resim hakkında
ölü gövdenin dalları yukarı doğru açılanmış. ama senin ağaçtaki şekillendirmen de dallar aşağı doğru açılanma yapıyor. bu şekilde bir sorun olur mu? yani uyumsuz gözükmesine sebep olur mu? bu bir yorum değildir tamamen meraktan sorduğum bir sorudur. çünkü bu şekilde de çok güzel görünüyor.

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2006, 17:38   #58
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Gallus dediğinde çok haklısın. Hep şekillendirme konusunda bundan bahsediyoruz. Kurallara göre bu şekilde olmaması lazım. Ben de başta bu konuda çok düşündüm dalların birbirine paralelliğini nasıl sağlayacağım diye. Hatta bu şekilde düşününce 4. resim daha uygun görünüyor. O amaçla çizdim zaten.

Yalnız yapılmış bonsaileri inceleyince kurallara pek uyulmadığını görüyoruz. Önemli olan göze hoş görünmesi. 3. resimdeki bonsai şimdilik güzel gibi görünüyor. Ben de onu uyguladım zaten. Bu bir deneyim olur bizim için. Bakalım nasıl bir bonsai olacak. Sonuçta öğrenme aşamasındayız ve öğrenmenin bir yoluda hata yaparak öğrenmedir. Hem daha kalıcı bir öğrenme yöntemidir.

Bu arada gallus ne demek bu bir yorum değil. Yroum yapacaksın ******, yapmalısında. Hepimiz öğreniyoruz. Birbirimize destek olmalıyız ki daha hızlı ilerleyelim. Yorumun için teşekkürler.

Murare çok haklısın, dediğin dal benimde gözüme batmıştı. Merak etme zaten yaparken kırıldı. Çok üzgünüm yapım aşamalarını çekmeyi çok istiyordum ama malesef çekme şansım olmadı. Fotoğraf makinası varken yapmaya fırsat bulamadım. Sen üzülme Ankarada senin için bir tane yaparız beraber.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2006, 07:54   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-08-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 542
Canın sağolsun bir dahaki sefer. Hele bir Ankara'ya gelde çok yaparız inşallah.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2006, 11:04   #60
Ağaç Dostu
 
bonsaireef's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2005
Şehir: Şu an Mersin
Mesajlar: 1,742
Yeterki çalışalım de, bir sürü yaparız ne demek.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024