Balık köftesi
Balıktan çok balık köftesini severim, genelde balık yemeyen çocuklar da severler.
2 adet palamut
2 soğan
maydanoz
ekmek içi
bir avuç karides (şart değil)
yumurta (isteğe bağlı, karides koyunca yumurta koymuyorum)
tuz
karabiber
(arzu ettiğiniz başka baharatlar, az miktar tarçınlı da deneyebilirisiniz.)
Suyunu dökmeye acıdığım için çiğden de yapıyorum ama ayıklamak zor oluyor. Suda haşlarsanız kolay ayıklanıyor, suyunu çorbada değerlendirebilirsiniz.
Temizlenen balıklar, ikiye böldüğünüz bir adet soğanla birlikte 10 dakika kadar kaynatılır. Sudan çıkarılan balıkların etleri ayıklanır. İçine rende soğan, bir yumurta, maydanoz, ekmek içi, baharatlar katılarak yoğrulur, küçük parçalara ayrılarak köfteler hazırlanır.
Fırın ya da ızgarada pişirilecekse içine az miktarda zeytinyağı ilave edilir. Tavada kızartılacaksa una sonra da yumurtaya bulayıp kızartılır.
Düzenleyen Kiraz : 21-12-2010 saat 17:13
|