![]() |
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Hamsi böreği
Ben de sizlere hamsi böreği tarifi vereyim, şimdi hamsi zamanı. Yarım kilo hamsiyi temizleyip yıkayıp, tuzlu suda çok az haşlayın. Daha sonra süzün ve orta kılçığını da çıkartarak, 3-4 cm boyunda didikleyin. Başka bir yerde 6-7 tane taze soğanı ince ince kıyın. Yine ince ince kıyılmış bir demet maydanoz, tuz, biber ile iyice karıştırın. Bu harmana didiklenen hamsiyi de ilave ederek, üzerine bir adet yumurta kırıp, hafifçe bir iki karıştırın. İki veya üç adet yufkayı, şerit şerit kesin. İçine balıklı harcı koyarak, muska gibi sarın. Sarma işi çok kalın olmamalı, yani şerit yufkanın sonuna kadar sarmayın, üç dört döndürmek yeterli olacaktır. Böreklerinizi kızgın yağda kızartarak, kâğıt peçete üzerine alarak, fazla yağlarını emdirin. Servis yaparken üzerine mutlaka limon sıkın. Kızartmadan, elinizde kalmış olan börekleri buzdolabınızın buzluğunda da bir iki gün muhafaza edebilirsiniz. AFİYET OLSUN. (Hamsi böreği, evde yapacağınız balık sofrasında çeşit olarak güzel bir sunum olmaktadır.) Düzenleyen Güler : 13-11-2008 saat 17:32 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
|
Güler Hanım. Trabzon'a buyrun gelin. İstediğiniz levrek buğulama olsun. İkramımız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|