21-12-2010, 15:00 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Balık köftesi
Balıktan çok balık köftesini severim, genelde balık yemeyen çocuklar da severler. 2 adet palamut 2 soğan maydanoz ekmek içi bir avuç karides (şart değil) yumurta (isteğe bağlı, karides koyunca yumurta koymuyorum) tuz karabiber (arzu ettiğiniz başka baharatlar, az miktar tarçınlı da deneyebilirisiniz.) Suyunu dökmeye acıdığım için çiğden de yapıyorum ama ayıklamak zor oluyor. Suda haşlarsanız kolay ayıklanıyor, suyunu çorbada değerlendirebilirsiniz. Temizlenen balıklar, ikiye böldüğünüz bir adet soğanla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır. Sudan çıkarılan balıkların etleri ayıklanır. İçine rende soğan, bir yumurta, maydanoz, ekmek içi, baharatlar katılarak yoğrulur, küçük parçalara ayrılarak köfteler hazırlanır. Fırın ya da ızgarada pişirilecekse içine az miktarda zeytinyağı ilave edilir. Tavada kızartılacaksa una sonra da yumurtaya bulayıp kızartılır. Düzenleyen Kiraz : 21-12-2010 saat 17:13 |
21-12-2010, 15:26 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Balık çorbası hiç yapmadım ama balık köftesi yapıyorum. Çok da severek yiyoruz (Özellikle de oğlum çok seviyor Tarifi de şöyle : 500-600 g mezgit fileto, 1/2 demet dereotu, 1 yemek kaşığı limon suyu, 2-3 diş sarmısak, (isteğe göre daha çok da olabilir) 1 soğan, tuz,karabiber Malzemeler el mikseri ile iyice ezilir. 1 yumurta ve yaklaşık 100 g galeta unu ile hamur yapılıp 12-13 adet yuvarlak ve tombul köfte hazırlanır. Mısır ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır kağıt havlu üzerinde yağı alındıktan sonra sosla birlikte servis yapılır. SOS: 300 g yoğurt, 100 g mayonez, biraz limon suyu ve hardal iyice karıştırılır. Ağız tadına göre karabiber ve tuz ilave edilebilir. Afiyet olsun |
21-12-2010, 17:13 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Ahhh o perhizzz... Ben de fena halde mustaribim o yuzden sizi cok iyi anlıyorum. Köfteleri öğlen yer akşamı da salatayla geçirirseniz sanırım pek zararı dokunmaz.Ama eminim siz bu dengeyi cok iyi ayarlarsınız. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|